Покров Вторник 07.05.24, 22:22
Сайт
Главная » 2012 » Июнь » 2 » На Дніпропетровщині розпочато реалізацію пілотного проекту, який забезпечить доступні ціни на лікарські засоби для громадян з гіпертонією.
12:25
На Дніпропетровщині розпочато реалізацію пілотного проекту, який забезпечить доступні ціни на лікарські засоби для громадян з гіпертонією.
На Дніпропетровщині розпочато реалізацію пілотного проекту, який забезпечить доступні ціни на лікарські засоби для громадян з гіпертонією.На виконання Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Януковича щодо регулювання цін на лікарські засоби, у Дніпропетровські області з 1 червня 2012 року реалізується всеукраїнський пілотний проект по впровадженню державного регулювання цін на лікарські засоби для  лікування осіб з гіпертонічною хворобою. 
«В рамках Всеукраїнського пілотного проекту з питань державного регулювання цін на лікарські засоби для хворих на гіпертонічну хворобу на Дніпропетровщині розпочала свою дію система продажу медикаментів для лікування захворювань серцево-судинної системи за доступними цінами», - сказала заступник начальника Державної служби з лікарських засобів у Дніпропетровській області Лариса Кучина.
25 квітня 2012 року Кабінет Міністрів України прийняв постанову №340 «Про реалізацію пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою». 
Цією постановою визначено, що відповідно до пропозиції МОЗ, з 1 червня по 31 грудня 2012 року на лікарські засоби для лікування захворювань серцево-судинної системи оптово-збутові надбавки на ці препарати не повинні перевищувати 10% від митної вартості, а торгівельно-роздрібні надбавки -  не вище 25 % від закупівельної ціни.
Цей проект є складовою частиною модернізації охорони здоров’я. Він спрямований на впровадження європейського підходу до ціноутворення на лікарські засоби, який полягає у використанні зовнішніх порівняльних цін для внутрішнього ринку.
Реалізація проекту розраховано на 2 етапи. Перший етап – запровадження регулювання цін на лікарські препарати для лікування гіпертонічної хвороби. Другий етап – відшкодування грошей за ліки малозабезпеченим пацієнтам (реімбурсація) за рахунок державних та місцевих бюджетів.
Категория: Область | Просмотров: 598 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar