Покров Воскресенье 19.05.24, 18:05
Сайт
Главная » 2013 » Март » 23 » На Дніпропетровщині в рамках всеукраїнського місячника «Спорт для всіх – спільна турбота» будуть оновлені спортивні майданчики
23:01
На Дніпропетровщині в рамках всеукраїнського місячника «Спорт для всіх – спільна турбота» будуть оновлені спортивні майданчики
На Дніпропетровщині в рамках всеукраїнського місячника «Спорт для всіх – спільна турбота» будуть оновлені спортивні майданчикиУ рамках нових соціальних ініціатив Президента України «Діти – майбутнє України» по всій країні встановлюються нові спортивні майданчики та ремонтуються вже існуючі. Зокрема, з 1 квітня розпочнеться щорічний всеукраїнський місячник «Спорт для всіх – спільна турбота». У його рамках в кожній з областей приводитимуться до ладу спортивні майданчики біля житлових будинків та у місцях масового відпочинку людей. Дніпропетровщина також долучиться до цієї ініціативи, щоб напередодні весняно-літнього сезону забезпечити найкращі умови для занять фізкультурою на свіжому повітрі як дорослих, так і дітей.
Нові соціальні ініціативи Президента України Віктора Федоровича Януковича «Діти – майбутнє України» спрямовані на підтримку та розвиток підростаючого покоління. Важливою умовою ефективної профілактики захворювань та суттєвим елементом гармонійного виховання дитини є фізична культура. Тому створенню належних умов для занять спортом дітей Голова держави приділяє особливу увагу.
У рамках соціальних ініціатив Президента на Дніпропетровщині оновлюватимуть вже існуючі спортивні та дитячі майданчики, а також відкриватимуть нові.
До заходів долучатимуть широку громадськість: співпрацюватимуть з органами місцевого самоврядування, підприємствами та громадськими організаціями, мешканцями житлових мікрорайонів, особливо молоддю.
«Взяти участь в акціях може кожен. Ми запрошуємо мешканців Дніпропетровщини долучитися до всеукраїнської ініціативи та спільно з органами влади оновити спортивні майданчики у всіх містах та районах області», - зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков.
Планується, що цього року у  місячнику «Спорт для всіх – спільна турбота» візьмуть участь понад 32 тис мешканців Дніпропетровщини, буде впорядковано 1225 майданчиків у школах, дворах, у місцях масового скупчення людей. 
 За підсумками проведення місячника буде визначено кращі населені пункти у кожному регіоні та 3 кращі області України.
Крім оновлення вже існуючих спортивних та дитячих майданчиків, на Дніпропетровщині встановлюватимуться нові. Губернатор Дмитро Колєсніков доручив керівникам міст та районів до Дня захисту дітей (1 червня) встановити 100 нових майданчиків за кошти обласного бюджету, з них 50 – спортивних та 50 – дитячих.
«Особливу увагу ми приділяємо облаштуванню дитячих майданчиків, куди у будь-який час може прийти для прогулянки та занять фізкультурою кожна дитина. Саме тут зароджується інтерес малечі до спорту та здорового способу життя, який обласна влада буде підтримувати і надалі», -  підкреслює губернатор.
Ще близько 250 нових спортивних та дитячих майданчиків за власні кошти планують побудувати громадські організації, політичні партії та соціально відповідальні підприємства.
Програма з облаштування спортивно-дитячих майданчиків започаткована на Дніпропетровщині ще Олександром Вілкулом. Ця ініціатива була заснована ним у Кривому Розі, а з 2010 року, коли він обійняв посаду голови облдержадміністрації, розповсюдилась по всьому регіону.
  За 3 роки в регіоні встановлено 686 дитячих та 208 спортивних майданчиків. Тільки з обласного бюджету було виділено близько 11 млн грн, за які встановили 201 майданчик. 

Категория: Область | Просмотров: 763 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar