Покров Воскресенье 19.05.24, 18:36
Сайт
Главная » 2013 » Март » 6 » На Дніпропетровщині за підтримки обласної влади стартує регіональна кампанія «Дніпропетровщина читає Олеся Гончара»
00:18
На Дніпропетровщині за підтримки обласної влади стартує регіональна кампанія «Дніпропетровщина читає Олеся Гончара»
3 квітня 2013 року виповнюється 95 років з дня народження видатного українського письменника, літературного критика, громадського діяча Олеся Терентійовича Гончара. Його життя тісно пов’язано з Дніпропетровщиною: саме у Ломівці, що зараз увійшла до складу міста Дніпропетровськ, народився Олесь Терентійович, тут він деякий час навчався, працював над відомими творами, сюжети і герої багатьох з яких пов’язані з нашим регіоном. На Дніпропетровщині з нагоди річниці з Дня народження видатного земляка за підтримки обласної влади стартує регіональна кампанія «Дніпропетровщина читає Олеся Гончара».

У рамках кампанії з березня по листопад цього року в усіх містах та районах області будуть проходити конференції, літературні вечори, конкурси та читання, присвячені життю та творчості видатного українського письменника Олеся Гончара. 
Також до 95-річчя видатного земляка буде створено бібліографічний покажчик «Олесь Гончар – син Придніпров’я», в якому будуть  представлені твори та публікації О. Гончара, які друкувалися на Дніпропетровщині та в яких зображений Придніпровський край. А також книги і публікації про народження, навчання, перебування його у Дніпропетровську та інших куточках області, зв’язки з нашими краянами. 
Також у бібліотеках регіону пройде показ фільму, присвяченого його життю та творчості.
«Наша мета –  спрямувати роботу бібліотек на формування інтересу жителів регіону до кращих зразків класичної української літератури, формуванню читацького попиту на літературно-художні твори Олеся Гончара. Під час кампанії за підтримки губернатора Дмитра Колєснікова у бібліотеках регіону заплановано провести цілу низку популяризаторських заходів щодо привертання уваги населення до творчості великого земляка», - зазначила директор Дніпропетровської обласної універсальної наукової  бібліотеки, голова Дніпропетровської бібліотечної асоціації Надія Миколаївна Тітова. 
 У школах будуть організовані інформаційні години «Якщо ви не читали – ми йдемо до вас». У бібліотеках міст та сіл регіону пройдуть акції «Одна книга – одне село (місто)», які будуть присвячені одночасному прочитанню та обговоренню однієї книги Олеся Гончара. 
У Дніпропетровській обласній універсальній науковій бібліотеці  заплановане проведення тренінгу для молоді «Як створити буктрейлер» за творами О. Гончара, де студенти та учні зможуть навчитися та самостійно створити невеликий відеоанонс на улюблену книгу чи твір видатного письменника.
До Дня Європи в бібліотеках міст та районів пройдуть читання перекладів творів Олеся Гончара європейськими мовами. Адже його твори відомі далеко за межами України, їх перекладено більше як 40 мовами світу. 





На Дніпропетровщині за підтримки обласної влади стартує регіональна кампанія «Дніпропетровщина читає Олеся Гончара»
Категория: Область | Просмотров: 823 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar