Покров Пятница 10.05.24, 08:11
Сайт
Главная » 2013 » Март » 29 » Наталія Королевська: Наше завдання - реалізувати право кожної дитини на родину
08:34
Наталія Королевська: Наше завдання - реалізувати право кожної дитини на родину
Дніпропетровський досвід забезпечення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, сімейними формами виховання після реалізації пілотного проекту буде поширено на всю країну. Про це заявила Міністр соціальної політики України Наталія Королевськапід час робочого візиту до  Дніпропетровська. 
Міністр наголосила, що саме на базі Дніпропетровської області реалізовується пілотний проект щодо стовідсоткового забезпечення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, сімейними формами виховання. 

Наталія Королевська: Наше завдання - реалізувати право кожної дитини на родину

«У Дніпропетровській області у вересні буде зроблено повний аналіз реалізованого та підготовлено програму для поширення досвіду на всю країну. Наше завдання - реалізувати право кожної дитини мати родину. Відійти від старої форми виховання дітей в інтернатах, замінивши її будинками сімейного типу. Вважаю, що на певному етапі ми маємо повністю зупинити наповнення інтернатів і вже перейти на нову форму виховання. І далі крок за кроком змінювати існуючу систему", - наголосила Міністр в коментарі ЗМІ. 
Перебуваючи у Дніпропетровську, Міністр відвідала дитячий будинок «Сім’я», на базі якого триває процес створення Центру соціальної підтримки дітей та сімей. Вона відзначила, що переваги моделі виховання полягають у тому, що послуги наближені до людей, а методики роботи орієнтовані на збереження, реабілітацію та відновлення сім'ї. 
Також Міністр відвідала Дитячий будинок сімейного типу Деревянко, де на вихованні знаходяться 7 дітей. 
Наталія Королевська наголосила на важливості профілактики соціального сирітства. «Щороку приблизно 8 тисяч дітей у нашій країні стають соціальними сиротами. Це діти, яких не можуть виховувати батьки, родини яких потрапили у складні життєві ситуації. З кожною дитиною потрібно працювати, щоб повернути її у свою рідну сім'ю, або створити умови, наближені до таких", - сказала вона. За її словами, основним завданням Міністерства на 2013 рік у цьому напрямку є зменшення кількості соціальних сиріт на 10% та збільшення на 10% дітей, повернутих до своїх батьків.

Категория: Украина | Просмотров: 816 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar