Покров Воскресенье 19.05.24, 10:06
Сайт
Главная » 2019 » Декабрь » 26 » Нікопольське управління ГУ ДПС у Дніпропетровській області
13:06
Нікопольське управління ГУ ДПС у Дніпропетровській області

Сергій Верланов: Вперше за багато років Уряд і Парламент не змінили податкові правила гри перед новим роком

Наступного року вперше працюватиме принцип податкової стабільності: не буде кардинальних змін до податкового законодавства щодо ставок податків та бази оподаткування. У той же час протягом року буде проведена діагностика чинної податкової системи та підготовлено податкову реформу. Про це Голова ДПС Сергій Верланов повідомив у ефірі телеканалу «Україна 24».

«Цей рік унікальний, тому що вперше за багато років Уряд і Парламент не змінив податкові правила гри перед новим роком. У нас немає нових податків, немає великих змін до Податкового кодексу, які б міняли ставки або базу. Тобто у нас принцип стабільності у цьому році працює і це дуже добре», - зазначив Сергій Верланов.

Він також зауважив, що Урядом планується проведення діагностики чинної податкової системи України для того, щоб згодом підготувати податкову реформу і запустити її з 2021 року. «Ми беремо активну участь у цій діагностиці, фактично з нового року почнеться її активна фаза, підготовча фаза вже триває останні два-три місяці. Тому ми зараз закінчимо фінансовий рік, відзвітуємо перед суспільством про виконані наші завдання, і з січня почнемо робити діагностику, розробку нової податкової системи для того, щоб з 2021 року досягти визначених цілей», - зазначив Сергій Верланов.

Сергій Верланов: ми маємо використовувати досвід наших ветеранів, адаптуючи його до сучасних реалій

В ДПС відбулось розширене засідання Ради громадської організації «Всеукраїнська асоціація ветеранів ДПС України», на якому підбивались підсумки діяльності організації за 2019 рік.

Голова ДПС Сергій Верланов відзначив активну діяльність ветеранів податкової служби, їх вагомий внесок в формування нового покоління податківців.

«Державна податкова служба знову починає свої кроки як самостійна структура. Досвід та напрацювання наших ветеранів дуже корисні для сучасних податківців у процесі реформування служби. Ще один важливий напрям, у якому ветерани податкової служби активно допомагають, це формування податкової культури майбутніх платників податків», - підкреслив Сергій Верланов.

Очільник ДПС також зауважив, що за даними останніх років 98% податків платниками сплачується добровільно, і завданням оновленої податкової служби є підвищення цього показника. Досягненню цієї амбітної мети значною мірою сприятиме робота з підростаючим поколінням платників. Для них у ДПС функціонує музей, під час екскурсій до якого ветерани розповідають школярам та студентам про важливість сплати податків та роль податкової служби у функціонуванні держави.

Сергій Верланов висловив підтримку ветеранському руху податківців у регіонах та побажав їм натхнення, оптимізму і життєвих сил.

Сергій Верланов: На найменші зарплати податковий тиск має бути зменшений

На сьогодні питання зменшення податкового тиску на найменші зарплати є надзвичайно актуальним. Про це в ефірі телеканалу «Україна 24» заявив Голова ДПС Сергій Верланов.

За словами очільника податкової служби, наразі є чіткий перелік податків, який планується знизити під час проведення податкової реформи. Це, передусім, податки на фонд оплати праці.

«У рамках оголошеної на наступний рік податкової реформи, ініційованої Урядом та підтриманої Верховною Радою, розглядатиметься питання зміни ставок податку на доходи фізичних осіб. Всі розуміють, що шкала має бути диференційована і на найменші зарплати податковий тиск має бути зменшений», – наголосив Сергій Верланов.

Він також підкреслив, що в Україні податкове навантаження є середнім по світу, а ключовим є питання податкової справедливості.

«Є платники, які не сплачують податки. Тому податкове навантаження концентрується тільки на законослухняних компаніях і громадянах. І наше завдання – робити так, щоб платили усі, що дозволить знижувати податки», – пояснив Сергій Верланов.

Сергій Верланов: Сплата податків є ознакою цивілізованої держави

Українці сплачують податки, що свідчить про розуміння важливості вчасного надходження коштів для розвитку держави. Про це Голова ДПС Сергій Верланов розповів в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Сплата податків є ознакою цивілізованої держави, оскільки тоді в нас є кошти для впровадження потрібних речей, які ми поодинці зробити не зможемо», – наголосив Сергій Верланов.

Він також зазначив, що наступного року одним із фокусів роботи податкової служби стане підвищення податкової культури. ДПС розпочне роз’яснювальну роботу серед платників щодо податків, які вони сплачують, та важливості їх своєчасної сплати до бюджету. Така роз’яснювальна робота сприятиме підвищенню рівня добровільності сплати податків. На сьогодні добровільно сплачують податки 98% платників.

Попередні результати дають нам впевненість: ДПС виконає річний план надходжень до бюджету, – Сергій Верланов

Як повідомляє Державна податкова служба України, в листопаді 2019 року нарахування ПДВ склали 21,9 млрд грн при обсягах постачання (база податку) - 764,1 млрд грн. Для порівняння: нарахування ПДВ у листопаді 2018 року становили 17,8 млрд грн при обсягах постачання (база податку) 804,5 млрд грн.

"Попередні результати дають нам  впевненість: ДПС виконає річний план надходжень до бюджету. Завдяки посиленню аналітичної роботи податкової служби при зменшенні обсягів постачання на 40,4 млрд грн, або на 5%, приріст нарахувань ПДВ у листопаді становить 4,2 млрд грн, тобто збільшився на 23,6%. Я пообіцяв Уряду, що податкова впорається із поставленим завданням. І ми це зробимо", - зазначив Голова ДПС Сергій Верланов.

Сервісний підхід нової податкової служби допомагає платникам економити значні ресурси

Південний гірничо-збагачувальний комбінат ледь не отримав фіскальний борг у розмірі 600 млн. Проте керівництво Державної податкової служби допомогло підприємству швидко вирішити це питання. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на офіційному сайті публічного акціонерного товариства «Південний гірничо-збагачувальний комбінат».

Як зазначається у повідомленні, в процесі сплати податків за третій квартал 2019 року Південний гірничо-збагачувальний комбінат зіткнувся з проблемою зарахування коштів на відповідні особові рахунки. Інформаційна система ДПС не змогла рознести платежі в автоматичному режимі через технічну помилку в призначенні платежу. Відповідно це могло створити податковий борг комбінату в розмірі понад 600 млн грн.

«Нова Державна податкова служба на чолі із Сергієм Верлановим вчасно відреагувала на звернення Південного комбінату. Спеціалісти відомства, скориставшись встановленою на законодавчому рівні можливістю, рознесли платежі в ручному режимі в інтегровану картку платника податків. Завдяки цьому підприємство не отримало багатомільйонну податкову вимогу. Держслужбовці продемонстрували, дійсно, сервісний підхід, щодо вирішення проблем платника податку. В результаті, погашення фіскальних зобов’язань ПівдГЗК відобразилося на особових рахунках вчасно. Підприємство підтвердило статус сумлінного платника податків», - зазначається в релізі Південного ГЗК.

Підприємство також зазначило, що наведений випадок – яскравий приклад продуктивної взаємодії з податковою службою щодо сервісного підходу в обслуговуванні платників податків. Також Південний ГЗК зауважує, що в іншому випадку грошове зобов’язання довелося би скасовувати в межах абсолютно технічного спору, витрачаючи ресурси як підприємства, так і податкової служби.

Президент України підписав Закон «Про Державний бюджет на 2020 рік»

Законом передбачено, що доходи держбюджету плануються на рівні майже 1,094 трлн грн, у тому числі загального фонду – майже 974,7 млрд грн, спеціального фонду – 119 млрд гривень. Видатки заплановані в обсязі майже 1,180 трлн грн, у тому числі загального фонду – 1,052 трлн грн та спеціального фонду – 127,92 млрд гривень.

Зокрема, законом встановлено обсяг податкових надходжень держбюджету, що контролюються ДПС, у розмірі 503,7 млрд грн. З них до загального фонду – 490,7 млрд гривень.

Як раніше повідомлялося, Голова ДПС Сергій Верланов заявив, що показники державного бюджету є цілком реалістичними і податкова служба має всі можливості для їх виконання.

ДПС та Нацакадемія правових наук підписали меморандум про співпрацю

Меморандум про співпрацю підписали сьогодні, 20 грудня 2019 року, Голова ДПС Сергій Верланов та Віце-президент – керівник Київського регіонального центру (КРЦ) Національної академії правових наук України Наталія Кузнєцова. Документ окреслює напрямки наукового та науково-практичного співробітництва в реалізації ДПС податкової політики. Зокрема, сторони співпрацюватимуть по таких напрямках:

- розробка концепцій та проєктів законів, міжнародних договорів, інших нормативно-правових актів, проведення наукової експертизи проєктів нормативно-правових актів з питань, охоплених предметом співробітництва;

- незалежна правова оцінка проєктів стратегічних та програмних документів (доктрин, концепцій, стратегій, програм, планів тощо);

- проведення фундаментальних та прикладних наукових досліджень з актуальних проблем державної податкової політики;

- сприяння поширенню правової інформації, формуванню правосвідомості громадян.

«Незалежна правова оцінка проєктів стратегічних та програмних документів – це підґрунтя для визначення правильного шляху. Це те, що наразі вкрай необхідно Державній податковій службі на етапі становлення», – наголосив Голова ДПС Сергій Верланов.

За його словами, потенціал, який має академічна правова наука, допоможе ДПС у реформуванні, створенні потужної аналітично-сервісної служби, формуванні високої правосвідомості платників податків.

Своєю чергою Наталія Кузнєцова висловила сподівання, що науково-правова та консультативно-практична допомога академії стане у нагоді податковій службі. «Ми вже визначили напрями нашої співпраці, серед яких – правозастосовча діяльність», - уточнила Наталія Кузнєцова

Місцеві бюджети Дніпропетровщини за листопад 2019 року поповнився на 2 млрд 674 млн гривень

За підсумками 11 місяців 2019 року поточного року платниками податків направлено до місцевих бюджетів податку на доходи фізичних осіб у сумі 13 млрд 374,7 млн грн, що на 2 млрд 242,2 млн грн більше надходжень відповідного періоду минулого року.

Плата за землю є вагомим джерелом доходів місцевих бюджетів. Її власники та землекористувачі сплатили з початку 2019 року понад 3 млрд 615,8 млн грн, що перевищує на 776,6 млн грн суму надходжень за відповідний період минулого року.

Наступним по обсягу формування бюджету області є єдиний податок. Його станом на 01 грудня цього року надійшло 2 млрд 661,3 млн гривень.

«Стабільне зростання надходжень платежів до місцевих бюджетів області, які спрямовуються на реалізацію соціальних програм та розвиток інфраструктури області є однією з вирішальних умов розвитку регіону», - прокоментувала в.о. начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Ганна Чуб.

Якщо відключили електроенергію або РРО на ремонті: як проводити розрахунки?

Начальник Нікопольської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Наталія Міщенко повідомляє, що на період виходу з ладу реєстратора розрахункових операцій (далі – РРО) або у разі відключення електроенергії розрахункові операції проводяться з використанням Книги обліку розрахункових операцій та розрахункової книжки.

Після встановлення відремонтованого чи резервного РРО або відновлення постачання електроенергії суб’єкту господарювання необхідно провести через РРО суми розрахунків за час роботи з використанням розрахункової книжки, а також відповідно до контрольної стрічки (у випадку обнулення оперативної пам’яті) — за час роботи, що передував виходу РРО з ладу або відключенню електроенергії, окремо за кожною ставкою ПДВ, акцизного податку або іншого податку чи збору, після чого слід виконати Z-звіт. За потреби виконується операція «службове внесення» на суму готівки, що зберігається на місці проведення розрахунків.

Легалізація трудових відносин – це законодавчо закріплені права працюючих громадян сьогодні та гарантоване майбутнє завтра

Питання виплати офіційної заробітної плати та офіційного працевлаштування дуже актуальна тема у нашому суспільстві. На даний час виплати заробітної плати в «конверті» та нелегальна робота стали, нажаль, нормою життя наших громадян та роботодавців. Як зазначила заступник начальника відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Нікопольського управління ГУ ДПС у Дніпропетровській області Юлія Пушко,- кожному громадянину слід зрозуміти, що захистити себе він зможе тільки законним шляхом, і це можливо лише за умови належного оформлення трудових відносин з роботодавцем.

Не варто забувати, що виплата заробітної плати без сплати встановлених податків і зборів є також грубим порушенням Законів України, яке підпадає під адміністративну та кримінальну відповідальності.

Крім цього, виплата заробітної плати в «конвертах» та у розмірах, нижчих за мінімальні гарантії, по-перше, позбавляє наших громадян належного захисту, насамперед, належного розміру пенсійних виплат.

По-друге, до місцевих бюджетів не надходять необхідні кошти, що безпосередньо відбивається на рівні життя і на розв’язанні безлічі соціальних проблем. Скорочується і фінансування соціальних статей з держбюджету.

Тобто, легалізація зарплати та збільшення робочих місць не тільки вирішить проблему зайнятості населення, а надасть додаткові кошти для вирішення соціальних та побутових проблем громад Дніпропетровського регіону.

Податкова служба на теперішній час не ставить собі за ціль перевірити та оштрафувати. Для податкової служби найголовніше, що працівник був офіційно оформлений, соціально захищений, а з його заробітної плати сплачувались податки і збори., який є основним джерелом надходжень. Все це мають добре усвідомлювати і роботодавці, і підприємці і наймані працівники Дніпропетровського регіону.

Юлія Пушко повідомила що за січень - листопад 2019 року до місцевого бюджету надійшло 961,2 млн грн податку на доходи фізичних осіб.

Про новації у сфері застосування РРО

Заступник начальника відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Нікопольського управління ГУ ДПС у Дніпропетровській області Юлія Пушко звертає увагу платників податків на ключові новації законів «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг» та «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг» (закони № 128-IX та № 129-IX від 20.09.2019), а саме:

- реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО) не потрібно використовувати спрощенцям 1 групи (річний дохід до 300 тис. грн), а також фізичним особам, які продають на ринку власні вживані речі або продукти власного підсобного господарства.

- нові закони про РРО відкрили можливість використовувати замість традиційних спеціальні програми призначені, для реєстрації розрахункових операцій. Таку програму можна буде встановити на будь-який гаджет, у тому числі і на смартфон. Закон прямо зобов’язує контролюючий орган забезпечити безкоштовне програмне рішення для використання суб’єктом господарювання. Тобто, безкоштовним буде не тільки скачування самої програми, але і її підтримка.

-  використовувати програмні РРО можна буде з 19 квітня 2020 року.

- з жовтня 2020 року використання РРО стане обов’язковим (крім платників єдиного податку 1 групи) для фізичних осіб платників єдиного податку ризикових сфер діяльності – продавців ювелірних виробів, медпрепаратів і ліків, складних побутових приладів, автозапчастин, магазинів з продажу секонд-хенду. Також використовувати РРО мають ресторани, кафе, турагенції, готелі.

- з 1 січня 2021 року використання РРО буде обов'язковим для  фізичних осіб платників єдиного податку 2, 3, 4 груп незалежно від видів діяльності.

Понад 49 мільйонів - на підтримку української армії

Як зазначила заступник начальника відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Нікопольського управління ГУ ДПС у Дніпропетровській області Юлія Пушко, з початку 2019 року платники Нікопольського регіону сплатили на обороноздатність української армії 49,5 мільйонів гривень військового збору. Зазначена сума сплати перевищила минулорічну на 9,1 мільйон гривень (або на 22,5 відсотки).

Нагадуємо, що військовим збором оподатковуються доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних, компенсаційних виплат і винагород, які виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами.

Крім того, військовий збір утримується з виграшу в грошову лотерею, виграшу гравця, отриманого від організатора азартної гри, доходи, які платник отримав згідно з цивільно-правовими договорами за виконання робіт або надання послуг, сума яких відображається в акті приймання-передачі виконаних робіт (наданих послуг), які підлягають оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб.

Тобто, до бази оподаткування військовим збором входять всі види доходів, визначених статтею 163 Податкового кодексу України та які оподатковуються податком на доходи фізичних осіб. Ставка податку складає 1,5%.

Україна та МВФ домовилися про нову трирічну програму

Україна та Міжнародний валютний фонд досягли домовленості щодо нової трирічної програми співпраці в розмірі 4 мільярдів спеціальних прав запозичення (SDR) (близько $5,52 млрд). Про це стало відомо за результатами телефонної розмови Президента України Володимира Зеленського з директором-розпорядником МВФ Крісталіною Георгієвою.

«Наша розмова з директором-розпорядником МВФ Крісталіною Георгієвою була дуже конструктивною. Втішений, що ми знайшли повне порозуміння і наш турборежим отримав високу оцінку з боку МВФ. Вдячний парламенту, Уряду та всій нашій команді за невтомну роботу заради України. Нова програма співпраці з Міжнародним валютним фондом має на меті пришвидшити економічне зростання, активно викорінювати корупцію та підвищити добробут кожного українця», – зазначив Володимир Зеленський.

Як повідомляється в офіційному прес-релізі МВФ, Крісталіна Георгієва під час телефонної розмови висловила вдячність Президенту Володимиру Зеленському за вражаючий прогрес, досягнутий ним і його Урядом у справі просування реформ і продовження розумної економічної політики. Директор-розпорядник МВФ також запевнила Президента в готовності МВФ підтримати політичну програму влади з виведення економіки на шлях більш високого зростання.

«Символічно, що Staff-Level Agreement за новою програмою підтримки з МВФ ми отримали саме в 100 днів Уряду. Підтримка з боку таких великих системних інституцій — маркер довіри до країни. А отже, для нас будуть дешевші ресурси — для всього бізнесу і всіх українців це означає, що економіка зростатиме швидше, буде більше робочих місць, вищі зарплати», — прокоментував подію Прем‘єр-міністр Олексій Гончарук.

(Прес-служба Державної податкової служби України)

Опубліковано закон про демонополізацію ринку спирту

Закон «Про внесення змін до Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального» щодо лібералізації діяльності у сфері виробництва спирту етилового», підписаний Президентом України, опубліковано у виданні «Голос України».

Документ набуває чинності наступного дня після опублікування та вводиться в дію з 1 липня 2020 року.

Нагадаємо, що законом, зокрема, передбачено скасування державної монополії на виробництво спирту починаючи з 1 липня 2020 року, надання можливості суб’єктам господарювання будь-якої форми власності здійснювати провадження діяльності з виробництва спирту за умови одержання відповідної ліцензії, повну лібералізацію експорту спирту з України.

Водночас для захисту вітчизняного товаровиробника передбачено, що імпорт спирту до 1 січня 2024 року зможуть здійснювати лише уповноважені Кабінетом Міністрів України державні підприємства.

У Державній податковій службі України сформовано Комісію з оцінки корупційних ризиків

У рамках підготовки проєкту Антикорупційної програми завершено формування складу Комісії з оцінки корупційних ризиків.

Комісію з оцінки корупційних ризиків у Державній податковій службі України утворено наказом ДПС від 10 грудня 2019 року № 204, яким також затверджено її персональний склад.

З текстом розпорядчого документа можна ознайомитись на офіційному вебпорталі ДПС за посиланням https://tax.gov.ua/diyalnist-/zakonodavstvo-pro-diyalnis/nakazi-pro-diyalnist/74099.html.

Звертаємо увагу представників громадськості, які увійшли до складу Комісії: інформування про час та дату засідання Комісії здійснюватиметься з використанням контактної інформації, зазначеної у поданих документах.

ВР підтримала законопроєкт щодо спрощення податкового обліку

Верховною Радою прийнято за основу проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо функціонування електронного кабінету та спрощення роботи фізичних осіб-підприємців» (№ 2524 від 04.12.2019). За законопроект проголосували 299 депутатів.

Законопроект передбачає наступні новації:

- скасування обов’язкового ведення книги обліку доходів для «спрощенців»- не платників ПДВ;

- можливість отримувати електронні листи від податкової в електронному кабінеті та на e-mail;

- скасування заяви на приєднання до договору про визнання електронних документів;

- автоматична реєстрація скарг платника в електронному кабінеті;

- відображення в електронному кабінеті платника податків поряд із сумами податкових зобов’язань дату їх виникнення;

- спрощення для підприємця механізму доведення відсутності своєї вини у разі виникнення технічних помилок.

Ставка рентної плати за користування надрами для видобування бурштину буде зменшена до 15%

Верховна Рада України прийняла за основу проєкт закону № 2241 «Про внесення змін до ст.252 Податкового кодексу України щодо упорядкування розміру ставки рентної плати за користування надрами для видобування бурштину».

Відповідно до прийнятого законопроєкту ставка рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин – бурштину буде зменшена з 25 до 15%.

Це дасть змогу на законодавчому рівні закласти передумови для впровадження додаткових стимулюючих факторів суб’єктам господарювання для провадження законної діяльності з видобування бурштину.

Крім того, нові правила дозволять вивести діяльність із видобутку бурштину з «тіні», що, відповідно, сприятиме збільшенню податкових надходжень до бюджету.

ДПС запрошує взяти участь в опитуванні щодо наборів даних, які оприлюднюються у формі відкритих даних

Державна податкова служба України запрошує аналітиків, представників бізнес-середовища, громадськість та ЗМІ взяти участь в опитуванні щодо наборів даних, які ДПС оприлюднює у формі відкритих даних.

Заповнити Анкету можна за посиланням:

https://docs.google.com/forms/d/15cit5LLIOSj377uMEcuVQA36RmJThP13iaqnSW-T7PE/edit

Набори даних ДПС оприлюднює у формі відкритих даних відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 2015 року № 835 «Про затвердження Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних» (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2019 року № 409 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо відкритих даних») та за власною ініціативою.

Нові можливості Електронного кабінету у зв’язку з запровадженням програмних РРО

Нікопольське управління ГУ ДПС у Дніпропетровській області повідомляє.

Законом України від 20 вересня 2019 року № 129-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг» до п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України  (далі – ПКУ) додано новий підпункт 14.1.278, яким встановлено, що його користувачам – покупцям (споживачам) товарів, робіт та послуг через Електронний кабінет, який функціонує відповідно до ст. 421 ПКУ, забезпечується можливість:

► контролю достовірності розрахункових документів, які зберігатимуться у системі обліку документів реєстраторів розрахункових операцій;

► заповнення та подання скарг покупця щодо порушення встановленого порядку проведення розрахункових операцій якщо вартість товарів (робіт, послуг), які є предметом скарги, на день їх отримання покупцем (споживачем) перевищує 850 гривень;

► отримання інформації про стан розгляду скарги покупця (споживача), про застосовані штрафні (фінансові) санкції за наслідками розгляду скарги або про причини їх незастосування податковим органом, про зарахування сум штрафних (фінансових) санкцій до бюджету, про стан виконання висновку про компенсацію частини суми штрафних (фінансових) санкцій за скаргою покупця (споживача) в обсягах та порядку, встановлених законодавством.

В Електронному кабінеті можна переглянути інформацію щодо реквізитів рахунка у СЕА ПДВ

Нікопольське управління ГУ ДПС у Дніпропетровській області нагадує, що Електронний кабінет забезпечує можливість реалізації платниками податків прав та обов’язків, визначених Податковим кодексом України (далі – ПКУ) та нормативно-правовими актами, що прийняті на підставі та на виконання ПКУ, шляхом, зокрема перегляду в режимі реального часу інформації про платника податків, що збирається, використовується та формується контролюючими органами у зв’язку з обліком платників податків та адмініструванням податків, зборів, дані системи електронного адміністрування ПДВ (далі – СЕА ПДВ).

Норми встановлені п. 42¹.2 ст. 42¹ ПКУ.

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за посиланням http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

Інформацію щодо реквізитів рахунка у СЕА ПДВ платники податків мають можливість переглянути у приватній частині Електронного кабінету у вкладці «Дані про банківські рахунки» режиму «Облікові дані платника» та у вкладці «Реєстр транзакцій» режиму «Система електронного адміністрування ПДВ».

У передноворічні свята дітлахи подорожують казковою країною

Взимку є чимало свят, на які чекають, не тільки діти, а і дорослі.

Цей святковий період починається з визначного грудневого дня – Дня Святого Миколая.

День Святого Миколая – важливе світле свято, зігріте благословенням, добром і радістю.

Святого Миколая називають Чудотворцем. Адже саме у цей святковий день здійснюються усі найзаповітніші мрії, відбуваються чарівні та казкові події.

Ставши помічниками Святого Миколая, податківці Дніпропетровщини традиційно 19 грудня завітали у гості до вихованців комунального закладу освіти «Перещепинський НВК «Родина»» та максимально виконали побажання маленьких мрійників – діточки отримали солодощі та фрукти.

Щасливі очі дітей та їх радісні усмішки – це найцінніше, що податківці отримали від юних вихованців.

Не обійшли увагою діточок працівники податкової служби області і сьогодні.

З нагоди Дня Святого Миколая, а також Нового 2020 року та Різдва Христова для діток податківців Дніпропетровщини 20 грудня організована фантастична зимова подорож до казкової країни чарівних свят.

Дітлахів зустрів незмінний новорічний атрибут – красуня-ялинка, прикрашена яскравими шарами, палаючою гірляндою та мішурою. 

Вона одразу створила святковий настрій.

Навколо ялинки відбулося магічне дійство: до діточок завітали казкові персонажі – Дід Мороз та Снігуронька, створивши біля зеленої красуні чарівний антураж.

У казковій країні діточок очікували приємні несподіванки та сюрпризи: хороводи, танці та ігри.

У захоплюючому турнірі зі гри у сніжки та бурульки дітки позмагалися між собою. Перемогла як завжди дружба. Також надзвичайними були ігри із Дідом Морозом у крижану печеру та пастку, конкурс з казковими барвистими цукерками.

Крім того, дітлахи відповідали на складні запитання Діда Мороза і за вірну відповідь отримували подарунки від нього.

Наприкінці дітки отримали новорічні різнокольорові надувні кульки з символом нового 2020 року – мишкою.

Після розваг діточок ознайомили з діяльністю підрозділу податкової міліції, де їм також розповіли про тих працівників податкової, які згуртовані вірою та благородним прагненням змінити життя на краще в нашому спільному домі, ім’я якому – Україна, побували у зоні Операції об’єднаних сил.

До святкових дій долучились фахівці Головного управління ДПС у Дніпропетровській області, які ознайомили діточок та їх батьків з цікавою інформацію про історію виникнення податків в інших країнах світу, а також про сучасну систему оподаткування у нашій державі. 

Святковий день, такий насичений подіями, дуже сподобався як дітям так і дорослим. Він залишив у душі кожного гарний настрій і частку чарівної казки.

Сервіс Державної податкової служби України «Пульс»

Інтерактивний сервіс «Пульс» - інструмент двостороннього зв’язку із громадянами та суб’єктами господарювання, який дає можливість запобігти правопорушенням з боку працівників Державної податкової служби України.

За номером телефону Контакт-центру ДПС 0800-501-007, обравши на інтерактивному голосовому автовідповідачі напрямок «4» та на електронну адресу idd@tax.gov.ua, громадяни та суб’єкти господарювання мають можливість повідомити про неправомірні дії та бездіяльність, можливі корупційні правопорушення у сфері службової діяльності з боку конкретних посадових осіб структурних підрозділів ДПС та її територіальних органів.

Заявники протягом 3 робочих днів отримують інформацію щодо результатів розгляду звернень, залишених за телефоном, та вжитих заходів. Якщо інформація потребує додаткового розгляду, то загальний термін розгляду може бути подовжено.

Зауваження та пропозиції щодо роботи сервісу «Пульс» Ви можете надати в електронному вигляді на адресу idd@tax.gov.ua

Категория: Область | Просмотров: 162 | Добавил: odpi
Всего комментариев: 0
avatar