Покров Воскресенье 19.05.24, 09:30
Сайт
Главная » 2019 » Октябрь » 21 » Нікопольське управління ГУ ДПС у Дніпропетровській області інформує
13:35
Нікопольське управління ГУ ДПС у Дніпропетровській області інформує

Контроль за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів

У прес-центрі інформаційного агентства «МОСТ-Днепр» відбулася пресконференція на тему «Контроль за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів» за участі начальника відділу управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Андрія Первого.

«З початку року управлінням контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДПС у Дніпропетровській області проведено 177 фактичних перевірок у сфері обігу підакцизних товарів, в ході яких виявлено 211 порушень законодавства, з яких:

- 54 факти торгівлі алкогольними напоями без наявності ліцензій;

- 30 фактів торгівлі тютюновими виробами без ліцензії;

- 17 фактів торгівлі пальним без наявності відповідної ліцензії;

- 67 фактів торгівлі алкогольними напоями за цінами нижчими від мінімальних роздрібних цін;

- 34 факти торгівлі алкогольними напоями на розлив;

- 5 фактів торгівлі тютюновими виробами за цінами вищими від максимально роздрібних, встановлених виробником або імпортером;

- 3 факти торгівлі тютюновими виробами поштучно;

- 1 факт зберігання тютюнових виробів без марок акцизного податку;

За результатами проведених фактичних перевірок до суб’єктів господарювання застосовані фінансові санкції на суму 7,9 млн гривень», - повідомив він.

Андрій Первой також відмітив, що з початку року від правоохоронних органів отримано 102 адміністративних матеріали, складені за ч. 2 ст. 156 КУпАП щодо реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім особам.

За результатами їх розгляду встановлено 11 фактів торгівлі без наявності відповідних ліцензій та 102 факти продажу підакцизної продукції неповнолітнім особам. Анульовано 67 ліцензій (алкогольних 26, тютюнових 41). До суб’єктів господарювання застосовані фінансові санкції на суму 880,6 тис гривень.

 

Платники Нікопольського регіону забезпечили до бюджету майже 40 мільйонів гривень військового збору

За три квартали платники податків Нікопольського регіону спрямували до бюджету 39,8 мільйонів гривень військового збору. Як повідомив в. о. начальника Нікопольського управління ГУ ДПС у Дніпропетровській області Володимир Джавун, порівняно з минулим роком надходження зросли на 24,0 відсотків або на 7,7 мільйонів.

Нагадаємо, цей платіж утримується з доходів фізичних осіб, які підлягають оподаткуванню. Зокрема, це заробітна плата, іноземні доходи, суми винагород та інших виплат, нарахованих відповідно до умов цивільно-правового договору, пасивні доходи, у тому числі, роялті, дивіденди, страхові виплати та інші.

 

Більше мільярда гривень ПДФО надійшло до Нікопольського управління

До скарбниць Нікопольського управління ГУ ДПС у Дніпропетровській  області за січень – вересень 2019 року надійшло 1029,6 млн гривень податку на доходи фізичних осіб. У т.ч. із загальної суми надходжень:

- до місцевих скарбниць Нікопольського управління ГУ ДПС у Дніпропетровській  області за січень – вересень 2019 року надійшло 772,2 млн гривень податку на доходи фізичних осіб. Рівень надходжень минулого року перевищено на 138,3 млн гривень або на 21,8 відсотків.

- до державного бюджету надійшло – 257,4 млн гривень, це на 46,1 млн грн або 21,8 відсотків більше ніж торік. Про це повідомив заступник начальника управління – начальник відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Нікопольського управління ГУ ДПС у Дніпропетровській області Володимир Малиновський.

Необхідно зазначити, що ПДФО є основним джерелом наповнення місцевої казни. В структурі надходжень він займає позицію лідера – 38,4 відсотки від загальної суми інших податків і зборів до державного бюджету, та 66,2 відсотки від загальної суми надходжень до місцевих бюджетів. Тому надходження саме цього податку є показовим для розвитку міст, селищ та регіону в цілому.

 

Надходження по земельному податку у поточному році зросли майже на 32,6 млн. гривень

За січень – вересень 2019 року до місцевих бюджетів Нікопольського управління ГУ ДПС у Дніпропетровській області надійшло 214,2 млн грн.. земельного податку та орендної плати за користування земельними ділянками.

Аналізуючи податкові надходження з відповідним періодом 2018 року сплата земельного податку збільшилася на 32,6 млн. гривень або на 18 відсотків.

Плата за землю за показником найбільших надходжень до місцевих бюджетів у 2019 році посідає друге місце, поступившись лише податку на доходи фізичних осіб. За результатами січня-вересня поточного року загальна питома вага плати за землю у надходженнях місцевих бюджетів складає 18,4 відсотків. Про це повідомив заступник начальника управління – начальник відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Нікопольського управління ГУ ДПС у Дніпропетровській області Володимир Малиновський.

Нагадуємо, що плата за землю включає в себе два види обов’язкових платежів – земельний податок та орендну плату. Перший сплачують власники землі та землекористувачі, другий – орендарі земельних ділянок, як фізичні, так і юридичні особи.

 

За січень-вересень 2019 року Центрами обслуговування платників Нікопольського управління ГУ ДПС у Дніпропетровській області надано 19896 адміністративні послуги

У Центрах обслуговування платників Нікопольського управління ГУ ДПС у Дніпропетровській області для мешканців території обслуговування Нікопольського управління надається повний спектр адміністративних, консультаційних та інформаційних послуг. Тут приймають звітність та вхідну кореспонденцію.

Найпопулярнішою є послуга з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків. Про це повідомила завідувач сектору обслуговування платників Нікопольського управління ГУ ДПС у Дніпропетровській області Ольга Жевнерова.

Так, с початку року в Центрах обслуговування платників реєстраційний номер облікової картки платника податків отримали 9434 громадян.

Перелік адміністративних послуг, які надаються в Центрах обслуговування платників, можна переглянути на інформаційних стендах та на субсайті ГУ ДПС у Дніпропетровської області.

Нагадуємо, що Центри обслуговування платників Нікопольського управління ГУ ДПС у Дніпропетровській області знаходиться за адресами:

  • м. Нікополь, пр. Трубників, 27;
  • м. Марганець. вул. Травнева, 11;
  • м. Покров, вул. Горького, 7;
  • смт. Томаківка, вул. Лесі Українки, 41.

Звертайтеся у робочі дні з 9.00 до 18.00 год. (у п’ятницю з 9.00 до 16.45 год.), перерва з 13 год. 00 хв до 13 год. 45 хвилин.

 

Легалізація заробітної плати найманих працівників

Актуальною темою сьогодення є боротьба з виплатою заробітної плати у «конвертах», реалізація гарантій оплати праці та організація заходів недопущення виникнення заборгованості з виплати заробітної плати. Підприємства, установи, організації та громадяни – суб’єкти підприємницької діяльності при виплаті заробітної плати повинні дотримуватись чинного законодавства, нести відповідальність за навмисне ухилення від сплати податків і порушення норм законодавства щодо виплати заробітної плати. Про це нагадала заступник начальника відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Нікопольського управління ГУ ДПС у Дніпропетровській області Юлія Пушко.

Працівник, який отримує зарплатню в «конверті», виявляється повністю беззахисним перед роботодавцем. Усна домовленість жодним чином не фіксується юридично, роботодавець сплачує стільки, скільки вважає за потрібне і доти, поки вважає за потрібне. Працівник не має жодних доказів на підтвердження дійсного розміру своєї заробітної плати та трудового стажу.

Дуже важливо, щоб громадяни усвідомили, що їх згода отримувати зарплату в «конвертах» позбавляє їх соціального захисту. Адже пенсію вони матимуть тільки з офіційно нарахованої суми заробітної плати.

Неоформлений офіційно працівник ризикує залишитися без права на отримання соціальних пільг та виплат, гарантованих державою, особливо при нарахуванні пенсії та здійсненні перерахунків пенсій у подальшому.

Тільки офіційно оформлений найманий працівник може відчувати себе соціально захищеним, а бюджет Пенсійного фонду матиме стабільні надходження для своєчасного фінансування пенсійних виплат. Суспільство має зрозуміти, що легалізації заробітної плати альтернативи немає.

 

Платники Нікопольського регіону забезпечили до бюджету майже 99 мільйонів гривень єдиного податку

Заступник начальника відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Нікопольського управління ГУ ДПС у Дніпропетровській області Юлія Пушко повідомила, що за три квартали платники податків Нікопольського регіону спрямували до місцевого бюджету 98 мільйонів 972 тисячі гривень єдиного податку. Це становить 8,5 відсотків від загальної суми надходжень до місцевих бюджетів. Порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження зросли на 15,4 млн грн, темп росту склав 118,4 відсотків.

Нагадуємо, що несплата платником єдиного податку 1-ї та 2-ї груп авансових внесків єдиного податку тягне за собою накладення штрафу в розмірі 50% ставки єдиного податку, обраної таким платником та нарахування пені.

Відповідно до п. 295.1 ст. 295 Податкового кодексу платники єдиного податку першої і другої груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця.

Такі платники єдиного податку можуть здійснити сплату єдиного податку авансовим внеском за весь податковий (звітний) період (квартал, рік), але не більш як до кінця поточного звітного року.

Нарахування авансових внесків для платників єдиного податку 1-ї і 2-ї груп здійснюється контролюючими органами на підставі заяви такого платника щодо розміру обраної ставки єдиного податку, заяви щодо періоду щорічної відпустки та/або заяви щодо терміну тимчасової втрати працездатності (п. 295.2 ст. 295 ПКУ).

Несплата (неперерахування) платником єдиного податку 1-ї та 2-ї груп авансових внесків єдиного податку в порядку та у строки, визначені Податковим кодексом, тягне за собою накладення штрафу в розмірі 50% ставки єдиного податку, обраної таким платником (п. 122.1 ст. 122 ПКУ).

У разі несвоєчасної сплати єдиного податку підприємцями 1-ї та 2-ї груп контролюючим органом нараховується пеня.

 

ДПС забезпечено безперебійний перехід на стандарти IBAN

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області інформує, що перехід Державної податкової служби України з 01 жовтня 2019 року на міжнародні стандарти IBAN відбувся без збою в наповненні державного та місцевих бюджетів. Всі кошти, сплачені платниками податків, зараховані на бюджетні рахунки, відкриті відповідно до вимог стандарту IBAN.

Органами ДПС обслуговується понад 340 тисяч бюджетних рахунків. Безперебійний перехід на новий формат бюджетних рахунків надав можливість платникам податків у звичайному режимі виконати всі свої податкові зобов’язання, уникнувши при цьому помилкових зарахувань та зайвих повернень з бюджету.

Для уникнення непорозумінь податковою було проведено масово-роз’яснювальну роботу серед платників податків. На вебпорталі ДПС та субсайтах територіальних органів ДПС, у засобах масової інформації та Центрах обслуговування платників розміщено повідомлення щодо нових реквізитів бюджетних рахунків.

Поінформовано про зміни структурні підрозділи ДПС, які виконують функції з адміністрування податків, зборів платежів та погашення боргу, для забезпечення безперебійної роботи.

Інформація розміщена на офіційному вебпорталі ДПС України за посиланням:  https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/394289.html

 

У Головному управлінні ДПС у Дніпропетровській області відбулося перше засідання Ініціативної групи

Головним управлінням ДПС у Дніпропетровській області 18 жовтня 2019 року проведено перше засідання Ініціативної групи з підготовки установчих зборів для формування Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Дніпропетровській області.

Під час засідання ознайомлено з Положенням про Ініціативну групу, обрано голову та секретаря Ініціативної групи, визначено дату, місце проведення установчих зборів та організаційні питання, пов’язані з форматом їх проведення для формування Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Дніпропетровській області.

Також обговорено зміст повідомлення інститутів громадянського суспільства про проведення установчих зборів (дата, час інформаційне наповнення тощо); формат заяви від інститутів громадянського суспільства на участь в установчих зборах; формат додатків до заяви інститутів громадянського суспільства та інше.

 

Звернення громадян на контролі у ГУ ДПС у Дніпропетровській області

Всебічний розгляд звернень громадян, задоволення їх законних прав та інтересів є пріоритетним напрямом роботи органів державної влади, відповідальним обов’язком службових осіб.

Впродовж січня - вересня 2019 року до органів ДПС Дніпропетровської області надійшло 322 письмових звернення громадян, що на 138 менше, ніж за відповідний період 2018 року. Тематика письмових звернень в більшості стосувалася наступних питань: контрольно-перевірочної роботи, консультації з питань податкового законодавства тощо.

До органів ДПС у Дніпропетровській області протягом року надійшло 16 колективних звернень від 140 громадян. Звернення розглянуті у визначені законодавством терміни.

З метою поліпшення інформаційного обміну з громадянами при ГУ ДПС створено спеціальну електронну поштову скриньку zvern436@sfs.gov.ua, звернення з якої протягом кожного робочого дня приймаються працівниками відповідно до вимог Закону України від 2 жовтня 1996 року № 393/96-ВР "Про звернення громадян".

 

Важлива інформація від Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області інформує.

Кваліфікований надавач електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС (далі – Кваліфікований надавач ЕДП ІДД ДПС) повідомив про наступне:

1. Строк чинності кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів становить не більше 2 (двох) років з моменту їх формування.

2. Відповідно до положень Регламенту Кваліфікованого надавача ЕДП ІДД ДПС кваліфіковані сертифікати відкритих ключів надаються виключно в електронному вигляді шляхом їх розміщення на офіційному інформаційному ресурсі Кваліфікованого надавача ЕДП ІДД ДПС (http://acskidd.gov.ua).

3. У зв’язку з тим, що в межах електронних довірчих послуг не передбачено надання послуг з копіювання, друку та заповнення реєстраційних карток, бланків та інших документів, продаж або безоплатне надання носіїв ключової інформації, генерація особистих ключів виконується на носії користувача (з’ємні флеш-носії, оптичні носії CD/DVD, захищені носії ключової інформації тощо).

Слід зауважити, що кожен особистий ключ користувача повинен бути записаний на окремий носій інформації.

4. У разі отримання електронних довірчих послуг, до закінчення строку чинності кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів, слід скасувати діючі кваліфіковані сертифікати відкритих ключів.

5. Програмне забезпечення для роботи з кваліфікованим електронним підписом можна завантажити зі сторінки Кваліфікованого надавача ЕДП ІДД ДПС, яка знаходиться за посиланням https://acskidd.gov.ua/etrusted-services

6. Ідентифікація особи, яка звернулася до Кваліфікованого надавача ЕДП ІДД ДПС, здійснюється за паспортом громадянина України, а за його відсутності паспортом громадянина іншої країни із нотаріально засвідченим перекладом на українську мову, посвідкою на тимчасове/постійне проживання, посвідченням біженця або паспортом громадянина України для виїзду за кордон з відміткою про постійне місце проживання в іноземній державі.

 

Оновлено спеціалізоване клієнтське програмне забезпечення для формування та подання звітності

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області звертає увагу платників, що вийшло доповнення до спеціалізованого клієнтського програмного забезпечення для формування та подання звітності до «Єдиного вікна подання електронної звітності» до версії 1.27.16.0 станом на 04.10.2019 (даний комплект програмного забезпечення включає в себе зміни та доповнення з 27.12.2018 по 04.10.2019 включно та встановлюється тільки на релізи Системи версії 1.27.*, при цьому всі персональні довідники та налаштування користувача залишаються незмінними).

Перелік змін та доповнень (версія 1.27.16.0):

Додано нові версії документів:

На виконання вимог наказу Міністерства фінансів України від 31 травня 2019 року № 226 «Про затвердження Змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України з бухгалтерського обліку» (з 01.10.2019):

J0901107 – Фінансова звітність малого підприємства (Додаток 1 до Національного положення (стандарту) бухгалтерського обліку 25 «Спрощена фінансова звітність» (пункт 5 розділу I));

J0901204 – Фінансова звітність мікропідприємства (Додаток 2 до Національного положення (стандарту) бухгалтерського обліку 25 «Спрощена фінансова звітність» (пункт 5 розділу I)).

Коригування існуючих форм, шаблонів та даних:

Внесені зміни в екранні форми вводу та форми для друку:

J/F0295807 – Додаток 8. Розрахунок суми акцизного податку, що збільшує або зменшує податкові зобов’язання внаслідок виправлення самостійно виявленої помилки, допущеної в попередніх звітних періодах.

Внесені зміни в XML схеми наступних форм:

F/J 0209901 – Заявка на поповнення (коригування) залишку спирту етилового;

F/J 0210901 – Заявка на поповнення (коригування) залишку пального.

Інформація розміщена на офіційному вебпорталі «Державна податкова служба України» за посиланням: https://tax.gov.ua/elektronna-zvitnist/spetsializovane-klientske-program/

 

Перевірки бізнесу Дніпропетровщини забезпечили надходження до бюджету 185,7 млн гривень

З початку 2019 року підрозділом податкових перевірок, трансфертного ціноутворення та міжнародного оподаткування Головного управління ДПС у Дніпропетровській області проведено всього 1 322 документальні перевірки та 316 фактичних перевірок суб’єктів господарювання, які використовують РРО.

За результатами перевірок до бюджету надійшло 185,7 млн грн грошових зобов’язань (з урахуванням фінансових санкцій).

Такі показники контрольно-перевірочної роботи досягнуті завдяки вибірковості контролю на основі оцінки та опрацювання ризиків в діяльності платника, що цілком відповідає міжнародній практиці та дає змогу значно зменшити тиск на сумлінних платників, а також зосередити увагу податкових органів на ризикових платниках.

Так, в ході перевірки одного з суб’єктів господарювання працівниками ГУ ДПС встановлено порушення термінів зворотного вивезення обладнання.

За результатами перевірки (за порушення митних правил та заниження суми податку на додану вартість) донараховано підприємству понад 2,0 млн грн податкових зобов’язань разом із штрафними санкціями, які сплачені підприємством до бюджету у повному обсязі.

 

Відбувся кущовий семінар для платників податків

З метою інформування платників податків про зміни податкового законодавства та практичне застосування норм Податкового кодексу України 15.10.2019 Дніпровсько-Новомосковським управлінням Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) за участі фахівця управління комунікацій ГУ ДПС проведено кущовий семінар для платників податків – юридичних та фізичних осіб – підприємців.

Фахівець управління комунікацій ГУ ДПС звернула увагу присутніх на останні зміни податкового законодавства, які набрали чинності у другому півріччі поточного року, та нагадала про важливість своєчасної сплати податків, зборів та платежів, враховуючи зміну з 01 жовтня 2019 року реквізитів бюджетних рахунків для сплати податків і зборів та небюджетних рахунків для сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок), відкритих відповідно до вимог міжнародного стандарту IBAN.

Також на семінарі розглядались питання адміністрування податку на додану вартість, єдиного внеску та екологічного податку; права платників на податкову знижку та легалізації трудових відносин; порядку заповнення реквізиту «Призначення платежу» відповідно до вимог наказу Міністерства фінансів України від 24.07.2015 № 666 «Про затвердження Порядку заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення помилково або надміру зарахованих коштів» із змінами.

Особливу увагу платників акцентовано на своєчасну та у повному обсязі сплату нарахованих податків, зборів та єдиного внеску.

Учасники семінару отримали відповіді на актуальні питання, які виникають під час проведення ними господарської діяльності.

 

Перевірки бізнесу Дніпропетровщини забезпечили надходження до бюджету 185,7 млн гривень

З початку 2019 року підрозділом податкових перевірок, трансфертного ціноутворення та міжнародного оподаткування Головного управління ДПС у Дніпропетровській області проведено всього 1 322 документальні перевірки та 316 фактичних перевірок суб’єктів господарювання, які використовують РРО.

За результатами перевірок до бюджету надійшло 185,7 млн грн грошових зобов’язань (з урахуванням фінансових санкцій).

Такі показники контрольно-перевірочної роботи досягнуті завдяки вибірковості контролю на основі оцінки та опрацювання ризиків в діяльності платника, що цілком відповідає міжнародній практиці та дає змогу значно зменшити тиск на сумлінних платників, а також зосередити увагу податкових органів на ризикових платниках.

Так, в ході перевірки одного з суб’єктів господарювання працівниками ГУ ДПС встановлено порушення термінів зворотного вивезення обладнання.

За результатами перевірки (за порушення митних правил та заниження суми податку на додану вартість) донараховано підприємству понад 2,0 млн грн податкових зобов’язань разом із штрафними санкціями, які сплачені підприємством до бюджету у повному обсязі.

 

Сплачувати податки стане легше

З 01 січня 2021 року в Україні впроваджується єдиний рахунок для сплати податків і зборів та єдиного внеску. Це створить максимально комфортні та зрозумілі для платників правила розрахунків з бюджетом та цільовими фондами, скоротить їх фінансові витрати і час на формування розрахункових документів.

Через єдиний рахунок можна буде сплатити всі поточні платежі, податковий борг за такими платежами та недоїмку з єдиного внеску. Також сплачуватимуться грошові зобов’язання, які визначено на підставі податкових повідомлень-рішень, за винятком грошових зобов’язань та/або податкового боргу з податку на додану вартість, акцизного податку з реалізації пального та спирту етилового, а також частини чистого прибутку (доходу), які сплачують державні та комунальні унітарні підприємства та їх об’єднання.

Для розрахунків з бюджетом та цільовими фондами платнику податків необхідно буде подати на виконання до банку, в якому він обслуговується, лише один розрахунковий документ про перерахування на єдиний рахунок загальної суми належних до сплати платежів або окремі розрахункові документи за відповідними податками та зборами.

ДПС у щоденному режимі (крім вихідних, святкових та неробочих днів) формуватиме в розрізі платників податків необхідні реєстри із зазначенням відповідної інформації та надсилати їх до Казначейства.

Реєстр платежів формуватиметься по платниках податків в межах коштів, сплачених ними на єдиний рахунок. Повідомлення про використання або відмову від використання єдиного рахунку подається платником податків в електронній формі через електронний кабінет.

У разі відмови платника податків від використання єдиного рахунку таке використання припиняється починаючи з першого числа місяця наступного календарного року.

Довідка: Верховною Радою України схвалено законопроекти № 1051 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» та № 1049 «Про внесення змін до деяких законів України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

Інформація розміщена на офіційному вебпорталі ДПС України за посиланням:  https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/393936.html

 

IBAN – міжнародний номер банківського рахунку, який гармонізує український платіжний простір з європейським

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області нагадує, що на виконання постанови Правління Національного банку України від 28 грудня    2018 року № 162 «Про запровадження міжнародного номера банківського рахунка (IBAN) в Україні» (далі – Постанова № 162) Державною казначейською службою України (далі – Казначейство) здійснено заміну діючих рахунків для зарахування надходжень до державного та місцевих бюджетів відповідно до вимог стандарту IBAN.

Перехід на міжнародні номери рахунків при обслуговуванні бюджетів за доходами здійснено Казначейством з 01 жовтня 2019 року.

Таким чином, починаючи з 01 жовтня 2019 року змінено реквізити бюджетних рахунків для сплати податків і зборів, відкритих відповідно до вимог стандарту IBAN.

Оновлені бюджетні рахунки державного та місцевих бюджетів по Дніпропетровській області розміщено на головній сторінці субсайту «Територіальні органи ДПС у Дніпропетровській області» офіційного вебпорталу ДПС України у рубриці «Бюджетні рахунки» за посиланням: http://dp.tax.gov.ua/byudjetni-rahunki/

Також, з метою упередження помилкової сплати коштів єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок) на неналежні рахунки, сплата єдиного внеску по Дніпропетровської області має відбуватись на рахунки, які відкриті на ім’я Головного управління ДПС у Дніпропетровській області відповідно до адміністративно-територіальних одиниць, на яких зареєстровані платники податків, за символами рахунків 201 – 204, де:

Cимвол "SSS"*            Розмір єдиного внеску

201         Єдиний внесок, нарахований роботодавцями на суми: заробітної плати; винагороди за договорами ЦПХ; допомоги по тимчасовій непрацездатності, допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами

202         Єдиний внесок, нарахований на суми грошового забезпечення військовослужбовців

203         Єдиний внесок, нарахований на суми грошового забезпечення батьків-вихователів у системі загальнообов’язкового пенсійного страхування

204         Єдиний внесок  для фізичних осіб – підприємців, у т.ч.  які обрали спрощену систему оподаткування та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність

* – символ звітності, що відповідає коду класифікації доходів бюджету. Цей параметр кодується згідно із Довідником відповідності символу звітності коду класифікації доходів бюджету, який затверджується наказом Казначейства України (пункт 1 Додатку 1 до Порядку відкриття аналітичних рахунків для обліку операцій по виконанню бюджетів в системі Державної казначейської служби України, затвердженого наказом Державної казначейської служби України від 27.12.2013 № 217).

Детальна інформація щодо рахунків для сплати єдиного внеску, відкритих на ім’я територіальних органів Державної податкової служби України, що вступили у дію з 01.10.2019, розміщена на офіційному вебпорталі ДПС України за посиланням:  https://tax.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/reestri/393096.html

Довідково: запровадження IBAN дасть можливість гармонізувати український платіжний простір з європейським, а також сприятиме подальшій запланованій модернізації системи електронних платежів Національного банку України. Загалом використання стандарту IBAN завдяки скороченню реквізитів має зробити зручнішим оформлення розрахункових документів.

Завдяки цьому клієнти банків зможуть:

► зручно та просто ідентифікувати платника та отримувача коштів, а також банк України, що їх обслуговує;

► уникнути помилок у реквізитах рахунків завдяки скороченню реквізитів в розрахункових документах;

► швидше здійснювати перекази та отримувати кошти.

 

ДПС забезпечено безперебійний перехід на стандарти IBAN

Перехід Державної податкової служби України з 1 жовтня 2019 року на міжнародні стандарти IBAN відбувся без збою в наповненні державного та місцевих бюджетів. Всі кошти, сплачені платниками податків, зараховані на бюджетні рахунки, відкриті відповідно до вимог стандарту IBAN.

Органами ДПС обслуговується понад 340 тисяч бюджетних рахунків. Безперебійний перехід на новий формат бюджетних рахунків надав можливість платникам податків у звичайному режимі виконати всі свої податкові зобов’язання, уникнувши при цьому помилкових зарахувань та зайвих повернень з бюджету.

Для уникнення непорозумінь податковою було проведено масово-роз’яснювальну роботу серед платників податків. На вебпорталі ДПС та субсайтах територіальних органів ДПС, у засобах масової інформації та Центрах обслуговування платників розміщено повідомлення щодо нових реквізитів бюджетних рахунків.

Поінформовано про зміни структурні підрозділи ДПС, які виконують функції з адміністрування податків, зборів платежів та погашення боргу, для забезпечення безперебійної роботи.

Прес-служба Державної податкової служби України

 

Фахівці ДПС опанують управління публічними фінансами

На базі Київської школи економіки (KSE) за підтримки Урядів Швеції та Німеччини розпочалася десятимісячна навчальна програма "Управління публічними фінансами”.

Відкриття програми відбулося за участі Високоповажного Посла Швеції в Україні Тобіаса Тиберга, а також Державного секретаря Міністерства фінансів України Костянтина Ващенка.

У результаті конкурсного відбору з майже 300 заявок учасниками навчальної програми стали понад 60 осіб, серед яких представники Департаменту стратегічного розвитку та міжнародного співробітництва і Департаменту моніторингу доходів та обліково-звітних систем Державної податкової служби України, Державної фіскальної служби України, Міністерства фінансів України, ГУ ДПС в м. Києві, обласних державних адміністрацій та інших міністерств і державних органів, а також викладачі вищих навчальних закладів.

Метою програми є підготовка професійних та вмотивованих фахівців з публічних фінансів, які вивчатимуть основи публічної політики, кількісні та якісні методи аналізу політики, гендерно орієнтоване бюджетування, особливості бюджетної політики, бюджетного процесу і міжнародного оподаткування, співпрацю з міжнародними фінансовими організаціями, проєктний менеджмент тощо.

Навчальна програма допоможе створити потужну спільноту фахівців-однодумців, зі спільними цінностями та переконаннями, яка свідомо, цілеспрямовано та динамічно розвиватиме нашу країну. Адже задля здійснення трансформацій в Україні надзвичайно важливо приділяти увагу фаховому розвитку порядних та професійних державних службовців, які втілюють зміни, що так потрібні у суспільстві.

Прес-служба Державної податкової служби України

 

Профілактичні заходи щодо запобігання корупції

Одним з першочергових завдань Головного управління ДПС у Дніпропетровській області є виявлення, запобігання корупції та контроль за дотриманням вимог антикорупційного законодавства в ГУ ДПС.

Протягом дев’яти місяців відділом з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС забезпечено перевірку 137 кандидатів на посади державних службовців, з яких відмовлено в призначенні – 3.

З початку року проведено 36 тематичних перевірок та 2 службових розслідування за приписом прокуратури.

Розглянуто 116 запитів від правоохоронних органів щодо 229 суб’єктів декларування – працівників ГУ ДПС у Дніпропетровській області.

Також працівниками відділу ведеться постійна робота щодо безумовного дотримання вимог антикорупційного законодавства та Правил етичної поведінки в ГУ ДПС у Дніпропетровській області.

ГУ ДПС у Дніпропетровській області звертається до платників податків Дніпропетровській області дотримуватись вимог антикорупційного законодавства, а саме Закону України від 14.10.2014 №1700 «Про запобігання корупції».

Якщо у процесі роботи, посадові особи ГУ ДПС у Дніпропетровській області вимагають грошові кошти або іншу неправомірну вигоду для вирішення проблемних питань або зловживають службовим становищем, невідкладно повідомляйте відділ з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС у Дніпропетровській області за телефоном (056) 374-86-40 та чергову частину ГУ ДПС у Дніпропетровській області за телефоном (068) 895-89-88, або особисто за адресою: 49000, м. Дніпро, вул. Сімферопольська, 17-а.

 

Електронний кабінет надає можливість подати повідомлення про об’єкти оподаткування в електронному вигляді

Нікопольське управління ГУ ДПС у Дніпропетровській області звертає увагу, що користувачі Електронного кабінету через приватну частину (особистий кабінет) мають можливість подати Повідомлення про об’єкти оподаткування та об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність в електронному вигляді за формою № 20-ОПП (далі – Повідомлення за ф. № 20-ОПП).

Реєстраційні дані платника у Повідомленні за ф. № 20-ОПП заповнюються автоматично на основі даних ДПС, дані щодо об’єктів оподаткування заповнюються платником самостійно.

Повідомлення за ф. № 20-ОПП опрацьовується повністю в автоматичному режимі та результат опрацювання відображається у Квитанції № 2, яку можливо переглянути у режимі «Вхідні/вихідні документи» Електронного кабінету.

Дані про об’єкти оподаткування та об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, відображаються у режимі «Облікові дані платника» Електронного кабінету.

Звертаємо увагу, що обов’язок повідомляти контролюючий орган за основним місцем обліку платника податків про об’єкти оподаткування та об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, встановлений п. 63.3 ст. 63 Податкового кодексу України.

Такі відомості подаються у Повідомленні за ф. № 20-ОПП протягом 10 робочих днів після реєстрації, створення чи відкриття об’єкта оподаткування або об’єкта, пов’язаного з оподаткуванням.

 

На порталі ДПС розміщено новий банер «Новітні РРО»

На офіційному веб-порталі Державної податкової служби України розміщено новий банер «Новітні РРО», який містить актуальні матеріали та документи щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій та новацій у вказаній сфері. У банері також розміщено відповіді на питання, які найбільш цікавлять бізнес та громадськість.

Прес-служба Державної фіскальної служби України

 

Сервіс Державної податкової служби України «Пульс»

Інтерактивний сервіс «Пульс» - інструмент двостороннього зв’язку із громадянами та суб’єктами господарювання, який дає можливість запобігти правопорушенням з боку працівників Державної податкової служби України.

За номером телефону Контакт-центру ДПС 0800-501-007, обравши на інтерактивному голосовому автовідповідачі напрямок «4» та на електронну адресу idd@tax.gov.ua, громадяни та субʼєкти господарювання мають можливість повідомити про неправомірні дії та бездіяльність, можливі корупційні правопорушення у сфері службової діяльності з боку конкретних посадових осіб структурних підрозділів ДПС та її територіальних органів.

Заявники протягом 3 робочих днів отримують інформацію щодо результатів розгляду звернень, залишених за телефоном, та вжитих заходів. Якщо інформація потребує додаткового розгляду, то загальний термін розгляду може бути подовжено.

Зауваження та пропозиції щодо роботи сервісу «Пульс» Ви можете надати в електронному вигляді на адресу idd@tax.gov.u

Категория: Область | Просмотров: 219 | Добавил: odpi
Всего комментариев: 0
avatar