Покров Четверг 02.05.24, 18:45
Сайт
Главная » 2012 » Май » 23 » Олександр Любович: «Ефективна співпраця та обмін досвідом між господарствами – це імпульс до розвитку сільського господарства Дніпропетровщи
13:58
Олександр Любович: «Ефективна співпраця та обмін досвідом між господарствами – це імпульс до розвитку сільського господарства Дніпропетровщи
Олександр Любович: «Ефективна співпраця та обмін досвідом між господарствами – це імпульс до розвитку сільського господарства ДніпропетровщиЗа дорученням губернатора Олександра Вілкула його заступник Олександр Любович провів обласну нараду «Перспективи розвитку галузі молочного скотарства та збільшення виробництва молока і м’яса в області». 
У її роботі взяли участь близько 70 осіб – голови райдержадміністрацій, начальники районних управлінь агропромислового розвитку, представники ветеринарної служби, керівники сільськогосподарських підприємств. 
«Кластер «сільське господарство» обраний одним із пріоритетних у рамках Комплексної стратегії розвитку регіону. На Дніпропетровщині проводиться велика робота із модернізації галузі. Сільгосппідприємства регіону активно використовують та запроваджують новітні форми ведення господарства, спрямовані на зростання обсягів виробництва сільгосппродукції. І обласна влада підтримує цю діяльність. Сьогоднішня нарада, яку ініціював губернатор Олександр Вілкул, - це майданчик для презентації можливостей сільгоспвиробників та обміну досвідом. Адже ефективна співпраця між господарствами – це імпульс до розвитку сільського господарства Дніпропетровщини», - сказав Олександр Любович. 
Учасники наради ознайомилися з роботою молокоприймального пункту кооперативу «Світанок Олександрівки» Покровського району. Кооператив надає послуги щодо підготовки та обробки землі, догляду за посівами та збирання врожаю, по збору та охолодженню молока, штучного осіменіння, заготівлі кормів, переробці та реалізації сільськогосподарської продукції, ремонту і технічному обслуговуванню транспортних засобів.
У  обласному об’єднанні сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів «Господар» присутнім був презентований проект будівництва демонстраційно-навчальної  ферми на 120 голів корів. Діяльність кооперативу пов’язана із забезпеченням потреб переважно його членів у постачанні засобів сільськогосподарського виробництва, маркетингу їх продукції, а також захистом економічних інтересів кооперативів, наданням їм інформаційної, консультативно-методичної та іншої допомоги.
На сьогоднішній день в об’єднання «Господар» входить 8 кооперативів Дніпропетровської області, з них 7 молочарських і один овочевий.
Силами об’єднання у 2011 році для його членів заготовлено 38,3 тонн сіна, 2740 тонн силосу, 25 тонн сінажу та 310,2 тонни соломи.
На фермі сімейного типу  сім'ї Куриленків відбулася презентація бізнес-можливостей міні-ферм. За ефективного утримання невеликої кількості корів, дотримуючись основних технологій та ветеринарно-санітарних правил, тут отримують продукцію високої якості.
На ТОВ агрофірма „Обрій” учасники наради ознайомилися з роботою ферми на 600 голів корів червоної степової та чорно-рябої молочної порід та свинокомплексу з розведення свиней великої білої породи. У 2002 році господарству був присвоєний статус племзаводу з розведення свиней великої білої породи та племзаводу з розведення великої рогатої худоби червоної степової породи А в 2009 році був присвоєний статус племінного репродуктору з розведення великої рогатої худоби української чорно-рябої молочної породи. Станом на 1 травня 2012 року в господарстві утримується 1398 голів великої рогатої худоби, що на 184 голови більше до відповідного періоду минулого року, та 15 тис 208 голів свиней. Виробництво молока за останній рік тут виросло на 21 тонну і складає 2170 тонн. За 2011 рік вироблено м’яса 2081 тонну, що на 288 тонн більше, ніж минулого року.
Категория: Область | Просмотров: 667 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar