Покров Воскресенье 19.05.24, 17:05
Сайт
Главная » 2013 » Март » 27 » Олександр Пшеничников: «У 2012 році фінансування дитячо-юнацьких спортивних шкіл на Дніпропетровщині збільшено на 20%»
23:15
Олександр Пшеничников: «У 2012 році фінансування дитячо-юнацьких спортивних шкіл на Дніпропетровщині збільшено на 20%»
У 2012 році фінансування дитячо-юнацьких спортивних шкіл на Дніпропетровщині збільшено на 20%. Зокрема, видатки на функціонування дитячо-юнацьких спортивних шкіл у 2012 році склали 122,5 млн грн, у той час як у 2011 рік ця сума склала 102 млн грн. Про це повідомив начальник управління у справах фізичної культури та спорту Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Пшеничников під час прес-конференції «Дитячо-юнацький спорт на Дніпропетровщині: як і де виховують майбутніх чемпіонів»

Олександр Пшеничников: «У 2012 році фінансування дитячо-юнацьких спортивних шкіл на Дніпропетровщині збільшено на 20%»

Ці кошти в першу чергу направлялися на забезпечення належних умов функціонування спортивних шкіл, модернізацію спортивних споруджень та виплату заробітної плати персоналу. 
 Олександр Пшеничников також зазначив, що велику увагу розвитку дитячого спорту сьогодні приділяють і приватні структури. Зокрема, на базі спортивно-оздоровчих центрів та клубів створюються дитячі групи та секції. 
«Завдання влади, на якому сьогодні наголошує і наш Президент Віктор Янукович і наш губернатор Дмитро Колєсніков – у найближчі роки відродити традиції масового спорту в загальноосвітніх школах. І сьогодні на Дніпропетровщині спостерігається тенденція відродження спортивних секцій», - сказав Олександр Пшеничников. 
Також для реалізації соціальної ініціативи Президента України «Діти – майбутнє України» за завданням губернатора Дмитра Колєснікова у 2013 році на Дніпропетровщині заплановано розширення мережі спортивних майданчиків. Зокрема, лише за кошти обласного бюджету в області буде встановлено 50 спортивних майданчиків. Їх особливістю стане встановлення на них тренажерного обладнання та комплексу з брусів, перекладин та рукоходів, який активно використовується популярним напрямом ворк-аут. Загалом у 2013 році в регіоні мають встановити 300 нових майданчиків. 



Довідка:
Загалом за останні 25 років в Дніпропетровській області кількість видів спорту зросло вдвічі. На сьогодні в регіоні зареєстровано 133 види спорту. 
Наразі в регіоні працює 119 дитячо-юнацьких спортивних шкіл, у тому числі  – 12 спеціалізованих олімпійського та 1 параолімпійського резерву. Тут вдосконалюють свою спортивну майстерність з 56 видів спорту  47,7 тис. учнів, у тому числі: 1792 – спортсмени І розряду, 1094 – кандидатів у майстри спорту України, 240 – майстрів спорту України, 37 – майстрів спорту України міжнародного класу, 195 спортсменів входять до складу збірних команд України. 
На базі загальноосвітніх шкіл області створено спеціалізовані класи, де навчається 844 учнів ДЮСШ. Навчально-тренувальний процес у спортивних школах здійснюють 1539 тренерів. 
Щороку спортивні школи направляють своїх вихованців до спеціалізованих   навчальних закладів спортивного профілю, шкіл вищої спортивної майстерності та команд майстрів з ігрових  видів спорту. Сумлінно працюють і є лідерами українського дитячо-юнацького спорту школи з бадмінтону, баскетболу, плавання,  легкої атлетики, художньої гімнастики, дзюдо та академічного веслування.

Категория: Область | Просмотров: 778 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar