Покров Пятница 26.04.24, 00:11
Сайт
Главная » 2011 » Август » 12 » Олександр Вілкул: «На Дніпропетровщині створюється єдина диспетчерська служба екстреної медичної допомоги»
17:19
Олександр Вілкул: «На Дніпропетровщині створюється єдина диспетчерська служба екстреної медичної допомоги»

На Дніпропетровщині створюється єдина обласна диспетчерська служба екстреної медичної допомоги. Її впровадження дозволить максимально швидко надавати екстрену медичну допомогу населенню та раціонально витрачати ресурси служби.
Про це повідомив голова облдержадміністрації Олександр Вілкул під час прес-конференції, яку він провів спільно із першим заступником глави Адміністрації Президента України Іриною Акімовою та Міністром охорони здоров'я України Олександром Аніщенком.
Така єдина диспетчерська служба є першою в Україні і покликана оптимізувати систему реагування на виклики пацієнтів. Сьогодні на виклик виїжджає «швидка» за адміністративно-територіальним принципом – зі станції того району, з якого поступив виклик. Проте, не завжди це є найближчою до пацієнта станцією чи пунктом тимчасового базування машин «швидкої». Приміром, це стосується випадків, коли адреса пацієнту – на межі районів. Єдина диспетчерська служба екстреної медичної допомоги дозволить перерозподіляти виклики пацієнтів на найближчу станцію чи пункт базування машин «швидкої», незалежно від адміністративно-територіального розподілу. Таким чином, скоротиться час приїзду на виклик, будуть оптимізовані витрати, а пацієнт отримає дійсно швидку допомогу.

Управління преси та інформації облдержадміністрації
Категория: Область | Просмотров: 1688 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar