Покров Воскресенье 19.05.24, 13:02
Сайт
Главная » 2012 » Июнь » 7 » Олександр Вілкул: «Роботи з ремонту вулиці Набережної Заводської виконані більш ніж на 10%»
17:32
Олександр Вілкул: «Роботи з ремонту вулиці Набережної Заводської виконані більш ніж на 10%»
Олександр Вілкул: «Роботи з ремонту вулиці Набережної Заводської виконані більш ніж на 10%»Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул провів виїзну нараду щодо проведення капітального ремонту вулиці Набережна Заводська. Наразі на об’єкті ведуться роботи з фрезерування асфальту, демонтажу старого та встановлення нового бордюрного каменю. 
«Роботи з ремонту третьої складової найдовшої набережної в Європі, яка знаходиться у Дніпропетровську - вулиці Набережної Заводської - виконані більш ніж на 10%. Капітальний ремонт цієї автомагістралі має бути проведений якісно та у визначений термін», - сказав Олександр Вілкул. 
Нагадаємо, набережна Дніпропетровська, яка має протяжність 20 км і є найдовшою у Європі, складається з трьох частин – Набережна Заводська  (від ж/м «Парус» до Амурського мосту), Набережна ім. Леніна (від Амурського мосту до вул. 6-ої Стрілкової дивізії), Набережна Перемоги (від вул. 6-ої Стрілкової дивізії до Південного мосту). Вже відремонтовано 4 км проїжджої частини вулиці Набережна Перемоги (від вул. Космічної до Мерефо-Херсонського мосту), якісне дорожнє покриття отримала Набережна 
ім. Леніна. У рамках губернаторської програми з ремонту та будівництва доріг області 
4 травня 2012 року розпочався ремонт третьої частини набережної – вулиці Набережна Заводська. Останній раз капітальний ремонт її дорожнього покриття проводився у 
1994 році. 
Ця міська магістраль поєднує житлові масиви «Червоний камінь», «Комунар», «Парус» та підприємства, які розташовані у північно-західній частині Дніпропетровська, з центральною частиною міста, а також  міжміські напрямки – Донецьке шосе та Криворізьке шосе. Щодоби цією дорогою їздять у середньому 50 тис автомобілів. 
Міський голова Іван Куліченко доповів губернатору про хід проведення капітального ремонту. Зокрема, ремонтні роботи будуть проходити у два етапи. Перший етап передбачає заміну дорожнього покриття від Старого мосту до Кайдацького мосту (6,91 км). Загальна вартість робіт першого етапу становить 98 млн грн, з них 32,5 млн грн виділені за сприяння губернатора Олександра Вілкула з державного бюджету, ще 
65,5 млн грн виділені з місцевого бюджету з ініціативи голови постійної комісії Дніпропетровської міської ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету і фінансів Євгена Морозенка. 
Губернатор поставив завдання прискорити розробку другого етапу проекту капремонту Набержної Заводської – від Кайдацького мосту до  житлового масиву «Парус» (3,8 км). Загальна вартість робіт складе близько 68 млн грн. 
«Разом з губернатором Олександром Вілкулом та міським головою Іваном Куліченком було прийнято рішення виділити кошти, аби у цьому році провести другий етап реконструкції Набережної Заводської – від Кайдацького мосту до житлового масиву Парус. Буде благоустроєна територія парку ім. Леніна, що знаходиться у районі нової Льодової арени, а також буде проведений ремонт вулиць Братів Трофімових та Панаса Мирного», - сказав голова постійної комісії Дніпропетровської міської ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету і фінансів Євген Морозенко. 
Наразі триває перший етап ремонту. Роботи виконані більш, ніж на 10%. Вже демонтовано 6 тис м бордюрного каменю (44%), встановлено 5,3 тис м нового бордюрного каменю (38%), проведено фрезування старого асфальту на площі – 
35 тис кв.м (21%). Завершити перший етап капремонту планується до 15 жовтня 
2012 року. 
Довідка:
У нараді взяли участь заступники голови облдержадміністрації Геннадій Темник та Іван Ступак, міський голова Іван Куліченко, голова постійної комісії Дніпропетровської міської ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету і фінансів Євген Морозенко, представники підрядних будівельних організацій. 
За два роки в області відремонтовано переважно капітально понад 3,2 млн квадратних метрів доріг. Зокрема, у 2011 році було виділено 460 млн грн, за які відремонтовано 1,7 млн квадратних метрів доріг, 2010 року – 240 млн грн (1,5 млн квадратних метрів).
Зокрема, у Дніпропетровську цього року планується відремонтувати вулицю Московська та проспект Кірова, також буде встановлено надземний пішохідний перехід на проспекті імені Газети «Правда», обладнаний ескалаторами та ліфтами для інвалідів. 
Категория: Область | Просмотров: 656 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar