Покров Четверг 16.05.24, 13:21
Сайт
Главная » 2012 » Июль » 7 » Олександр Вілкул та Анатолій Лазарєв вручили 27 нових спецавтомобілів та 3 швидкісних катери підрозділам МВС (фото)
10:57
Олександр Вілкул та Анатолій Лазарєв вручили 27 нових спецавтомобілів та 3 швидкісних катери підрозділам МВС (фото)
У рамках регіональної губернаторської програми «Безпечне місто» голова облдержадміністрації Олександр Вілкул та начальник Головного Штабу МВС України Анатолій Лазарєв урочисто вручили 27 нових патрульних спецавтомобілів Ssan Yong, обладнаних комп’ютерною технікою та сучасними засобами зв'язку, а також 3 нових швидкісних моторних катери UMS 450 правоохоронцям Дніпропетровщини. 
Губернаторський проект «Безпечне місто» передбачає створення в області єдиної регіональної системи безперервного патрулювання вулиць. Проект включає в себе забезпечення органів правопорядку Дніпропетровщини новими сучасними спецавтомобілями, обладнаними GPS-навігацією та передбачає вдосконалення системи диспетчеризації у відповідності до світових стандартів. Наразі триває підготовка проекту зі встановлення відеоспостереження у місцях найбільшого скупчення людей, для цього розробляються спеціальні комп’ютерні програми. Під час підготовки проекту вивчався кращий досвід провідних міст Європи та Ізраїлю. 
В урочистостях також узяли участь перший заступник голови обласної ради Анатолій Адамський, начальник ГУМВС України в Дніпропетровській області Віктор Бабенко, перший заступник Дніпропетровського міського голови Анатолій Крупський, заступник голови облдержадміністрації Іван Ступак, Митрополит Дніпропетровський і Павлоградський УПЦ владика Іриней, працівники територіальних підрозділів МВС Дніпропетровської області. Перед початком урочистостей присутні ознайомилися з роботою автоматизованої інформаційної системи (АІС) «Служба 102» Дніпропетровського міського управління ГУМВС України в Дніпропетровській області.
«У рамках проекту «Безпечне місто», який реалізується на Дніпропетровщині вже третій рік поспіль, за 2010-2011 роки підрозділам МВС нашого регіону обласна влада передала 96 нових патрульних спецавтомобілів. Сьогодні ми передаємо ще 27 нових патрульних спецавтомобілів Ssan Yong територіальним підрозділам МВС, а також три нові швидкісні моторні катери UMS 450 – лінійному відділу МВС Дніпропетровського річкового порту для патрулювання акваторії Дніпра. Тож відсьогодні безперервне патрулювання на Дніпропетровщині запроваджено не лише на суходолі, але й в акваторії Дніпра. Все це в комплексі направлено на підвищення ефективності патрулювання населених пунктів Дніпропетровщини з метою посилення правопорядку та підвищення безпеки жителів нашого регіону», - сказав Олександр Вілкул.
В 2010 році в рамках проекту «Безпечне місто» 33 автомобілі отримали підрозділи МВС міст Кривого Рогу і Дніпродзержинська. В 2011 році 20 автомобілів отримали підрозділи МВС міст Дніпродзержинська, Нікополя, Новомосковська та Павлограда – по 5 авто кожне місто, а 35 автомобілів райвідділи та полк патрульної служби Дніпропетровського міського управління ГУМВС України. Крім того два електромобілі та шість патрульних авто отримала Муніципальна гвардія Дніпропетровська. 
Цього разу нові спецавтомобілі від губернатора отримали такі підрозділи МВС у Дніпропетровській області: БМОП «Беркут» - 10 авто (з них 3 з причіпними пристроями для транспортування катерів), Дніпропетровське міське управління - 1 авто, Дніпродзержинський райвідділ - 1, Тернівський райвідділ - 1, Вільногірський міськвідділ - 2, Жовтоводський міськвідділ - 2, Марганецький міськвідділ - 1, Орджонікідзевський міськвідділ - 1, Тернівський міськвідділ – 2, Першотравенський міськвідділ - 1, Синельниківський міськвідділ - 1, Апостолівський райвідділ - 1, Верхньодніпровський райвідділ - 1, Дніпропетровський райвідділ – 1, Царичанський райвідділ -1 авто. 
Нові спецавтомобілі мають високу прохідність і здатні стрімко набирати швидкість, вони обладнані бортовими комп’ютерами з GPS-навігацією, приладами прийому-передачі миттєвих повідомлень та сучасними засобами зв’язку. 
Три моторні катери UMS 450, які отримав лінійний відділ міліції Дніпропетровського річкового порту, також визначаються високими технічними характеристиками. Вони розвивають крейсерську швидкість до 40-50 км на годину. На катері може розміститися екіпаж до 4 чоловік. Габарити і вага дозволяють транспортувати катер суходолом легковим автомобілем. 
У рамках губернаторського проекту «Безпечне місто» на Дніпропетровщині створена і розвивається автоматизована інформаційна система «Служба 102» (АІС 102). За допомогою сучасних засобів зв'язку й навігації та цифрових технологій система забезпечує миттєве проходження інформації ланцюжком «заявник - оператор «102» - черговий інспектор з управління нарядами – наряд міліції». Система визначає оптимальний маршрут руху пішого наряду або автопатруля для найшвидшого подолання відстані до місця події (правопорушення, злочину). Наразі АІС 102 запроваджена і діє у Дніпропетровську, а в подальшому буде поширена на всі міста і райони Дніпропетровської області. 
Завдяки заходам, реалізованим у рамках губернаторського проекту «Безпечне місто», в 2011 році в області майже на 7,5% збільшилася кількість розкритих злочинів, а також на 20% знизився рівень злочинності.
«Дніпропетровщина завжди була взірцем виконання службових обов’язків. Міліція громадянської безпеки була законодавцем розповсюдження і вивчення досвіду охорони громадського порядку. Підрозділи «Беркут» і патрульні служби знають не тільки на теренах області, а й за її межами. У тому числі і в столиці – місті Київ. Наше завдання сьогодні своєю працею, своєю службою забезпечувати безпеку громадян та підтримати ту ініціативу, яку сьогодні пропагує влада регіону», - сказав начальник Головного Штабу МВС України Анатолій Лазарєв.
Він подякував правоохоронцям Дніпропетровщини за високий рівень виконання службових обов’язків під час проведення чемпіонату з футболу «Євро-2012».
Начальник УМВС України в Дніпропетровській області Віктор Бабенко подякував губернатору за зміцнення матеріально-технічної бази підрозділів внутрішніх справ регіону і запевнив, що правоохоронці Дніпропетровщині й надалі відповідально і професійно виконуватимуть покладені на них завдання з охорони громадського правопорядку та боротьби зі злочинністю. Він підкреслив, що допомога обласної влади під керівництвом Олександра Вілкула – це реальний внесок у підвищення ефективності роботи підрозділів МВС регіону.










Категория: Область | Просмотров: 967 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar