Покров Четверг 02.05.24, 21:55
Сайт
Главная » 2012 » Май » 23 » Олександр Вілкул у Відні презентував міжнародній бізнес-спільноті інвестиційний потенціал Дніпропетровщини
16:13
Олександр Вілкул у Відні презентував міжнародній бізнес-спільноті інвестиційний потенціал Дніпропетровщини
Олександр Вілкул у Відні презентував міжнародній бізнес-спільноті інвестиційний потенціал ДніпропетровщиниУ рамках масштабного роуд-шоу з презентації Дніпропетровщини на провідних світових бізнес-майданчиках голова облдержадміністрації Олександр Вілкул представив  інвестиційний потенціал регіону у Відні. Генеральна презентація Дніпропетровської області пройшла у Торговій палаті Австрії. Участь у заході взяв Посол України в Австрійській Республіці Андрій Березний, заступник голови облдержадміністрації Андрій Муксімов, міський голова Дніпропетровська Іван Куліченко, перший заступник Криворізького міського голови Костянтин Павлов, президент Дніпропетровської торгово-промислової палати Віталій Жмуренко, директор Дніпропетровського регіонального інвестиційного агентства Анатолій Комірний, представники австрійського і європейського бізнесу.
«Дніпропетровщина – регіон  великих можливостей, один з локомотивів національної економіки України, який сьогодні динамічно розвивається і відкритий до співпраці з європейськими партнерами у сфері запровадження сучасних інформаційних та енергозберігаючих й екологічно безпечних технологій. Обласна влада запрошує інвесторів з усіх куточків Європи і світу долучитися до розкриття економічного потенціалу нашого регіону. Для цього на Дніпропетровщині сьогодні є всі необхідні умови. Зокрема, в області створено і працює Регіональне інвестиційне агентство, яке кожному інвестору, котрий бажає працювати у нашому регіоні, надає окремого спеціального менеджера, що супроводжує інвестиційний проект на всіх його етапах – від стадії ідеї до його запуску. Створено портфель пріоритетних пропозицій для потенційних інвесторів. Зокрема, це вже готові майданчики, на яких є можливість швидко розгорнути промислове виробництво. Дніпропетровщина зацікавлена у інвестиціях в галузі будівництва, сільського господарства та переробки його продуктів, створення безвідходних виробництв, зокрема, переробки сміття, розвитку альтернативних джерел енергії та інформаційних технологій. Зі сторони обласної влади до інвестора є лише одна вимога – сплата податків та легальний і достойний рівень оплати праці найманих робітників. Сьогодні Дніпропетровщина – загальноукраїнський лідер із залучення прямих іноземних інвестицій. Наразі їх обсяг перевищив 8 млрд доларів США, з яких понад 1 млрд залучено за останні два роки в умовах світової кризи. 95% інвестицій приходять в регіон з країн ЄС, що є реальною оцінкою інвестиційної привабливості Дніпропетровщини», - сказав Олександр Вілкул. 
Губернатор ознайомив присутніх з перевагами Дніпропетровського регіону, результатами реалізації регіональних проектів у рамках Програми реформ Президента України та Комплексної стратегії розвитку регіону щодо підвищення інвестиційної привабливості та конкурентоспроможності області. Зокрема це: модернізація та розширення транспортної інфраструктури регіону, завершення земельної реформи і перехід до ринку землі, впровадження системи електронного управління областю «Е-регіон», побудова системи ефективного державного менеджменту, розвиток Регіонального інвестиційного агентства. 
Також Олександр Вілкул представив учасникам проекти обласної влади щодо створення сприятливого соціального середовища для сталого економічного зростання й розвитку бізнесу. Це модернізація системи охорони здоров'я, впровадження нових стандартів освіти, проект будівництва доступного і соціального житла, екологічні та природоохоронні програми, поліпшення громадської безпеки й правопорядку та інші.
Заступник голови облдержадміністрації Андрій Муксімов та директор Дніпропетровського регіонального інвестиційного агентства Анатолій Комірний презентували присутнім пріоритетні напрямки співпраці Дніпропетровщини з інвесторами. Зокрема це: створення в області індустріальних парків, портфель проектів у кластері будівництва, створення логістичного центру в Кривому Розі, будівництво заводів з переробки сміття, проект створення селекційної генетичної піраміди в кластері сільського господарства та інші. 
Також у рамках презентації Дніпропетровщини у Відні губернатор Олександр Вілкул поділився здобутками Дніпропетровщини і планами розвитку регіону  до 2015 року в ексклюзивному інтерв’ю провідній австрійській економічній газеті Wirdshaftblatt, яке записав міжнародний редактор цього видання Симон Брюннер.
Про розвиток економічної та культурної співпраці Дніпропетровщини та федеральних земель Австрії йшлося під час переговорів Олександра Вілкула із заступником федерального міністра економіки, сім'ї і і молоді пані Бернадетт Герлінгер.
Категория: Область | Просмотров: 700 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar