Покров Пятница 10.05.24, 01:04
Сайт
Главная » 2013 » Апрель » 22 » Олександр Вілкул: «У Всеукраїнському суботнику 20 квітня 2013 року взяло участь майже 5,5 млн громадян» (фото)
17:27
Олександр Вілкул: «У Всеукраїнському суботнику 20 квітня 2013 року взяло участь майже 5,5 млн громадян» (фото)
«Суботник об’єднав владу, представників громадських організацій та підприємств, волонтерів, молодь. Люди приходили з родинами, друзями. Багато хто сприймав суботник як свято, а не як необхідність. Адже у нашого народу є традиції спільно наводити чистоту на вулицях та дворах після зими, тим більш такої складної як була цього року», - сказав Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул, підбиваючи підсумки акції на засіданні Кабінету Міністрів України.



Всього у рамках Всеукраїнської акції «За чисте довкілля» 20 квітня 2013 року взяло участь 5 млн 370 тисяч громадян та понад 353 тис. підприємств.

У заходах взяли участь керівництво держави, Голова Верховної Ради України, члени Уряду, голови облдержадміністрацій, міст та районів, а також депутати всіх рівнів.

Особливий акцент було зроблено на наведенні порядку у парках, скверах, на вулицях та на прибудинкових територіях.

Олександр Вілкул повідомив, що під час суботнику було висаджено більше 2,4 млн. дерев та понад півмільйона кущів, упорядковано 10 млн. м² газонів та квітників.

Було встановлено 414 нових та відремонтовано 11 тис. існуючих дитячих майданчиків. Прибрано 27 тис. га прибудинкових територій. Ліквідовано 22 тис. несанкціонованих сміттєзвалищ, з яких вивезено чверть мільйона кубічних метрів  побутових відходів (272 тис. м³). Це на 70% більше ніж торік.



«Суботник об’єднав велику кількість небайдужих українців задля наведення порядку у наших містах та селах. Це є прояв справжнього патріотизму, відповідальності за свою громаду і за свою країну. Я дякую всім, хто взяв участь у заході», - сказав Олександр Вілкул.

Нагадаємо, що 5 квітня 2013 року Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул підписав відповідне доручення щодо організації робіт в областях України. 

Він закликав усіх небайдужих громадян взяти участь у суботнику та провести роботи з благоустрою прибудинкових територій, парків, скверів, меморіальних комплексів, дитячих і спортивних майданчиків, а також територій, прилеглих до підприємств, установ і організацій.

Місцеві органи влади забезпечували координацію робіт. В кожному місті був створений штаб та «гаряча» лінія. Громадяни мали можливість звернутись до комунальних служб і повідомити яка техніка, зокрема для вивозу сміття їм потрібна для допомоги.
Категория: Украина | Просмотров: 791 | Добавил: admin | Теги: року, майже, квітня, взяло, Всеукраїнському, Вілкул:, суботнику, 2013, Участь, Олександр
Всего комментариев: 0
avatar