Покров Понедельник 06.05.24, 23:29
Сайт
Главная » 2012 » Июнь » 2 » Олександр Вілкул відкрив водопровідну мережу в селі Олексіївка Нікопольського району, яка забезпечить 3,5 тис жителів села питною водою
13:14
Олександр Вілкул відкрив водопровідну мережу в селі Олексіївка Нікопольського району, яка забезпечить 3,5 тис жителів села питною водою
Олександр Вілкул відкрив водопровідну мережу в селі Олексіївка Нікопольського району, яка забезпечить 3,5 тис жителів села питною водоюГолова облдержадміністрації Олександр Вілкул відкрив водопровідну мережу в селі Олексіївка Нікопольського району, яка забезпечить 3,5 тис жителів села якісною питною водою. Довжина розвідних водопровідних мереж становить майже 25 км. Вартість будівництва складає майже 8 млн грн. 
 
Будівництво водопровідної мережі села Олексіївка розпочалося з 1993 року. У 2005 році була введена в експлуатацію перша черга будівництва, яка склала лише 2,8 км розвідних водопровідних мереж, розпочалися роботи з виготовлення проектно-кошторисної документації другої черги будівництва. У 2008 році всі роботи були зупинені через відсутність коштів.
У 2010 році за підтримки голови облдержадміністрації Олександра Вілкула будівництво водопровідної мережі села Олексіївка Нікопольського району було відновлено. Наразі роботи з будівництва завершені: встановлено розвідні водопровідні мережі по вулицях села довжиною 25 км, збудовано водонапірну башту та 2 переходи: під залізницею та через Олексіївську затоку. Водопровід забезпечив якісною питною водою 1,3 тисячі дворів, де проживають більше 3,5 тис людей. Вартість будівництва склала майже 8 млн грн.
«Підвищення якості життя громадян – головне завдання влади, яке поставив наш Президент Віктор Федорович Янукович і яке обласна влада виконує в рамках Комплексної стратегії розвитку нашого регіону шляхом адресної підтримки реалізації системних проектів розвитку кожного міста та району області. У рамках регіональної програми «Питна вода Дніпропетровщини» в області покращується якість питної води, райони забезпечуються стабільним водопостачанням. І сьогодні досягнуто чергового результату – відсьогодні якісну питну воду та стабільне водопостачання отримали понад 3,5 тис жителів села Олексіївка Нікопольського району», - сказав Олександр Вілкул.
Губернатор відзначив, що в рамках Регіональної програми «Питна вода Дніпропетровщини» реалізується низка великих інфраструктурних проектів з покращення якості водопостачання та якості питної води. Зокрема, проведено комплексне переоснащення Кайдацької насосно-фільтрувальної станції МКВП «Дніпроводоканал», яке включало в себе роботи з реконструкції фільтрів та хлораторної насосної станції, що покращило якість питного водопостачання для жителів Дніпропетровська. Триває реконструкція очисних споруд на Карачунівському водосховищі, яке забезпечує водою понад 250 тисяч жителів Кривбасу. Вперше за 25 років проведено реконструкцію швидких безнапірних фільтрів на Аульському водоводі, що постачає воду ще понад 2 мільйонам жителів регіону. 
У рамках регіональної програми «Питна вода Дніпропетровщини» в усіх дитсадках міст з великим екологічним навантаженням (Дніпропетровськ, Дніпродзержинськ, Кривий Ріг та Жовті Води) встановлено фільтри доочистки води. Крім того у місті Кривий Ріг додатково встановлено такі станції доочистки води в усіх школах. У закладах соціальної сфери міста Верхньодніпровська та сіл Апостолівського і Криворізького районів також встановлено 21 станцію доочистки води.
Цього року на умовах співфінансування обласного та місцевих бюджетів планується оснастити станціями доочистки всі дитячі садки решти міст обласного значення.
Категория: Область | Просмотров: 743 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar