Покров Среда 01.05.24, 10:45
Сайт
Главная » 2012 » Май » 17 » Олександр Вілкул: Відсьогодні якісну питну воду та стабільне водопостачання отримали ще понад 7 тисяч жителів 17-ти сіл Криворізького районy
18:50
Олександр Вілкул: Відсьогодні якісну питну воду та стабільне водопостачання отримали ще понад 7 тисяч жителів 17-ти сіл Криворізького районy
Олександр Вілкул: Відсьогодні якісну питну воду та стабільне водопостачання отримали ще понад 7 тисяч жителів 17-ти сіл Криворізького районyЗа підтримки губернатора Олександра Вілкула в Криворізькому районі було модернізовано і створено низку інфраструктурних об'єктів водопостачання. Зокрема, реконструйовано водогін «Кривий Ріг – село Валове» протяжністю понад 21 км, який забезпечує водопостачання 6,6 тис жителів 16 сіл району та створено дві свердловини питної води в селі Грузьке, які забезпечать якісною питною водою понад 500 жителів цього села. Зазначені об'єкти ввів в експлуатацію губернатор Олександр Вілкул. 
«Проекти розвитку системи водопостачання в Криворізькому районі  реалізовані в рамках Регіональної програми «Питна вода Дніпропетровщини». Її мета – забезпечити жителів регіону якісною питною водою і стабільним водопостачанням. І сьогодні досягнуто чергового результату – відсьогодні якісну питну воду та стабільне водопостачання отримали понад 7 тис жителів 17-ти сіл Криворіжжя», - сказав Олександр Вілкул. 
Зокрема, за ініціативи народного депутата України Дмитра Шпенова і при підтримці губернатора Олександра Вілкула у селі Грузьке установлено дві свердловини глибиною 265 погонних метрів та з обсягом подачі води 9,4 м3 на годину. Завдяки цьому якісною питною водою, яка відповідає всім державним санітарно-гігієнічним нормам і стандартам,  відтепер забезпечені понад 500 мешканців села. На реалізацію цього проекту за ініціативи губернатора Олександра Вілкула з обласного та державного бюджетів було виділено понад 1 млн грн.
Водогін «Кривий Ріг – село Валове» має протяжність понад 21 км. У результаті його реконструкції  понад 6,6 тис мешканців 16 сіл Криворізького району відтепер мають стабільне і якісне водопостачання. На реалізацію проекту за ініціативою Олександра Вілкула з обласного та державного бюджетів було виділено 15,4 млн грн. 
Під керівництвом губернатора Олександра Вілкула в рамках Регіональної програми «Питна вода Дніпропетровщини» реалізується низка великих інфраструктурних проектів з покращення якості водопостачання та якості питної води. Зокрема, проведено комплексне переоснащення Кайдацької насосно-фільтрувальної станції МКВП «Дніпроводоканал», яке включало в себе роботи з реконструкції фільтрів виробництва 1930-40-х років та хлораторної насосної станції, що покращило якість питного водопостачання для мешканців м.Дніпропетровськ. Триває реконструкція очисних споруд на Карачунівському водосховищі, який забезпечує водою понад 250 тисяч жителів Кривбасу. Вперше за 25 років проведено реконструкцію швидких безнапірних фільтрів на Аульському водоводі, що постачає воду ще понад 2 мільйонам жителів регіону. 
Категория: Область | Просмотров: 603 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar