Покров Пятница 29.03.24, 14:10
Сайт
Главная » 2011 » Август » 12 » Робота щодо організації осіннього комплексу польових робіт перебуває на постійному контролі губернатора Олександра Вілкула
23:33
Робота щодо організації осіннього комплексу польових робіт перебуває на постійному контролі губернатора Олександра Вілкула
Олександр Вілкул повідомив, що за січень-липень 2011 року виробництво валової продукції сільського господарства області в порівнянні з 2010 роком збільшилось на 5,5%. За сім місяців цього року Дніпропетровщина посіла перше місце серед регіонів України за обсягом виробництва сільгосппродукції.
«Ми вчасно завершили збирання ранніх зернових. Іде збирання круп’яних культур. Сьогодні активно готуємося до посіву озимих, збирання пізніх культур», – зазначив губернатор.
Зразу ж після збирання проводиться післяжнивний комплекс, який передбачає дискування зібраних площ та підготовку ґрунту під посів озимих культур урожаю майбутнього року.
«Прогнозуємо посіяти восени понад 600 тис. га озимих культур, що на 30 тис. га більше від нинішнього року, у т.ч. озимої пшениці – 500 тис. га, озимого ячменю – 100 тис. га», – повідомив губернатор. Він підкреслив, що тримає на постійному контролі роботу щодо організації осіннього комплексу польових робіт.
Про це голова облдержадміністрації Олександр Вілкул повідомив під час обласної наради з питань розвитку земельної реформи та запровадження ринку земель сільськогосподарського призначення. У нараді взяв участь Міністр аграрної політики та продовольства України Микола ПРИСЯЖНЮК, заступник голови Державного агентства земельних ресурсів України Микола КАЛЮЖНИЙ, директор Департаменту землеробства Міністерства аграрної політики та продовольства України Олександр ДЕМИДОВ, керівництво облдержадміністрації та обласної ради, голови райдержадміністрацій, районних рад, начальники управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій, начальники районних управлінь земельних ресурсів, керівники районних рад Аграрного союзу України, представники асоціації фермерів, сільськогосподарських підприємств, сільські та селищні голови.
На нараді було розглянуто питання про розвиток земельної реформи, запровадження ринку земель сільськогосподарського призначення, про підсумки збирання ранніх зернових культур та організацію осіннього комплексу польових робіт.
Як повідомлялося, валовий збір ранніх зернових на Дніпропетровщині склав 2 млн. 131 тис. тонн при середній врожайності 27,3 ц/га. Це кращий показник, ніж минулого року (+126 тис. тонн).
Кращі результати жнив – у Новомосковському (понад 157 тис. тонн при середній урожайності 37,2 ц/га), Покровському (101,8 тис. тонн при середній урожайності 32,7 ц/га), Межівському районі (109,5 тис. тонн при середній урожайності 31,3 ц/га).
З отриманого валового збору ранніх зернових область має можливість повністю забезпечити свої потреби в продовольчому зерні 535 тис. тонн, для хлібопекарської промисловості 250 тис. тонн, потребу в насіннєвому матеріалі 183 тис. тонн, забезпечити тваринництво фуражем 1 млн. тонн, а також повністю розрахуватися з власниками земельних та майнових паїв 400 тис. тонн.
«Область забезпечена продовольчим зерном за рахунок зерна власного виробництва», – підкреслив Олександр Вілкул.
Всіма категоріями господарств за шість місяців 2011 року вироблено 137 тис. тонн м’яса в живій вазі, що на 13 тис. тонн (на 10,5%) більше, ніж у 2010 році. Молока вироблено в області 157,0 тис. тонн, на рівні 2010 року. Виробництво яєць усіх видів з початку 2011 року в цілому по області складає 558,0 млн. штук, на 62,1 млн. штук (на 12,5%) більше рівня 2010 року.
Управління преси та інформації облдержадміністрації
Категория: Область | Просмотров: 1789 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar