Покров Воскресенье 19.05.24, 17:47
Сайт
Главная » 2013 » Март » 6 » У Дніпропетровській області будуються 5 сучасних овочесховищ
16:27
У Дніпропетровській області будуються 5 сучасних овочесховищ
У Дніпропетровській області будуються 5 сучасних овочесховищУ Дніпропетровській області реалізується програма будівництва овоче- та фруктосховищ. У її рамках в регіоні зводяться 5 сховищ плодоовочевої продукції, які прийматимуть на зберігання більше 22,5 тис тон овочів та фруктів. Нові овочесховища, які планується ввести в експлуатацію у 2013-2015 роках, будуються у Петриківському, Магдалинівському, Нікопольському, Дніпропетровському районах та у місті Кривив Ріг. Про це повідомили в департаменті агропромислового комплексу та розвитку сільських територій облдержадміністрації. 
Для покращення умов зберігання зібраного урожаю овочів та фруктів в регіоні проведена інвентаризація овочесховищ. Наразі на Дніпропетровщині функціонує 61 овочесховище, загальна місткість яких складає 167,1 тис тонн 
(в тому числі з холодильним обладнанням 102,9 тис тонн). Овочесховища розташовані майже у всіх великих сільськогосподарських районах та містах – у Криворізькому, Магдалинівському, Нікопольському, Новомосковському, Петриківському, Петропавлівському, Солонянському, Юрївському, а також у містах Дніпродзержинськ, Жовті Води та Кривий Ріг. 
У 2012 році господарства області виростили більше 670 тис тонн овочів та близько 482 тис тонн картоплі. Як зазначив виконуючий обов’язки директора департамента агропромислового комплексу та розвитку сільських територій облдержадміністрації Вадим Удовицький, такий урожай повністю забезпечує потреби регіону. 
«Для того, щоб продукція якомога довше зберігалася та потрапляла до споживачів якісною, необхідні певні умови її зберігання. Для цього в області працюють та будуються сучасні овочесховища. Губернатор Дмитро Колєсніков поставив завдання – налагодити ефективний механізм співпраці між сільгосппідприємствами, власниками овочесховищ, торговельними мережами та ринками», - сказав Вадим Удовицький. 
Перевагою використання овочесховищ є низький відсоток втрати продукції. Якщо при традиційному зберіганні втрата продукції становить від 40 до 45%, то при її зберіганні в складах з холодильним обладнанням та газорегулюючою системою втрати складають лише 5-7%.

Категория: Область | Просмотров: 734 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar