Покров Воскресенье 12.05.24, 20:13
Сайт
Главная » 2013 » Март » 20 » У відкритті Павлоградського заводу з утилізації порожніх корпусів двигунів балістичних ракет візьмуть участь Президент України та Посол США
21:39
У відкритті Павлоградського заводу з утилізації порожніх корпусів двигунів балістичних ракет візьмуть участь Президент України та Посол США
Найближчим часом Президент України Віктор Янукович разом із Послом США в Україні Джоном Теффтом візьме участь у відкритті заводу з утилізації порожніх корпусів двигунів міжконтинентальних балістичних ракет у Павлограді Дніпропетровської області. Про це Президент України Віктор Янукович сказав під час зустрічі із заступником Держсекретаря США з політичних питань Венді Шерман.

У відкритті Павлоградського заводу з утилізації порожніх корпусів двигунів балістичних ракет візьмуть участь Президент України та Посол США

«Ми готові й надалі плідно співпрацювати в питаннях ядерної безпеки і нерозповсюдження ядерних матеріалів. Така співпраця демонструє надійний характер українсько-американського партнерства», - сказав Глава держави.
Наразі на Павлоградському хімічному заводі завершується будівництво сучасної установки з утилізації корпусів ракет після вилучення з них твердого ракетного палива. Будівництво установки розпочате у 2012 році та буде завершене вже цього року. Це дозволить вже цьогоріч розпочати утилізацію корпусів ракет. Сьогодні голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков провів робочу нараду щодо завершення будівництва установки.

У відкритті Павлоградського заводу з утилізації порожніх корпусів двигунів балістичних ракет візьмуть участь Президент України та Посол США

Нагадаємо, 12 квітня 2010 року в ході зустрічі Президента України Віктора Януковича з Президентом США Бараком Обамою в рамках Саміту з ядерної безпеки у Вашингтоні була досягнута домовленість про вивезення з території України наявних запасів високозбагаченого урану в обмін на фінансову і технологічну компенсацію (обсягом понад 60 млн дол. США).
У серпні 2011 року Президент США в листі на адресу Президента України зазначив, що США залишаються відданими зобов’язанням щодо введення в Україні в експлуатацію ядерної установки - джерела нейтронів на базі Харківського фізико-технічного інституту не пізніше квітня 2014 року.
За сприяння США триває утилізація твердого ракетного палива міжконтинентальних балістичних ракет РС-22 (SS-24). Цей процес було активізовано за результатами двосторонніх домовленостей під час Вашингтонського та Сеульського самітів з питань ядерної безпеки у 2010 та 2012 роках. Зокрема, у травні 2012 року на Павлоградському хімічному заводі завершено роботи з утилізації твердого палива з найбільш небезпечних ракетних двигунів третього ступеня. Тривають роботи з вилучення палива з двигунів другого ступеня. На завершальній стадії знаходиться проект з будівництва об’єкта з утилізації порожніх корпусів двигунів.

Категория: Украина | Просмотров: 704 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar