Покров Четверг 25.04.24, 16:31
Сайт
Главная » 2011 » Август » 12 » В області йде перевірка освітніх закладів щодо підготовки до нового навчального року
12:21
В області йде перевірка освітніх закладів щодо підготовки до нового навчального року

За дорученням губернатора Олександра Вілкула в області діє обласна робоча комісія з питань підготовки закладів освіти до нового навчального 2011/2012 року й осінньо-зимового періоду. Очолює комісію заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова. Щотижня члени робочої комісії перевіряють стан та дотримання вимог у роботі комунальних навчальних закладів області. 
Зокрема, обласна влада приділяє велику увагу інтернатам та дитячим будинкам регіону. Нещодавно обласна комісія провела перевірку у дитбудинку «Ромашка» у місті Нікополі. У закладі проживає 62 дитини, з яких 18 інвалідів. «Ромашка» є одним із успішних «пілотних» проектів із соціальної адаптації вихованців дитбудинків і є учасником експерименту «Створення системи виховання конкурентоспроможної особистості з особливими соціальними потребами в умовах дитячого будинку». 
На базі дитбудинку створені всі умови для того, щоб діти росли як у звичайній родині. Діти проживають у 4 спеціально створених житлових комплексах готельного типу, по 2-3 дитини у кімнаті. Для дітей з особливими потребами працює навчально-реабілітаційне відділення. На території закладу функціонує спортивно-оздоровчий комплекс, який включає: басейн, сучасний стадіон, тренажерну залу й ігрове містечко. Для розвитку творчих здібностей дітей на базі дитбудинку працює музична зала, студія образотворчого мистецтва, зимовий сад.
Вихованці дитбудинку відвідують звичайні школи й садочки, займаються в гуртках та спортивних секціях поза межами закладу. 
З метою збереження родинних стосунків та забезпечення подальшого життєвого самовизначення вихованців адміністрація закладу працює над створенням тимчасового соціального житла «Дім для молоді», де вихованці дитбудинку можуть жити після закінчення школи, під час здобуття професійної освіти.
«Ми ведемо активну роботу щодо покращення умов проживання в інтернатних закладах та дитячих будинках області. Проте, ми не забуваємо, що кожна дитини повинна виховуватись у звичайній родині. На сьогодні в сімейні форми виховання влаштовано 20% вихованців дитбудинку «Ромашка», – зазначила Марія Пустова.
Недоліків у роботі закладу комісія не виявила. Роботу дитячого будинку визнано на належному рівні. Ретельна перевірка роботи закладів освіти області продовжується та перебуває на контролі в губернатора Олександра Вілкула.

Довідка
У 2010 році з обласного бюджету було виділено майже півмільйона гривень на проведення ремонтних робіт в дитбудинку «Ромашка». Зокрема, було здійснено капітальний ремонт прального комплексу, кабінету психолога, їдальні та проведено планові ремонті роботи у службових та групових приміщеннях.
У 2010 році дитячий будинок було нагороджено бронзовою медаллю «За високі творчі досягнення в інноваційному оновленні національної системи освіти» на Міжнародній виставці «Сучасна освіта в Україні». 

Управління преси та інформації облдержадміністрації
Категория: Область | Просмотров: 1833 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar