Покров Воскресенье 28.04.24, 01:29
Сайт
Главная » 2015 » Январь » 28 » Василь Андрухів: «Про акцизний податок та касову техніку»
13:20
Василь Андрухів: «Про акцизний податок та касову техніку»

Про семінар з акцизного податку

та взаємодію з бізнесом

Вчора начальником ГУ ДФС у Дніпропетровській області Василем Андрухів було проведено семінар з представниками бізнесу та центрів сервісного обслуговування касової техніки.

Законом України від 28.12.2014 №71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» внесено зміни до Податкового кодексу України, якими зокрема запроваджено з 1 січня 2015 року нарахування та сплату акцизного податку з роздрібної реалізації окремих груп товарів. Так, з 01 січня 2015 року до місцевих бюджетів сплачується акцизний податок з роздрібної торгівлі алкоголем, тютюном, нафтопродуктами у розмірі 5%.

«На сьогоднішній день пріоритетним завданням нашої області є наповнення місцевих бюджетів - задля функціонування інфраструктури, виплати зарплат і пенсій.

Державна Фіскальна Служба України вийшла з пропозицією використовувати вже існуючу електронну систему подачі звітності для контролю за нарахуванням і сплатою акцизного податку. Введення такої системи надасть бізнесу простий та прозорий механізм обліку акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизних товарів.

З метою забезпечення у повному обсязі надходжень акцизного податку до місцевих бюджетів, ГУ ДФС у Дніпропетровській області звернулось з пропозицією до представників бізнесу та центрів сервісного обслуговування касової техніки забезпечити (з використанням наявних технічних можливостей реєстраторів розрахункових операцій) облік відображення сум акцизного податку в касових чеках і фіскальних звітних чеках РРО. Центрами сервісного обслуговування касової техніки вже підготовлені пакети модернізації програмного забезпечення, які дозволяють в кожному касовому чеку відображати суму акцизного податку. Для цього необхідно всім власникам касової техніки звертатися в такі Центри для оновлення програмного забезпечення своїх касових апаратів.

Очікувана сума надходжень у 2015 році акцизного податку з роздрібної торгівлі алкоголем, тютюном, нафтопродуктами складає 650- 700 млн.гривен.

Крім того, начальник ГУ ДФС у Дніпропетровській області Василь Андрухів зупинився на окремих місцевих податках, таких, як податок на нерухоме майно у 2015 році, відмінне від земельної ділянки та плати за землю.

ГУ ДФС у Дніпропетровській області, як і завжди налаштоване на всебічну підтримку бізнесу та громадськості, адже наша спільна праця полягає у стабільності та покращенні економічної ситуації в країні. Ми розраховуємо на те, що представники бізнесу не лише будуватимуть прозорі стосунки із податківцями, а й допомагатимуть знаходити правильні рішення щодо удосконалення податкового законодавства», - підкреслив Василь Андрухів наприкінці зустрічі.

Категория: Область | Просмотров: 1042 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar