Покров Четверг 16.05.24, 10:57
Сайт
Главная » 2012 » Июль » 8 » Відбулися перші сто пологів у Дніпропетровському регіональному перинатальному центрі
09:43
Відбулися перші сто пологів у Дніпропетровському регіональному перинатальному центрі
Відбулися перші сто пологів у Дніпропетровському регіональному перинатальному центріУ Дніпропетровському регіональному перинатальному центрі, який розпочав свою роботу 21 червня 2012 року, відбулися перші сто пологів, більше 70% яких – з ускладненнями. Завдяки сучасному обладнанню та висококваліфікованим медичним кадрам у центрі створені усі належні умови для надання якісної медичної допомоги матерям та дітям.
Сотою дитиною, яка з’явилася на світ у Дніпропетровському регіональному перинатальному центрі стала дівчинка, яка народилася з вагою 2 кг 200 гр. Мати дитини, мешканка Томаківського району, мала ускладнення навколоплідних вод, тому лікарі медичного закладу, де вона обслуговувалась, направили її до перинатального центру.
«Пацієнтка мала загрозу передчасних пологів, тому вона знаходилась у перинатальному центрі ще з 25 червня. Завдяки системній роботі лікарів первинної ланки, які на відмінно попрацювали з пацієнткою під час вагітності у її районі, та професійним діям лікарів перинатального центру і новому сучасному обладнанню, пологи пройшли вдало», - сказала головний лікар Дніпропетровського регіонального перинатального центру Людмила Падалко.
Сама породілля Вікторія Ш. дуже рада, що нарешті стала матір’ю.
«Здійснилася моя мрія – я стала матір’ю. Дуже вдячна лікарям за їх професіоналізм та комфортні умови перебування у перинатальному центрі», - сказала вона.
Наразі і мати, і дитина знаходяться під наглядом висококваліфікованих фахівців.
В рамках Національного проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства та дитинства», ініційованого Президентом України Віктором Януковичем, під керівництвом губернатора Олександра Вілкула на Дніпропетровщині створена сучасна система перинатальної допомоги, яка включає у себе роботу двох сучасних перинатальних центрів та систему екстреної допомоги. Перший центр було відкрито у Кривому Розі у грудні 2011 року, другий відкрито у червні 2012 року у Дніпропетровську.
Дніпропетровський регіональний перинатальний центр – це цілий комплекс сучасної медичної допомоги для матерів та немовлят, де зосереджені новітні технології в акушерстві, неонатології та педіатрії, медичне обладнання найвищого рівня та робота висококваліфікованих медичних кадрів.
Категория: Область | Просмотров: 715 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar