Покров Воскресенье 19.05.24, 03:32
Сайт
Главная » 2023 » Октябрь » 2 » Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області
15:52
Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області

Реєстрація РРО/ПРРО у контролюючих органах – одна з умов дотримання законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) нагадує, що Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» відновлено положення щодо відповідальності суб’єктів господарювання за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон). Зокрема, з 01 жовтня 2023 року у разі встановлення контролюючими органами факту непроведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, будуть застосовуватись фінансові санкції, передбачені п. 1 ст. 17 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Умовою дотримання законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО є реєстрація РРО та/або ПРРО в контролюючому органі.

Процедури реєстрації РРО/ПРРО встановлені порядками, затвердженими наказом Міністерства фінансів України від 14.06.2016 № 547 «Про затвердження порядків щодо реєстрації реєстраторів розрахункових операцій та книг обліку розрахункових операцій», зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 05.07.2016 за № 918/29048.

Форми для реєстрації ПРРО та інструкції щодо їх заповнення знаходяться на вебпорталі «Державна податкова служба України» за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/formi-prro/ .

ДПС України (ДПС) пропонує до застосування безоплатне ПРРО від ДПС, функціонал якого відповідає законодавчим вимогам, а придбання, оновлення та застосування не потребує витрат та спеціальних навичок користувача.

ПРРО від ДПС, як і всі інші ПРРО, підлягає реєстрації в контролюючому органі.

Завантажити ПРРО від ДПС можна за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro .

 

ДПС та Рада бізнес-омбудсмена провели засідання експертних груп

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) інформує, що ДПС України на вебпорталі за посиланням https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/714378.html повідомила наступне.

Представники ДПС та Ради бізнес-омбудсмена продовжили розгляд звернень платників, які надходять на адресу РБО.

Учасники розглянули питання адміністрування податку на додану вартість, реєстрації податкових накладних та врахування таблиць даних платника, виконання податковою службою судових рішень.

Представники ДПС прокоментували окремі кейси та надали роз’яснення норм податкового законодавства.

Нагадуємо, що для оперативної комунікації з бізнесом в органах ДПС діють комунікаційні податкові платформи. Отримати роз’яснення також можна за телефонами «гарячих ліній» та у Контакт-центрі ДПС.

Крім того, на вебпорталі ДПС функціонує розділ «Онлайн-навчання», в якому зібрано корисну для платників інформацію щодо оподаткування. Розділ розміщено за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya.

 

У податковій службі Дніпропетровщини тривають ефективні комунікації з платниками

Цього разу захід відбувся у форматі семінару для бухгалтерів Національного технічного університету «Дніпровська політехніка» (НТУ «Дніпровська політехніка»).

Сторони обговорили кейси щодо оподаткування ПДВ для закладів освіти, зміни у податковому законодавстві, запроваджені Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану», та форми комунікаційної взаємодії податкової служби з платниками.

Фахівці Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) детально проаналізували кейси та надали практичні роз’яснення.

Зауважимо, що зустріч відбулася за зверненням керівництва НТУ «Дніпровська політехніка» на комунікаційну податкову платформу ГУ ДПС.

Маєте питання до податкової? Для отримання оперативної відповіді від фахівців ГУ ДПС звертайтесь на електронну скриньку dp.ikc@tax.gov.ua.

 

Актуально про РРО/ПРРО: роз’яснювальна робота під час виїзду мобільного ЦОПу у м. Дніпрі

Головний меседж інформкампанії: РРО/ПРРО – це сучасно, просто і безкоштовно.

Податківці Шевченківської ДПІ ГУ ДПС у Дніпропетровській області побували в ТЦ «LIBRARY» з промоакцією щодо застосовування РРО/ПРРО.

Надали інформаційну допомогу.

Закликали бізнес Дніпропетровщини встановлювати безоплатне програмне рішення – ПРРО від ДПС.

Платники податків, у яких були певні запитання щодо застосування РРО/ПРРО мали нагоду безпосередньо запитати податківців та отримати фахові відповіді.

 

Встановлення фактів торгівлі без дозвільних документів

Під час проведення роз’яснювальної кампанії про необхідність застосування суб’єктами господарювання касової техніки при проведенні розрахункових операцій, у Торгівельному центрі «Мельниця», м. Дніпро працівниками податкового аудиту Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС) встановлено здійснення господарської діяльності невідомими особами без наявності дозвільних документів на «острівці» з продажу мобільних аксесуарів та тютюнових виробів з візуальними ознаками фальсифікованої продукції (без марок акцизного податку).

Невідомі особи, які проводили господарську діяльність у вищезазначеній господарській одиниці, відмовились від надання працівникам податкової служби інформації про суб’єкта господарювання або особисті дані, що в свою чергу підтверджує здійснення господарської діяльності без державної реєстрації суб’єкта господарювання.

З метою вжиття відповідних заходів по припиненню незаконної діяльності працівниками управління податкового аудиту ГУ ДПС здійснено виклик Національної поліції.

Працівники Національної поліції здійснили вилучення з вищезазначеної господарської одиниці тютюнових виробів на загальну суму 14,6 тис. грн, а також на винних фізичних осіб складено адміністративний протокол.

 

Транспортний податок: фізичні особи спрямували до місцевих бюджетів Дніпропетровщини понад 3,9 млн грн транспортного податку

Протягом восьми місяців 2023 року до місцевих бюджетів Дніпропетровської області від фізичних осіб надійшло понад 3,9 млн грн транспортного податку. У порівнянні з відповідним періодом 2022 року надходження збільшились майже на 2,8 млн грн, або в 3,5 рази.

Звертаємо увагу, що обчислення суми транспортного податку з об’єкта/об’єктів оподаткування фізичних осіб здійснюється контролюючим органом за податковою адресою (місцем реєстрації) платника податку, зазначеною в реєстраційних документах на об’єкт оподаткування.

Податкове/податкові повідомлення-рішення про сплату суми/сум податку разом з детальним розрахунком суми/сум податку та відповідні платіжні реквізити надсилаються платнику податку контролюючим органом у порядку, визначеному статтею 42 Податкового кодексу України, до 01 липня року базового податкового (звітного) періоду (року).

 

До місцевих бюджетів Дніпропетровщини з початку року надійшло майже 8,2 млн грн туристичного збору

Протягом січня – серпня 2023 року до місцевих бюджетів Дніпропетровської області надійшло майже 8,2 млн грн туристичного збору. Порівняно з аналогічним періодом 2022 року позитивна динаміка складає понад 2,3 млн грн, або 41 відсоток.

Нагадуємо, що особа здійснює тимчасове розміщення платника збору у місцях проживання (ночівлі), що належать такій особі на праві власності або на праві користування, виключно за наявності у платника збору документа, що підтверджує сплату ним туристичного збору відповідно до Податкового кодексу України та рішення відповідної сільської, селищної, міської ради.

 

Юридичні особи поповнили місцеві бюджети Дніпропетровщини на суму понад 24,6 млн грн збором за місця для паркування транспортних засобів

Протягом січня – серпня п. р. до місцевих бюджетів Дніпропетровщини від юридичних осіб надійшло понад 24,6 млн грн збору за місця для паркування транспортних засобів. Сума надходжень збільшилась у порівнянні з минулорічним показником майже на 14,3 млн грн, або на 138,3 відсотки.

Нагадуємо, що ставки збору встановлюються за кожний день провадження діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів у гривнях за 1 кв. метр площі земельної ділянки, відведеної для організації та провадження такої діяльності, у розмірі до 0,075 відсотка мінімальної заробітної плати, установленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

 

До місцевих бюджетів Дніпропетровщини від юридичних осіб надійшло понад 714,5 млн грн єдиного податку

У січні – серпні 2023 року до місцевих бюджетів Дніпропетровської області надійшло понад 714,5 млн грн єдиного податку від юридичних осіб. У порівнянні з відповідним періодом 2022 року сума надходжень збільшилась майже на 256,5 млн грн, або на 56 відсотків.

Звертаємо увагу, що юридичні особи – платники єдиного податку третьої групи використовують дані спрощеного бухгалтерського обліку щодо доходів та витрат з урахуванням положень пунктів 44.2, 44.3 ст. 44 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) (п. 296.1 ст. 296 ПКУ).

Вимоги п. 296.1 ст. 296 ПКУ не застосовуються платниками єдиного податку третьої групи – електронними резидентами (е-резидентами).

 

Інтегруй у свій бізнес РРО/ПРРО - це легко та доступно

Днями роз’яснювальна робота мобільного ЦОПу Синельниківської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області проводилась у м. Синельникове.

Про застосування РРО/ПРРО, як сучасне рішення для бізнесу, податківці розповіли ФОПам на 4 торгівельних об’єктах.

Нагадали, що згідно із законом № 3219 з 1 жовтня 2023 року поновлюється відповідальність підприємців за здійснення розрахункових операцій без використання РРО/ПРРО.

У підсумку, податківці надали детальні роз’яснення та консультації з кожного питання платників.

Кожна сплачена копійка до бюджетів наближає нашу Перемогу та гарантує розвиток Дніпропетровщини та країни в цілому!

 

«Моя податкова» від податкової

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) інформує, що ДПС України на вебпорталі за посиланням https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/713734.html повідомила наступне.

Від сьогодні мобільний застосунок «Моя податкова» від ДПС доступний користувачам. Застосунок можна завантажити на телефони як на платформі Android, так і iOS!  

«Моя податкова» -  простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян,  а також сплати податків з використанням платіжних систем.   

У розділі «Мої дані» застосунку можна отримати інформацію про:  

-  адресу реєстрації та фактичне місце проживання;  

-  об’єкти  оподаткування;  

-  обов’язок сплатити суму грошового зобов’язання (ППР);  

-  стан розрахунків з бюджетом.  

У розділі «Послуги» доступно:  

-  направлення запиту на отримання відомостей про суми виплачених доходів;  

-  подання Податкової декларації про майновий стан і доходи (податкова знижка).  

У розділі «Повідомлення» доступні:  

-  квитанції;  

-  відомості з Державного реєстру фізичних осіб

- платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків;  

- інформація з ДРФО про джерела/суми нарахованого доходу, утриманого та сплаченого податку та військового збору;  

- листи контролюючого органу.  

Мобільний застосунок доповнюватиметься новими можливостями відповідно до потреб платників податків.

З метою вдосконалення роботи та сервісів мобільного застосунку, запрошуємо активно брати участь у тестуванні. У разі виникнення будь-яких запитань щодо роботи застосунку та наявності пропозицій щодо вдосконалення сервісів, просимо їх надсилати за адресою infotax@tax.gov.ua або звертатися за телефоном 0 800 501 007

 

Комунікаційна податкова платформа – дієвий механізм оперативної взаємодії з інститутами громадянського суспільства і бізнес-асоціаціями

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) нагадує, що для оперативного зворотного зв’язку з платниками в Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) працює Комунікаційна податкова платформа (далі – КПП).

Звернення від представників інститутів громадянського суспільства і бізнес-асоціацій приймаються на електронну скриньку КПП ГУ ДПС за електронною адресою dp.ikc@tax.gov.ua.

Є нагальні питання стосовно податкового та іншого законодавства, контроль за виконанням якого покладено на органи ДПС, чи маєте пропозиції щодо необхідності проведення певних заходів за визначеною тематикою – звертайтесь на КПП!

 

Сервіс «Пульс» Державної податкової служби України

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) інформує.

Сервіс «Пульс» приймає звернення фізичних осіб та суб’єктів господарювання (далі – Заявники) щодо неправомірних дій або бездіяльності працівників податкової служби, а також про можливі корупційні дії з їхнього боку (далі – Інформація).

Надати інформацію можна, здійснивши наступне:

Крок 1 Наберіть номер телефону 0800-501-007

Крок 2 Прослухавши інтерактивний голосовий автовідповідач щоденно з 8:00 до 19:00, у п’ятницю з 8:00 до 18:00 (крім суботи та неділі) – послідовно оберіть напрямок «5» та натисніть «1».

Крок 3 Зачекайте з’єднання з працівником та залиште Інформацію.

При наданні Інформації назвіть своє прізвище, ім’я, по батькові (найменування суб’єкта господарювання), контактний телефон, місце проживання/реєстрації, а також прізвище, ім’я, по батькові та посаду працівника органу ДПС, з яким пов’язана подія, дата, місце і суть події, конкретні обставини, зауваження, прохання чи вимоги. Якщо Заявник не бажає називати своє прізвище, ім’я, по батькові, місце проживання/реєстрації, Інформація реєструється як анонімна.

У разі звернення представника Заявника обов’язково надаються відомості стосовно його повноважень здійснювати представництво законних інтересів та ведення справ Заявника, пов’язаних із сплатою податків, на підставі закону або довіреності. Якщо представник Заявника не надає такі дані, Інформація на сервіс «Пульс» не приймається.

Крок 4  У неробочий час з 19.00 до 8.00,  у п’ятницю з 18:00 (також у суботу та неділю) Інформацію можна залишити на інтерактивний автовідповідач.

Також її можна надіслати на електронну пошту idd@tax.gov.ua .

Звертаємо увагу, що реєструючи звернення Ви даєте згоду на запис розмови технічними засобами та обробку і використання персональних даних згідно з законодавством.

Про результати розгляду Інформації Заявники повідомляються невідкладно або протягом 3 робочих днів. Якщо інформація потребує додаткового розгляду, то загальний термін її опрацювання може бути подовжено.

Не повідомляються Заявникам результати розгляду анонімної Інформації та повідомлень про наявність на вебпорталі/субсайтах ДПС недостовірної/застарілої інформації; методологічних чи технічних проблем в роботі електронних сервісів, систем та відомості щодо мінімізації сплати податків, зборів, єдиного внеску, що надходять електронною поштою.

 

Категория: Область | Просмотров: 27 | Добавил: odpi
Всего комментариев: 0
avatar