Покров Воскресенье 28.04.24, 17:24
Сайт
Главная » 2023 » Октябрь » 24 » Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області
15:50
Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області

Тетяна Кірієнко та Дмитро Серебрянський обговорили спільні проєкти ДПС та Державного податкового університету

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) інформує, що ДПС України на вебпорталі за посиланням  https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/721317.html повідомила наступне.

Напрями співпраці, започаткування та реалізацію спільних проєктів обговорили під час зустрічі очільниця ДПС Тетяна Кірієнко та в. о. ректора Державного податкового університету Дмитро Серебрянський.

«Ми цінуємо співпрацю з Державним податковим університетом та вбачаємо у цьому перспективу реалізації спільних заходів, які є корисними. На сьогодні маємо в активі декілька проєктів, один з яких стосується підвищення кваліфікації наших фахівців на базі навчального закладу. У свою чергу, податківці долучаються до заходів зі студентами та діляться практичним досвідом у сфері оподаткування», – зазначила Тетяна Кірієнко.

Інший напрям співпраці – удосконалення архітектури та наповнення розділу «Онлайн-навчання», який з квітня 2023 року функціонує на вебпорталі ДПС. У ході зустрічі представникам університету запропоновано долучитися до формування цього ресурсу шляхом співавторства матеріалів роз’яснювального характеру.

Нагадаємо, «Онлайн-навчання» - це навчальний проєкт для платників, в якому зібрано корисну податкову інформацію.

 

Плата за землю: майже 457 млн грн надійшло до місцевих бюджетів Дніпропетровщини від фізичних осіб

Протягом січня – вересня 2023 року до місцевих бюджетів Дніпропетровської області від фізичних осіб надійшло майже 457 млн грн плати за землю. Як зазначила в. о. начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Наталя Федаш, надходження мають позитивну динаміку у порівнянні з відповідним періодом минулого року: сплата податкових зобов’язань за земельні ділянки збільшилась на понад 199 млн грн, або на 77,5 відсотків.

Очільниця податкової служби регіону висловила вдячність платникам за сумлінне поповнення місцевих бюджетів та нагадала, що облік фізичних осіб – платників земельного податку і нарахування відповідних сум проводяться контролюючими органами за місцем знаходження земельної ділянки, у тому числі право на яку фізична особа має як власник земельної частки (паю), щороку до 1 травня.

 

Платники податку на прибуток підприємств сумлінно поповнюють місцеві бюджети Дніпропетровщини

У січні – вересні 2023 року до місцевих бюджетів Дніпропетровщини від платників податку на прибуток підприємств надійшло понад 336,1 млн гривень. За словами в. о. начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Наталі Федаш сума надходжень збільшилась у порівнянні з минулорічним показником на понад 67,5 млн грн, або на 25,2 відсотків.

Наталя Федаш висловила подяку платникам за працю та сумлінну сплату податків і нагадала, що 31.10.2023 – останній день сплати авансового внеску з податку на прибуток підприємств з пунктів обміну іноземних валют за жовтень 2023 року.

 

Податкова служба Дніпропетровщини та місцеве самоврядування: співпраця триває

Продовжуємо підтримку партнерських відносин з Дніпропетровською обласною державною адміністрацією та усіма територіальними громадами області. Оперативно реагуємо на запити учасників зустрічі.

Сьогодні на черзі проведення воркшопу – доступного та відкритого формату взаємодії.

Поспілкувались про начасні теми у сфері оподаткування. Зокрема, обговорили переваги використання електронних сервісів ДПС, деякі аспекти оподаткування фізичних осіб, застосування РРО/ПРРО тощо.

Онлайн-захід пройшов у форматі «запитання – відповідь».

Податківці детально проаналізували кожен кейс та надали практичні роз’яснення.

«Зараз, як ніколи, сумлінна сплата податків – це запорука надійного економічного тилу, як громад, так і країни в цілому. На зустрічі розглядались актуальні питання податкового законодавства, зокрема ті, які є пріоритетними під час дії воєнного стану, та впливають на наповнення бюджетів», – резюмував заступник начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Леонов Валерій.

Працюємо на Перемогу!

 

До загального фонду державного бюджету від платників Дніпропетровщини надійшло майже 1,7 млрд грн військового збору

З початку 2023 року від платників Дніпропетровщини до загального фонду державного бюджету надійшло майже 1,7 млрд грн військового збору, що у порівнянні з січнем – вереснем 2022 року на понад 265 млн грн, або на 18,6 відс. більше. На цьому акцентувала увагу керівник Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Наталя Федаш.

Як зауважила очільниця податкової служби Дніпропетровщини, офіційна виплата заробітних плат – це сьогодні і своєчасна сплата військового збору, що спрямовується для забезпечення Збройних Сил України, які виборюють нашу незалежність і наближають довгоочікувану перемогу.

«На Дніпропетровщині спостерігається позитивна динаміка надходжень військового збору, що свідчить про відповідальне ставлення платників податків до виплати легальної заробітної плати найманим працівникам. Дякуємо за сумлінну сплату податків і зборів!», - зазначила Наталя Федаш.

 

Понад 396 млн грн єдиного податку – внесок аграріїв до місцевих бюджетів Дніпропетровщини

У січні – вересні 2023 року від сільськогосподарських товаровиробників до місцевих бюджетів Дніпропетровської області надійшло майже 396 млн грн єдиного податку. Порівняно з січнем – вереснем минулого року сума надходжень виросла майже на 235,2 млн грн, або майже на 146 відсотків. Про це повідомила в. о. начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Наталя Федаш.

За словами керівниці податкової служби регіону аграрний сектор є важливою стратегічною галуззю української національної економіки, яка забезпечує продовольчу безпеку нашої держави, дає значній частині сільського населення робочі місця.

«В таких непростих умовах наші аграрії виявили неабияку витримку і сьогодні наша держава залишається одним з гарантів забезпечення продовольчої безпеки і у світі. Дякуємо платникам за стійкість, за відданість своїй справі і за патріотичне ставлення до сплати податків і зборів!» – зазначила Наталя Федаш.

 

Про актуальне на засіданні комітету «Будівництво, промисловість, нерухомість» Громадської ради

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) повідомляє, що нещодавно проведено чергове засідання комітету за галузевою ознакою «Будівництво, промисловість, нерухомість» Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Дніпропетровській області (Громадська рада).

На засідання запрошені та прийняли участь заступник начальника ГУ ДПС Леонов Валерій та представники управління інформаційної взаємодії ГУ ДПС.

Податківці нагадали про особливості відновлення відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» з урахуванням новацій, запроваджених Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».

Присутнім також нагадали про порядок розрахунку податкової знижки.

 

Надходження до місцевих бюджетів Дніпропетровщини з податку на нерухоме майно від фізичних осіб значно виросли

У січні – вересні 2023 року до місцевих бюджетів Дніпропетровської області фізичними особами спрямовано понад 169,5 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Порівняно з минулорічним показником аналогічного періоду надходження виросли на понад 116,6 млн грн, або на 220,8 відсотків. Про це повідомила в. о. начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Наталя Федаш.

Наталя Федаш висловила подяку платникам за сумлінну сплату податку та нагадала, що для платників податку на нерухоме майно – фізичних осіб, контролюючий орган самостійно обчислює податкове зобов'язання та надсилає (вручає) податкове повідомлення-рішення за податкові (звітні) періоди 2021 та 2022 роки у строк до 31 грудня 2023 року, за винятком податкових зобов'язань за об'єкти нежитлової нерухомості, розташовані на територіях активних бойових дій або на тимчасово окупованих російською федерацією територіях України, які включені до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією, по яких контролюючий орган обчислює податкове зобов'язання та надсилає (вручає) податкове повідомлення-рішення за податкові (звітні) періоди 2021 рік та січень – лютий 2022 року, не пізніше першого числа місяця, що настає через шість місяців після дати завершення активних бойових дій або тимчасової окупації.

 

Системна робота з міжнародними партнерами продовжується

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) інформує, що ДПС України на вебпорталі за посиланням  https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/720999.html повідомила наступне.

На запрошення Представництва Міжнародного валютного фонду в Україні, представники Міністерства фінансів України, Державної податкової служби України та Державної митної служби України візьмуть участь у роботі технічної місії Податково-Бюджетного департаменту МВФ з 23 жовтня 2023 року, щоб продовжити роботу над планом дій щодо фіналізації Національного плану доходів, а також обговорити конкретні напрями реформування податкової політики та системи адміністрування доходів на коротко- та середньострокову перспективу.

Робота технічної місії спрямована на реалізацію та виконання положень  Листа про наміри і Меморандуму про економічну та фінансову політику, зокрема, встановлених структурних маяків.

Нагадуємо, що 19 червня 2023 року Урядом України та Національним банком України було підписано Лист про наміри для першого перегляду оновленого пакета заходів економічної та фінансової політики 4-річної програми в рамках Механізму розширеного фінансування.

Метою є відновлення фіскальної та боргової стійкості з одночасним сприянням довгостроковому зростанню в контексті післявоєнної відбудови та шляху України до вступу в ЄС.

Наразі ми вдячні нашим партнерам за сприяння, допомогу у трансформації та розбудові фінансового сегменту в цілому та податкової сфери зокрема. 

 

У розділі «Онлайн-навчання» розміщено нові матеріали для платників

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) інформує, що ДПС України на вебпорталі за посиланням  https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/721069.html повідомила наступне.

У розділі «Онлайн-навчання» на вебпорталі ДПС, який містить корисну інформацію з податкової тематики, навички заповнення податкової звітності та розуміння оптимальних механізмів сплати, розміщено нові матеріали.

У підрозділі «Податок на додану вартість» доступні матеріали:

Порядок заповнення заяви про повернення суми бюджетного відшкодування;

Особливості заповнення податкової звітності з ПДВ платниками податку, що реорганізовуються, та їх правонаступниками.

У підрозділі «Застосування РРО/ПРРО» оновлені матеріали на тему: «Навчальний модуль рро легко і доступно (оновлений)».

Розділ «Онлайн-навчання» мобільний. Він доповнюватиметься новими підрозділами відповідно до потреб платників податків. Вся інформація викладена у відео, презентаційних та текстових матеріалах, які постійно оновлюються та доповнюються.

Загалом на сьогодні розділ «Онлайн-навчання» містить понад 220 відео, текстових та презентаційних матеріалів.

 

ДПС продовжує відкритий діалог з бізнесом

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) інформує, що ДПС України на вебпорталі за посиланням  https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/720853.html повідомила наступне.

Представники ДПС взяли участь у податковому форумі «TAX&BUSINESS TALKS – А2В FORUM», організованому спільно з Асоціацією адвокатів України.

Під час заходу обговорювалися останні податкові зміни та новації в оподаткуванні.

Представники ДПС розповіли про особливості підходу до включення платників до плану-графіка проведення документальних планових перевірок, його оновлення, терміни коригування, категорії платників, які можуть бути перевірені.

Також увага учасників заходу була акцентована на застосуванні ДПС ризикоорієнтовного підходу при відборі платників до перевірок. Це дозволяє податківцям зосередитись на проведенні контрольно-перевірочних заходів щодо ризикових платників та уникнути перевірок сумлінного бізнесу.

Представники ДПС розповіли про новації законодавства та методів адміністративного аналізу та контролю.

Зокрема, йшлося про зміни до показників позитивної податкової історії, умови включення до переліку ризикових платників, методики роботи Таблиці даних платника ПДВ, можливість  автоматичного розблокування податкових накладних після врахування Таблиці даних платника або після скасування статусу ризиковості платника.

Крім того, був розглянутий аналіз перших звітів та повідомлень по КІК.

Нагадуємо, що для оперативної комунікації з бізнесом в органах ДПС діють комунікаційні податкові платформи. Отримати роз’яснення також можна за телефонами «гарячих ліній» та у Контакт-центрі ДПС.

Крім того, на вебпорталі ДПС функціонує розділ «Онлайн-навчання», в якому зібрано корисну для платників інформацію щодо оподаткування. Розділ розміщено за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya.

 

Працівники ДПС зібрали книги для маленьких українців за кордоном

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) інформує, що ДПС України на вебпорталі за посиланням  https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/720709.html повідомила наступне.

Працівники Державної податкової служби України зібрали книжки для українських дітей, які через війну вимушені перебувати за кордоном. Завдяки значній кількості зібраної літератури вони зможуть читати книжки рідною мовою та продовжувати навчання.

Захід було організовано Об’єднанням первинних профспілкових організацій ДПС спільно з благодійною організацією «Про Боно Україна» під патронатом асоціації «Подружжя українських дипломатів».

Зібрані книги будуть передані в школи та бібліотеки Європейського Союзу та інші країни, які прихистили та займаються вихованням українських дітей-сиріт.

Спільними зусиллями робимо все для того, щоб українське слово звучало в усіх куточках світу та допомагало нашим громадянам не втрачати зв’язок з рідною землею.

 

За об’єкти нерухомості платники Дніпропетровщини з початку року спрямували до місцевих бюджетів понад 645 млн грн податку на нерухоме майно

У січні – вересні 2023 року до місцевих бюджетів Дніпропетровської області надійшло понад 645 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. У порівнянні з відповідним періодом 2022 року сума надходжень збільшилась на понад 168,3 млн грн, або на 35,3 відсотки.

Нагадуємо, що податкове зобов’язання за звітний рік з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачується:

а) фізичними особами – протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення;

б) юридичними особами – авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.

 

Майже 88 млн грн акцизного податку надійшло до держбюджету від платників Дніпропетровщини за ввезені товари

Протягом дев’яти місяців 2023 року до загального фонду державного бюджету від платників Дніпропетровської області за ввезені товари надійшло майже 88 млн грн акцизного податку. Надходження збільшились порівняно з 2022 роком на понад 18,1 млн грн, або на 26,1 відсоток.

Нагадуємо, що відповідно до підпунктів 80.2.1 – 80.2.7 пункту 80.2 статті 80 Податкового кодексу України фактична перевірка може проводитися на підставі рішення керівника (його заступника або уповноваженої особи) контролюючого органу, оформленого наказом, копія якого вручається платнику податків або його уповноваженому представнику, або особам, які фактично проводять розрахункові операції, під розписку до початку проведення такої перевірки, та, зокрема у разі коли за результатами перевірок інших платників податків виявлено факти, які свідчать про можливі порушення платником податків законодавства щодо виробництва та обігу підакцизних товарів, здійснення платником податків розрахункових операцій, ведення касових операцій, наявності патентів, ліцензій та інших документів, контроль за наявністю яких покладено на контролюючі органи, та виникає необхідність перевірки таких фактів.

 

За спеціальне використання води до держбюджету платниками Дніпропетровщини спрямовано майже 68 млн грн рентної плати

Протягом дев’яти місяців 2023 року до загального фонду держбюджету від платників Дніпропетровської області надійшло майже 68 млн грн рентної плати за спеціальне використання води (далі – рентна плата). Надходження збільшились у порівнянні з відповідними дев’яти місяцями 2022 року на понад 1 млн грн, або на 1,6 відсотка.

Звертаємо увагу, що житлово-комунальні підприємства застосовують до ставок рентної плати коефіцієнт 0,3 в частині обсягів води технологічних нормативів використання питної води, визначених відповідно до законодавства про питну воду, питне водопостачання та водовідведення.

 

Комунікаційна податкова платформа

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) нагадує, що для оперативного зворотного зв’язку з платниками у Головному управлінні ДПС у Дніпропетровській області (далі ГУ – ДПС) працює Комунікаційна податкова платформа (далі – КПП).

Звернення від представників інститутів громадянського суспільства і бізнес-асоціацій приймаються на електронну скриньку КПП ГУ ДПС за електронною адресою dp.ikc@tax.gov.ua.

Є нагальні питання стосовно податкового та іншого законодавства, контроль за виконанням якого покладено на органи ДПС, чи маєте пропозиції щодо необхідності проведення певних заходів за визначеною тематикою – звертайтесь на КПП!

Категория: Область | Просмотров: 23 | Добавил: odpi
Всего комментариев: 0
avatar