Покров Четверг 02.05.24, 12:05
Сайт
Главная » 2023 » Ноябрь » 30 » Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області
16:29
Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області

Робочий візит очільниці податкової служби Дніпропетровщини до м. Кривого Рогу

У рамках поїздки, в. о. начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Федаш Наталя відвідала Криворізьку міську раду та поспілкувалась з в. о. міського голови м. Кривий Ріг Вілкулом Юрієм.

Обговорювали нагальні питання наповнення місцевих бюджетів під час воєнного стану, виявлення резервів та залучення додаткових джерел фінансування. Акцентовано увагу на співпрацю з підприємствами комунальної форми власності, зокрема у частині погашення податкового боргу.

У межах зустрічі детально розглянуті питання, що зараз на часі для ефективного ведення бізнесу.

Взаємодія податкової служби області, органів місцевої влади та бізнесу – зміцнює позиції сторін.

Разом до Перемоги!

 

ФОПи – платники єдиного податку спрямували до місцевих бюджетів Дніпропетровщини понад 2,6 млрд гривень

Протягом десяти місяців від фізичних осіб – підприємців (ФОП) до місцевих бюджетів Дніпропетровської області надійшло понад 2,6 млрд грн єдиного податку. Як повідомила керівниця податкової служби Дніпропетровщини Наталя Федаш, надходження збільшились майже на 380,0 млн грн, або на 16,6 відсотків.

«Позитивна динаміка надходжень – це результат відповідального ставлення платників до виконання своїх податкових обов’язків, які незважаючи на непрості умови, продовжують працювати і сумлінно сплачувати податки і збори. Ми вдячні за розуміння, що кожна гривня сьогодні – це важливий внесок в нашу Перемогу! Дякуємо кожному за фінансову підтримку країни!» – зазначила Наталя Федаш.

 

З початку поточного року місцеві бюджети Дніпропетровщини отримали від платників понад 36,3 млрд гривень

Протягом десяти місяців до місцевих бюджетів Дніпропетровщини від платників надійшло понад 36,3 млрд гривень. Надходження збільшились на понад 4,4 млрд грн, або на 14 відс., у порівнянні з відповідним періодом 2022 року. Про це повідомила в. о. начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Наталя Федаш.

Очільниця податкової служби області акцентувала увагу на позитивній динаміці надходжень до місцевих скарбниць у 2023 році і зауважила, що саме місцеві податки і збори становлять основну дохідну статтю бюджетів територіальних громад міст, селищ, сіл та їх об’єднань. За допомогою місцевих бюджетів вирішуються важливі питання економічного розвитку громад регіону.

«Ми вдячні нашим платникам за вчасно сплачені податки і збори. Адже наповнення місцевих бюджетів є тим фінансовим ресурсом, який сьогодні гарантує нашим громадам повноцінну життєдіяльність і забезпечує їх фінансову стабільність», - зазначила Наталя Федаш.

 

Майже 25,7 млрд грн єдиного внеску спрямували до державних цільових фондів платники Дніпропетровщини

Протягом десяти місяців поточного року до державних цільових фондів платники Дніпропетровської області спрямували майже 25,7 млрд грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (єдиний внесок). Про це повідомила в. о. начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Наталя Федаш. За словами керівниці податкової служби області надходження збільшились на понад 3,7 млрд грн, або на 17,2 відс. у порівнянні з січнем – жовтнем 2022 року.

Наталя Федаш подякувала платникам за фінансову підтримку країни та звернула увагу, що для осіб, які працюють у сільському господарстві, зайняті на сезонних роботах, виконують роботи (надають послуги) за цивільно-правовими договорами, творчих працівників (архітекторів, художників, артистів, музикантів, композиторів, критиків, мистецтвознавців, письменників, кінематографістів), та інших осіб, які отримують заробітну плату (дохід) за виконану роботу (надані послуги), строк виконання яких перевищує календарний місяць, єдиний внесок нараховується на суму, що визначається шляхом ділення заробітної плати (доходу), виплаченої за результатами роботи, на кількість місяців, за які вона нарахована.

Зазначений порядок нарахування внеску поширюється також на осіб, яким після звільнення з роботи нараховано заробітну плату (дохід) за відпрацьований час або згідно з рішенням суду – середню заробітну плату за вимушений прогул.

 

Плата за землю: на понад 210,3 млн грн збільшились надходження до місцевих бюджетів Дніпропетровщини від фізичних осіб

Протягом січня – жовтня 2023 року до місцевих бюджетів Дніпропетровщини від фізичних осіб надійшло понад 514,2 млн гривень. В. о. начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Наталя Федаш акцентувала увагу, що надходження збільшились на понад 210,3 млн грн, або на 69,2 відс. у порівнянні з відповідним періодом 2022 року.

Очільниця податкової служби області нагадала, що фізичні особи (громадяни) – платники плати за землю мають право письмово або в електронній формі засобами електронного зв’язку звернутися до контролюючого органу за своїм місцем реєстрації у контролюючих органах або за місцем знаходження земельних ділянок, у тому числі право на яку фізична особа має як власник земельної частки (паю), для проведення звірки даних.

Крім того, фізичні особи, з використанням кваліфікованого електронного підпису, мають можливість переглянути сформовані податкові повідомлення-рішення щодо сум нарахованих їм податкових зобов’язань з плати за землю, в меню «ЕК для громадян» приватної частини Електронного кабінету.

 

Податківці Дніпропетровщини провели черговий воркшоп для представників територіальних громад

Здійснення ефективної спільної роботи, комунікації податкової служби Дніпропетровської області з територіальними громадами та платниками податків – забезпечення стабільного та рівномірного наповнення місцевих бюджетів.

Так, проведено черговий воркшоп для представників територіальних громад області, у якому прийняли участь в. о. начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі - ГУ ДПС) Наталя Федаш та фахівці ГУ ДПС.

У ході зустрічі обговорювались найактуальніші для територіальних громад кейси, зокрема, оподаткування у сфері благодійництва, питання оподаткування фізичних та юридичних осіб, особливості порядку заповнення платіжних інструкцій на сплату платежів, функціонування Електронного кабінету, погашення податкового боргу.

Захід пройшов у форматі конструктивного діалогу.

Працюємо далі.

Разом до Перемоги!

 

Комунікаційна податкова платформа: про порядок включення до Реєстру волонтерів

Нещодавно проведено онлайн зустріч з питання порядку включення до Реєстру волонтерів антитерористичної операції та/або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації (далі - Реєстр) за зверненням фізичної особи на комунікаційну податкову платформу Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС).

У заході від ГУ ДПС прийняли участь заступник начальника ГУ ДПС Леонов Валерій, начальник управління інформаційної взаємодії Осипова Манушак, заступник начальника Соборної ДПІ Залізняк Світлана та фізична особа.

Під час онлайн зустрічі громадянину роз’яснено порядок включення до Реєстру та акцентовано увагу на перелік документів і спосіб їх подання до контролюючого органу, строки розгляду, включення до Реєстру або відмови, у разі наявних підстав та інше.

Також податківці наголосили, що в умовах воєнного стану пріоритетним напрямом роботи ДПС залишається розвиток онлайн-сервісів для задоволення потреб платників, забезпечення ними електронної взаємодії з органами ДПС.

Наприкінці платник подякував за надану змістовну інформацію.

 

Про проведення засідання комітету «Професійні послуги» Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Дніпропетровській області

На черговому засіданні комітету Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС) за галузевою ознакою «Професійні послуги», що відбулося 23.11.2023, спілкувались про актуальне.

У заході прийняли участь заступник начальника податкової служби Дніпропетровщини Леонов Валерій та начальник управління інформаційної взаємодії ГУ ДПС Осипова Манушак.

Розглянули наступні питання: оподаткування благодійної допомоги, яка надається благодійниками – резидентами, особливості проведення фактичних перевірок та застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО)/ програмних РРО з урахуванням норм Закону України № 3219.

 

В ДПІ у м. Покрові відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія»

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) інформує.

Днями в ДПІ у м. Покрові Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ДПІ у м. Покрові) відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Право громадян на податкову знижку».

Начальник ДПІ у м. Покрові Олександр Желудков відповідав на запитання платників. Роз’яснив, у кого є право на отримання податкової знижки, які підстави для її отримання та перелік документів, необхідних для підтвердження витрат.

На запитання були надані відповіді згідно з діючим законодавством.

 

Засідання «круглого столу» в Томаківській ДПІ

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) повідомляє.

Нещодавно в Томаківській ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській (Томаківська ДПІ) начальник Томаківської ДПІ Рибка Руслана провела засідання «круглого столу» з платниками податків.

Учасники засідання обговорили зміни у податковому законодавстві, а саме Закон України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».

Податківець нагадала, хто має право на податкову знижку, що таке комунікаційна податкова платформа та які переваги в офіційному працевлаштуванні.

Крім того, надала роз’яснення щодо застосування Закону України від 11 квітня 2023 року № 3050-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо звільнення від сплати екологічного податку, плати за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за знищене чи пошкоджене нерухоме майно».

Пояснила як заповнюється реквізит «Призначення платежу».

Під час засідання учасники заходу отримали відповіді на запитання та друковану продукцію зазначеної тематики.

 

Сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» в Томаківській ДПІ

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) інформує.

Днями за участі начальника Томаківської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (Томаківська ДПІ) Руслани Рибки відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Актуальні питання щодо податкового законодавства».

Податківець відповідала на різні запитання платників, зокрема щодо застосування деяких норм Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».

Також Руслана Рибка нагадала, хто може скористатися пільгами з урахуванням Закону України від 11 квітня 2023 року № 3050-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо звільнення від сплати екологічного податку, плати за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за знищене чи пошкоджене нерухоме майно».

Окремо відповіла на ряд запитань, які стосувалися мінімального податкового законодавства,  офіційного оформлення працівників, права на податкову знижку.

 

Тетяна Кірієнко: Співпраця з бізнес-асоціаціями завжди у фокусі уваги

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) інформує, що Державна податкова служба України на вебпорталі за посиланням https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/732301.html повідомила про наступне.

Державна податкова служба України продовжує курс на відкритість у своїй діяльності та співпрацю з організаціями, які представляють інтереси платників податків, оскільки завдяки діалогу та співробітництву вдається знаходити оптимальні рішення, які дозволяють зберігати баланс інтересів держави та бізнесу. На цьому наголосила керівник ДПС Тетяна Кірієнко під час заходу з нагоди відзначення 25-ої річниці від дня створення Асоціації платників податків України.

Як зазначила очільниця Служби, Асоціація платників податків України  – багаторічний  партнер Державної податкової служби, а результативна співпраця двох організацій – приклад, вартий наслідування.

«Наші організації докладають максимум зусиль у своїх межах для сприяння розвитку  бізнесу в Україні. Асоціація –  захищаючи інтереси платників, ДПС – створюючи комфортні умови для сплати податків та подання звітності», – зазначила Тетяна Кірієнко.

Очільниця ДПС подякувала представникам АППУ за доброчесність та сумлінну сплату податків до бюджету, розвиток підприємницького середовища та підтримку економіки України.

Вона також наголосила, що ДПС і надалі докладатиме максимум зусиль для забезпечення якісного адміністрування податків та розвитку електронних сервісів. Крім того, податківці використовуватимуть всі можливі формати комунікації з бізнесом для розʼяснення норм податкового законодавства і податкових новацій.

 

 

 

Обмін податковою інформацією з іноземними компетентними органами: що це означає для бізнесу?

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) інформує, що Державна податкова служба України на вебпорталі за посиланням https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/732050.html повідомила про наступне.

У період глобалізації міжнародний обмін податковою інформацією набуває особливої актуальності, враховуючи сучасні тенденції впровадження повного комплексу рекомендацій ОЕСР, імплементацію Плану BEPS.

Метою такого обміну є забезпечення дотримання платниками податків єдиних прозорих податкових правил для запобігання ухиленню від сплати податків транснаціональним бізнесом.

При відпрацюванні питань трансфертного ціноутворення та міжнародного оподаткування обмін податковою інформацією з компетентними органами зарубіжних країн є важливим і дієвим інструментом захисту економічних інтересів держави та засобом блокування подвійного чи дискримінаційного оподаткування.

Переважна більшість спеціальних запитів про отримання податкової інформації скеровується до компетентних органів: Республіки Кіпр – 32 %, Швейцарії – 18 %, Великобританії – 9 %, Німеччини та Люксембургу – по 7 %, Нідерландів, Італії та Іспанії – по 5 %, інших країн – 12 %.

Аналіз отриманої інформації за результатами такого обміну – інструмент для підтвердження або спростування  наявності ризиків у платників податків при дотриманні ними вимог податкового законодавства.

Державна податкова служба України безперервно працює у напрямі удосконалення механізмів обміну інформацією з іноземними компетентними органами за напрямом «Трансфертне ціноутворення та міжнародне оподаткування», що є актуальним з огляду на євроінтеграційні процеси та важливість дотримання положень податкового законодавства, міжнародних конвенцій з питань усунення подвійного оподаткування та адміністративної допомоги в податкових справах.

 

Розділ «Онлайн-навчання» доповнено матеріалом «Документальні перевірки»

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) інформує, що Державна податкова служба України на вебпорталі за посиланням https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/732002.html повідомила про наступне.

У розділі «Онлайн-навчання» на вебпорталі ДПС, який містить корисну інформацію з податкової тематики, навички заповнення податкової звітності та розуміння оптимальних механізмів сплати, підрозділ «Податкові перевірки» доповнено презентаційним матеріалом «Документальні перевірки» .

У матеріалі детально розʼяснено особливості проведення документальних податкових перевірок, їх види, порядок формування плану-графіка проведення таких перевірок, строки проведення планової перевірки та оформлення її результатів, підстави та строки проведення документальних позапланових перевірок тощо.

Розділ «Онлайн-навчання» мобільний. Він доповнюватиметься новими підрозділами відповідно до потреб платників податків. Вся інформація викладена у відео, презентаційних та текстових матеріалах, які постійно оновлюються та доповнюються.

Загалом на сьогодні розділ «Онлайн-навчання» містить понад 240 відео, текстових та презентаційних матеріалів.

 

Категория: Область | Просмотров: 18 | Добавил: odpi
Всего комментариев: 0
avatar