Покров Понедельник 20.05.24, 07:23
Сайт
Главная » 2011 » Ноябрь » 9 » За підтримки Олександра Вілкула 10 тисяч жителів військових містечок Гвардійське та Черкаське Новомосковського району забезпечені ...
16:25
За підтримки Олександра Вілкула 10 тисяч жителів військових містечок Гвардійське та Черкаське Новомосковського району забезпечені ...
Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул перевірив хід виконання доручення Президента України щодо реконструкції Голубівських очисних споруд, які забезпечують водопостачанням 10 тисяч мешканців селищ Гвардійське й Черкаське Новомосковського району.

Майже чотири останні роки мешканці селищ Гвардійське, Черкаське і населених пунктів Новомосковського району, які приєднані до мереж централізованого питного водопостачання Гвардійської квартирно-експлуатаційної частини Міністерства оборони України, споживали воду за графіком тричі на день – з  6-ї до 8-ї години, з 12-ї до 14-ї години та з 18-ї до 20-ї години.

З ініціативи губернатора Олександра Вілкула та за підтримки Президента України Віктора Януковича було прийнято рішення про передачу житлового фонду, об’єктів соціально-культурного призначення та інженерних мереж, які перебували на балансі Гвардійської квартирно-експлуатаційної частини Міністерства оборони України в комунальну власність Новомосковського району. Наразі до комунальної власності району на баланс комунального підприємства «Перещепиневодоканал» передані Голубівські очисні споруди разом з магістральними мережами водопроводу, які забезпечують водою селища Гвардійське та Черкаське. З 1 грудня цього року планується прийняти на баланс квартальні водопровідні й каналізаційні мережі.

«Завдяки вжитим обласною владою заходам з 1 жовтня цього року 10 тисяч жителів військових містечок Гвардійське й Черкаське забезпечено безперебійним водопостачанням з шостої ранку до  десятої вечора. Для цього водоканал збільшив обсяги забору води на третину – з 7,5 тис м³ до 10,0 тис м³. Покращення якості води буде досягнуто за рахунок реконструкції Голубівських водоочисних споруд, першу чергу якої наразі вже розпочато й буде завершено до кінця цього», - сказав Олександр Вілкул.

Вартість реконструкції становить 6,83 млн грн. На реалізацію першої черги робіт з держбюджету виділено 1,74 млн грн.

До кінця цього року будуть виконані роботи з реконструкції дільниць технологічного приготування питної води та енергетичного обладнання очисних споруд. Зокрема, будуть замінені 2 блоки мікрофільтрів у головному корпусі та технічні мережі трубопроводів.  Також будуть замінені заповнювачі (пісок і гравій) та технічні мережі трубопроводів у будівлі промивних вод. У коагуляторній будуть замінені насоси-дозатори та технічні мережі трубопроводів. Також буде встановлено нове сучасне силове обладнання для електропостачання очисних споруд. Виконання зазначених заходів дасть можливість довести якість питної води до чинних вимог санітарних правил і норм та забезпечити стабільну роботу очисних споруд. Наступним етапом реконструкції передбачено провести модернізацію хлораторної з переходом на використання гіпохлориду натрію для знезараження води та повністю відмовитись від використання хлору, провести заміну всього насосного обладнання та реконструкцію вентиляційно-опалювальних систем технологічних будівель.

Для приведення в належний технічний стан каналізаційних очисних споруд селищ Гвардійське та Черкаське за дорученням губернатора Олександра Вілкула з обласного природоохоронного фонду виділено 500,0 тис грн на виготовлення проектно-кошторисної документації з їх реконструкції для фінансування й виконання робіт у 2012 році.

Селищні голови Гвардійського та Черкаського Володимир Жилінський та Павло Ніколюкін подякували губернатору Олександру Вілкулу за підтримку обласною владою проектів розвитку й модернізації інфраструктури своїх селищ. «Раніше проблеми наших військових містечок не вирішувалися роками. Та з приходом на посаду керівника області Олександра Вілкула вирішення головних питань життєзабезпечення жителів Гвардійського й Черкаського перейшло в практичну площину. І сьогодні вже є реальні результати, які значно покращили життя мешканцям наших селищ», – зазначив Володимир Жилінський.



ДОВІДКА

З метою виконання доручення Президента України щодо передачі житлового фонду, об’єктів соціально-культурної сфери та інженерних мереж селищ міського типу Гвардійське та Черкаське в комунальну власність територіальних громад Новомосковського району Дніпропетровської області розпорядженням голови облдержадміністрації від 4 березня 2011 року створено обласну робочу групу з питання передачі житлового фонду, об’єктів соціально-культурної сфери та інженерних мереж Гвардійської квартирно-експлуатаційної частини в комунальну власність територіальних громад Новомосковського району.

На засіданнях обласної робочої групи, які проводяться щотижня, приймаються рішення, спрямовані на урегулювання питань щодо передачі в комунальну власність територіальних громад об’єктів житлового фонду, соціальної інфраструктури та інженерних мереж Гвардійської КЕЧ.

Здійснення прийому-передачі майна Міноборони відбувається в три етапи:

перший етап – магістральний водопровід;

другий етап – інженерні мережі та об’єкти комунального призначення;

третій етап – житловий фонд.

Наразі здійснено перший етап передачі до спільної власності територіальних громад Новомосковського району водоочисних споруд с. Голубівка, водогону довжиною 17,8 км від селища Губиниха до селищ Гвардійське й Черкаське та напірного трубопроводу довжиною 12,8 км від водоочисних споруд с. Голубівка до селища Губиниха.

Другий етап щодо передачі в комунальну власність територіальних громад Новомосковського району внутрішньоквартальних інженерних мереж водопостачання та водовідведення і об’єктів соціальної сфери передбачається завершити в грудні 2011 року.

Здійснення передачі в комунальну власність територіальних громад Новомосковського району житлового фонду та об’єктів теплопостачання Гвардійської КЕЧ заплановане на 2012 рік.
Категория: Область | Просмотров: 947 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar