Покров Четверг 16.05.24, 19:30
Сайт
Главная » 2012 » Июль » 2 » Завершився перший в Україні міжнародний тренінг для акушерів-гінекологів та неонатологів з усіх регіонів України
17:37
Завершився перший в Україні міжнародний тренінг для акушерів-гінекологів та неонатологів з усіх регіонів України
Міжнародний тренінг проводився у рамках Україно-Німецького партнерства та впровадження Національного проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства та дитинства». Семінари та тренінги провели провідні німецькі фахівці Університетської клініки ім. Вольфганга Гете (Франкфурт-на-Майні) – професор Франк Льоувен та професор Рольф Шльоссер. 
З 27 червня по 1 липня медичні працівники проходили підготовку за напрямками: практичне акушерство, перинатальна діагностика та проблема плоду, перинатальна медицина, неонатологія, інтенсивна терапія в неонатології, інтенсивна терапія та анестезіологія в акушерстві, організація акушерської, перинатальної та неонатальної допомоги.
Тренінги тривали протягом 5 днів. Перші три дні було відведено для теоретичних семінарів, два дні – для практичних занять.
«Від цих тренінгів очікується дуже багато і те, що ми побачили під час відвідування Дніпропетровського перинатального центру виправдовує наші сподівання», - сказала спеціаліст Департаменту міжнародного двусторонього співробітництва Міністерства охорони здоров`я Німеччини Галина Монтай.
У рамках створення на Дніпропетровщині комплексної системи перинатальної допомоги, що проходить за ініціативи губернатора Олександра Вілкула, Дніпропетровський регіональний перинатальний центр отримав від «Фонду Віктора Пінчука» сучасне реанімаційне обладнання. Для навчання та підвищення якості роботи українських лікарів на цьому обладнані були запрошені зарубіжні спеціалісти.
Професор Рольф Шльоссер провів практичні тренінги з первинної реанімації новонароджених та реанімації новонароджених з малою вагою тіла.
Професорів з Німеччини запросили до України для підготовки медичних кадрів для перинатальних центрів України, а також ознайомлення українських лікарів з сучасними технологіями надання акушерської, пренатальної, перинатальної та неонатальної допомоги в Європі.
«Перший тренінг такого рівня проводився саме у Дніпропетровському перинатальному центрі. І це говорить про те, що перинатальний центр у Дніпропетровську дійсно відповідає рівню європейських клінік і є одним з найсучасніших в Україні. На п`ять днів тут зібралися кращі лікарі з усіх регіонів України та провідні німецькі спеціалісти в області перинатології. Це, безперечно, гарна можливість для українських медиків обмінятися досвідом з німецькими фахівцями, дізнатися про технології надання перинатальної допомоги в країнах Заходу. Кожен з учасників, включаючи і зарубіжних колег, отримав можливість вдосконалити та поглибити свої знання в області перинатології. Німецькі спеціалісти відзначили високий рівень підготовки українських фахівців. Такі тренінги системно проводитимуться в Україні  і це обов`язково підвищить якість надання перинатальної допомоги нашим матерям та дітям», - сказала головний лікар Дніпропетровського регіонального перинатального центру Людмила Падалко.
У тренінгах взяли участь медичні працівники перинатальних центрів ІІІ рівня, викладачі кафедр вищих медичних закладів ІІІ та ІV рівнів акредитації, представники інститутів системи Національної академії медичних наук України та фахових медичних асоціацій.
По закінчені тренінгів всі лікарі отримали сертифікати.
Довідка: У Дніпропетровській області створена комплексна система надання перинатальної допомоги, що включає в себе потужну мережу міжрайонних пологових центрів, три неонатальних центри та два перинатальних центри у 
місті Кривий Ріг та місті Дніпропетровськ, для яких придбано найсучасніше обладнання, закуплені сучасні реанімобілі, які дозволяють перевозити в належних умовах новонароджених вагою від 500 грамів.


Категория: Область | Просмотров: 707 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar