Покров Четверг 18.04.24, 19:18
Сайт
Главная » Архив материалов
На Дніпропетровщині вдвічі збільшено фінансування на утримання педіатричних та акушерських ліжок У 2012 році у медичних закладах Дніпропетровської області вдвічі збільшено видатки з обласного бюджету на утримання педіатричних та акушерських ліжок.
Як повідомила заступник начальника Головного управління охорони здоров’я Вікторія Михайлова, в рамках модернізації охорони здоров’я на Дніпропетровщині збільшено фінансування медичних закладів. Так, у 2012 році видатки з обласного бюджету на утримання дитячих лікарень зросли з 3 млн грн до більш ніж 16 млн грн. (на медикаменти – з 1,2 млн грн до 10,7 млн грн, на продукти харчування – з 1,6 млн грн до 5,3 млн грн). 
Фінансування на утримання пологових будинків у 2012 році складає 7 млн грн (5,4 млн грн – медикаменти, 1,7 млн грн - харчування). У 2011 році ця сума становила 4,7 млн грн (медикаменти  - 4 млн грн, харчування - 700 тис грн).

Олександр Вілкул привітав дніпропетровського спортсмена Андрія Говорова зі здобуттям бронзової нагороди на чемпіонаті ЄвропиГолова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул привітав спортсмена Андрія Говорова зі здобуттям бронзової медалі на чемпіонаті Європи з плавання на дистанції 50 м вільним стилем. Тренер Андрія – Костянтин Картошов, заслужений тренер України. Чемпіонат відбувся 27 травня 2012 року у м. Дебрецен (Угорщина). 
«Бронзова нагорода Андрія Говорова на чемпіонаті Європи ще раз засвідчує високий рівень розвитку спорту на Дніпропетровщині. Це дає поштовх для подальшої участі представників нашої області у міжнародних змаганнях, одержання вдалих результатів та перемог. Я вітаю Андрія Говорова з черговою нагородою та бажаю успіху на Олімпійських іграх у Лондоні. Також висловлюю подяку тренеру Андрія Говорова Костянтину Картошову за значний внесок у виховання й підготовку спортсмена» - сказав Олександр Вілкул. 

Відповіді на найактуальніші питання щодо організації виплати компенсації за вкладами Сбербанку колишнього СРСРВідповідно до Доручення Президента України Віктора Януковича в Ощадбанку триває підготовча робота для проведення компенсаційних виплат вкладникам Сбербанку колишнього СРСР, а саме актуалізація вкладників, яка розпочалась 2 квітня 2012 року.
За дорученням голови облдержадміністрації Дніпропетровської області Олександра Вілкула у регіоні ведеться активна роз’яснювальна робота щодо порядку виплати компенсації цих вкладів. 
Публікуємо низку найактуальніших питань, які виникають у жителів регіону щодо організації виплати компенсації за вкладами колишнього Сбербанку СРСР, та відповіді на них. 

На Дніпропетровщині урочисто відзначено Міжнародний день миротворців ООНЗа дорученням губернатора Олександра Вілкула перший заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний вручив відзнаки миротворцям Дніпропетровщини. Захід пройшов в рамках відзначення Міжнародного дня миротворців ООН та з нагоди 20-річчя участі України у миротворчих операціях ООН. В урочистостях також взяли участь заступник голови – керівник апарату Дніпропетровської облдержадміністрації Надія Подоплєлова, заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Марія Пустова та заступник голови Дніпропетровської обласної ради Віктор Науменко.

Статистика постраждалих від вибухів у Дніпропетровську станом на 9.00, 29 травня 2012За даними головного управління охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації станом на 9:00 29 травня на стаціонарному лікуванні перебувають 2 потерпілих внаслідок вибухів 27 квітня. Потерпілі знаходяться в обласній лікарні ім. Мечникова. 
Стан потерпілих задовільний. 
За завданням губернатора Олександра Вілкула всі постраждалі у повній мірі забезпечені необхідною медичною допомогою та вже отримали грошові виплати на свої рахунки.

У Дніпропетровську за підтримки Олександра Вілкула відбувся святковий концерт Ансамблю «Сузір’я Придніпров’я»У рамках святкування Міжнародного Дня захисту дітей у Дніпропетровську за підтримки губернатора Олександра Вілкула на театральній площі відбувся святковий концерт Ансамблю «Сузір’я Придніпров’я». Відвідали захід понад 500 дітей з міст та районів області. Серед них – вихованці дитячих будинків, інтернатних закладів, прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу. Підтримували юних зірок Ансамблю також їх батьки та педагоги.
«Ансамбль Сузір’я Придніпров’я» – це потужний освітній центр розвитку дитячого хореографічного та вокального мистецтва.

Олександр Вілкул: «У Павлограді після реконструкції відкрито сучасний залізничний вокзал»У Павлограді після реконструкції відкрито сучасний залізничний вокзал. За рік його послугами користуються близько 300 тис пасажирів, які, зокрема, прямують до АР Крим, Москви, Санкт-Петербурга, Новосибірську, Архангельська тощо. 
В урочистому відкритті вокзалу взяли участь голова облдержадміністрації Олександр Вілкул, голова обласної ради Євген Удод, начальник Придніпровської залізниці Олександр Момот, Павлоградський міський голова Іван Метелиця. 
«Розвиток транспортної інфраструктури міст та районів Дніпропетровщини є важливою складовою підвищення конкурентоспроможності області та підвищення якості життя наших громадян. Сьогодні в Павлограді після реконструкції відкрито сучасний залізничний вокзал, який є воротами та візитною карткою міста. За рік послугами вокзалу користуються близько 300 тис осіб, які відправляються до різних міст України та Росії. Завдяки реконструкції підвищено комфортність перебування і якість обслуговування пасажирів», - сказав Олександр Вілкул.

Олександр Вілкул відкрив рух швидкісних двоповерхових електропоїздів за маршрутами Дніпропетровськ – Донецьк та Дніпропетровськ – ХарківГолова облдержадміністрації Олександр Вілкул та начальник Придніпровської залізниці Олександр Момот урочисто відкрили рух міжрегіональних швидкісних електропоїздів «Škoda» за маршрутами руху Дніпропетровськ – Донецьк та Дніпропетровськ – Харків. В урочистостях, які пройшли на центральному залізничному вокзалі Дніпропетровська, взяли участь начальник Придніпровської залізниці Олександр Момот та Дніпропетровський міський голова Іван Куліченко. 
«Швидкість і безпеку руху, якість дорожньо-транспортної інфраструктури в сучасному світі визначають рівень економічного розвитку, інвестиційної та туристичної привабливості. Тому сьогодні важливий і знаковий день в історії нашого регіону та країни. Ми відкриваємо рух двох сучасних міжрегіональних швидкісних електропоїздів з Дніпропетровська до Харкова і Донецька.

Дніпропетровщина відзначила День слов’янської писемності і культуриДніпропетровщина відзначила День слов’янської писемності і культури. Урочисте зібрання пройшло за підтримки губернатора Олександра Вілкула на базі Дніпропетровського академічного театру російської драми імені М.Горького. На захід завітали понад 500 жителів Дніпропетровщини, в тому числі вчителі української та російської мов й учні. 
 «Від імені губернатора Олександра Вілкула вітаю всіх з Днем слов’янської писемності і культури. Однією з важливих подій, що визначають розвиток культури цілих народів, є створення слов'янського алфавіту рівноапостольними святими Кирилом і Мефодієм.  Писемне слово є втіленням найвищих духовних цінностей народу, потужною силою об’єднання людей. Завдання кожного з нас – зберігати і примножувати  культурну спадщину нашого народу та навчати молоде покоління цінити та поважати рідну мову», - сказала Марія Пустова.

На Дніпропетровщині у рамках святкування Дня захисту дітей майже 2 тис дітей відвідали обласне свято в Дніпропетровському державному циркуНа Дніпропетровщині у рамках святкування Дня захисту дітей за ініціативи губернатора Олександра Вілкула проходить низка освітніх, спортивних та культурно-масових заходів. Зокрема, майже 2 тис дітей пільгових категорій відвідали обласне свято в Дніпропетровському державному цирку. Діти переглянули виставу «Планета цирк» і отримали від обласної влади солодкі подарунки та спортивний інвентар. 
«Діти – наш найдорожчий скарб та майбутнє Дніпропетровщини й України. Важлива задача, яка стоїть перед старшим поколінням, – це створити умови для всебічного розвитку дітей. Пильного та турботливого ставлення потребують діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, або діти, які опинилися у складних життєвих обставинах. Така позиція нашого Президента Віктора Януковича та губернатора Олександра Вілкула. Для цього в області реалізується цілий комплекс програм та проектів з підтримки молоді», – сказала заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова.

« 1 2 ... 252 253 254 255 256 ... 339 340 »