Покров Пятница 29.03.24, 03:47
Сайт
Главная » Архив материалов
Цього року на Дніпропетровщині планується збільшити поголів’я свиней на 50 тис голівЦього року на Дніпропетровщині планується збільшити поголів’я свиней на 50 тис голів. Це дозволить збільшити виробництво м’яса в живій вазі на 5 тис. тонн. Про це повідомив в.о. начальника головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Вадим Удовицький під час обласної наради «Перспективи розвитку галузі молочного скотарства та збільшення виробництва молока і м’яса в області».
«За обсягами виробництва м’яса Дніпропетровщина займає друге місце в Україні. І ця галузь в області активно розвивається. У січні-квітні 2012 року в області вироблено 96 тис тонн м’яса у живій вазі, що на 2,7 тис. тонн більше аналогічного періоду 2011 року»,  - сказав Вадим Удовицький. Він також додав: «У рамках Комплексної стратегії розвитку регіону, ініційованої губернатором Олександром Вілкулом  для розвитку галузі свинарства на Дніпропетровщині впроваджуються інноваційні малозатратні технологію та залучаються інвестиції».

 Олександр Любович: «За рахунок збільшення продуктивності корів на Дніпропетровщині зросли обсяги виробництва молока»За рахунок збільшення продуктивності корів на Дніпропетровщині зросли обсяги виробництва молока. Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Олександр Любович під час обласної наради «Перспективи розвитку галузі молочного скотарства та збільшення виробництва молока і м’яса в області».
Зокрема, у 2011 році середній надій на корову в сільськогосподарських підприємствах зріс на 130 кг (або на 3%), та досяг 4,394 тис кг молока. За 4 місяці 2012 року продуктивність корів зросла на 120 кг (майже на 9%) та склала 1479 кг молока на корову. Як результат, у січні-квітні цього року в області вироблено близько 79 тис тонн молока, що на 100 тонн більше аналогічного періоду минулого року.

Марія Пустова: «Зовнішньоторговельний оборот Дніпропетровщини з Латвією у січні-березні 2012 року збільшився у 1,5 рази і склав 6,2 млн дол За дорученням голови облдержадміністрації Олександра Вілкула його заступник Марія Пустова провела зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Латвійської Республіки в Україні Аргітою Даудзе.
Сторони обговорили перспективи двосторонньої взаємовигідно торгово-економічної, науково-технічної та культурної співпраці. 
Зовнішньоторговельний оборот Дніпропетровщини з Латвією у січні-березні 2012 року збільшився у 1,5 рази і склав 6,2 млн дол США. При цьому експорт товарів та послуг збільшився в 1,7 рази і склав 4,5 млн дол США, імпорт - на 21,4% та склав 1,7 млн дол США. Зовнішньоторговельні операції з партнерами з Латвії здійснювали близько 40 підприємств та організацій області.

Дніпропетровська команда посіла перше місце у IV Спортивних іграх школярів УкраїниГубернатор Олександр Вілкул привітав з перемогою Дніпропетровську команду, яка  посіла перше місце у IV Спортивних іграх  школярів  України. 
Вперше у загальній першості в історії проведення цих змагань Дніпропетровська область завоювала золото. Хлопці посіли перше місце у  плаванні, дзюдо, волейболу , боксі, а дівчата показали свою майстерність у художній гімнастиці. Срібні медалі завоювали  легкоатлети, а бронзу – юні футболісти. Школярі-спортсмени Дніпропетровщини випередили потужні збірні Київської та Донецької областей, які посіли друге та третє місця.
«Спортивні ігри - це перш за все  здоровий спосіб життя та підвищенняінтересу до спорту серед молоді і юнацтва. Наш президент Віктор Федорович Янукович визначив 2012 рік, як «Рік спорту та здорового способу життя». Ця перемога Дніпропетровської команди – гордість и приклад для молоді», - сказав Олександр Вілкул. 

Статистика постраждалих від вибухів у Дніпропетровську станом на 9.00, 23 травня 2012За даними головного управління охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації станом на 9:00 23 травня на стаціонарному лікуванні перебувають 2 потерпілих внаслідок вибухів 27 квітня. Потерпілі знаходяться в обласній лікарні ім. Мечникова. 
Стан потерпілих: 2 – задовільний стан. 
За завданням губернатора Олександра Вілкула всі постраждалі у повній мірі забезпечені необхідною медичною допомогою та вже отримали грошові виплати на свої рахунки.

Понад 1,5 тис жителів Дніпропетровщини відвідали ХVI Міжнародний дитячий фольклорний фестиваль «Орлятко збирає друзів»На Дніпропетровщині за підтримки Олександра Вілкула пройшов ХVI Міжнародний дитячий фольклорний фестиваль «Орлятко збирає друзів». Він зібрав майже 1 тисячу юних талантів з хореографічних і вокально-хореографічних  колективів Дніпропетровської області, Естонії та Словаччини. Традиційно делегації гостей фестивалю демонструють свою творчість в містах та районах області. Зокрема, концерти юних дарувань відбулись у Дніпропетровську, Васильківщині та Павлограді. Їх відвідали понад 1 тис 500 жителів Дніпропетровщини.

Будівельна готовність нової найбільшої сільської школи Дніпропетровщини становить 86 %За дорученням голови облдержадміністрації Олександра Вілкула його заступник Геннадій Темник провів виїзну робочу нараду щодо завершення будівництва нової школи у селі Піщанка  Новомосковського району. Це буде найбільша сільська школа в області. Наразі її будівельна готовність становить 86 %.
«З першого вересня 2012 року діти чотирьох сіл, які входять до складу Піщанської сільради, а це – Піщанка, Ягідне, Соколове, Новоселівка, підуть у нову школу, яка буде відповідати сучасним стандартам і давати європейський рівень знань. Це практичне втілення в області проекту губернатора Олександра Вілкула «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти», - сказав Геннадій Темник.

За перший квартал 2012 року на Дніпропетровщині 318 осіб з особливими потребами охоплені заходами по працевлаштуванню За перший квартал 2012 року на Дніпропетровщині 318 осіб з особливими потребами охоплені заходами по працевлаштуванню, що становить 40% від тих, хто звернувся (середній показник по Україні складає 25%).
За перший квартал 2012 року працевлаштовано 184 інваліди, до громадських робіт залучено 25 осіб, проведено перенавчання 64 осіб (з них 34 інваліди працевлаштовано), 6 осіб розпочали підприємницьку діяльність після отримання одноразової допомоги по безробіттю, 15 осіб пройшли професійне навчання, 24 робочих місця створено за рахунок Фонду соціального захисту інвалідів.

Геннадій Темник: «Роботи з реконструкції Обласного санаторно-оздоровчого центру для дітей-сиріт виконані на 94%»За дорученням голови облдержадміністрації Олександра Вілкула його заступник Геннадій Темник провів виїзну нараду, яка відбулась в порядку контролю виконання доручення Президента України Віктора Януковича щодо створення Обласного санаторно-оздоровчого центру для дітей-сиріт та дітей, які потребують особливої соціальної підтримки. 
У нараді також взяли участь виконуючий обов’язки начальника управління капітального будівництва облдержадміністрації Кушвід Олександр Анатолійович, виконуюча обов’язки начальника управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації Ковальова Лілія Петрівна, голова Новомосковської райдержадміністрації Миронов Олег Анатолійович, голова Новомосковської райради Сухий Микола Григорович, директор комунального закладу "Дитячий заклад оздоровлення та відпочинку ім. О.Матросова” Рогожкін Андрій Миколайович та інші.

Заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова провела робочу зустріч із Міністром курортів і туризму Автономної Республіки Крим ОлексаНа Дніпропетровщині за підтримки губернатора Олександра Вілкула з 22 по 24 травня 2012 року проходять Дні Криму. За дорученням губернатора Олександра Вілкула заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова провела робочу зустріч із Міністром курортів і туризму Автономної Республіки Крим Олександром Лієвим. На зустрічі були обговорені питання міжрегіонального співробітництва та укріплення туристичних, культурних та економічних зв’язків. 
Як зазначив Олександр Лієв, Міністерство курортів і туризму Криму вважає Дніпропетровщину одним з пріоритетних регіонів-партнерів.

« 1 2 ... 255 256 257 258 259 ... 339 340 »