Покров Вторник 23.04.24, 08:02
Сайт
Главная » Архив материалов
За завданням губернатора до 1 червня будуть розроблені оновлені пропозиції щодо проведення модернізації промислового комплексy«Президент України Віктор Янукович доручив Комітету з економічних реформ розробити пакет ініціатив, спрямованих на підтримку реального сектору економіки. Для цього будуть переглянуті заходи з модернізації промислового комплексу Дніпропетровської області», - сказав голова облдержадміністрації Олександр Вілкул під час засідання Регіонального комітету з економічних реформ. 
Губернатор доручив головному управлінню промисловості облдержадміністрації провести комплексний аналіз галузей промисловості. І до 1 червня 2012 року розробити оновлені пропозиції щодо проведення модернізації та реконструкції промислового комплексу області у 2012-2015 роках. Зокрема, за завданням Олександра Вілкула будуть визначені підприємства та об’єкти, для розвитку яких будуть залучатися кошти як Державного бюджету, так і інвестиції. 
«В рамках комплексної стратегії розвитку регіону на Дніпропетровщині забезпечено сталий розвиток промисловості. Зокрема, індекс промислового виробництва у 2010 році зріс на 16%, у 2011 – ще на 5% та за 3 місяці 2012 року ще на 5%. Проте для подальшого розвитку необхідно вживати сучасні інноваційні заходи. Для їх реалізації за завданням нашого Президента Віктора Януковича будуть використовуватися державні та цільові програми, а також спільні проекти в рамках державно-приватного партнерства», - сказав Олександр Вілкул.

Геннадій Темник: «Будівництво Управління Дніпродзержинської єпархії, яке ведеться за підтримки Олександра Вілкула, завершиться до Трійці»За дорученням голови облдержадміністрації Олександра Вілкула його заступник Геннадій Темник перевірив хід будівництва Дніпродзержинського духовно-просвітницького комплексу єпархії Української Православної Церкви. Перша черга створення комплексу – будівництво Управління Дніпродзержинської єпархії, яке ведеться за підтримки губернатора, – завершиться до Трійці. Наразі роботи вже виконані на 90 %.

Олександр Вілкул: «У 2011 році інвестиції для модернізації гірничо-металургійного комплексу Дніпропетровської області склали більше 8 млрд. У 2011 році інвестиції для модернізації гірничо-металургійного комплексу Дніпропетровської області склали більше 8 млрд грн. Про це повідомив голова облдержадміністрації Олександр Вілкул під час засідання Регіонального комітету з економічних реформ. 
«Гірничо-металургійний комплекс області впевнено розвивається. Про це свідчать обсяги виробництва продукції галузі та зростання заробітної плати, а сплата податків до бюджетів», - сказав Олександр Вілкул. 
Зокрема, станом на 1 квітня 2012 року підприємствами гірничо-металургійного комплексу до бюджетів усіх рівнів сплачено 3,54 млрд грн податків, що на 1,1 млрд грн ( або на 45,1%) більше, ніж за відповідний період минулого року. За три місяці поточного року вироблено 2 млрд 283 млн тонн чавуну, що на 5% більше, ніж за аналогічний період 2011 року; 345 млн тонн труб та пустотілих профілів (на 9,8% більше), 16,2 млн тонн руди і залізного неагломерованого концентрату (на 3,5% більше), 7,7 млн тонн руди і залізного агломерованого концентрату (3,5 % більше). 

Олександр Вілкул: «Гірничо-металургійний комплекс Дніпропетровщини продовжує стабільно підвищувати обсяги виробництва»«Гірничо-металургійний комплекс Дніпропетровщини продовжує стабільно підвищувати обсяги виробництва. За 4 місяці поточного року обсяги промислового виробництва у таких базових напрямках, як виробництво чавуна, сталі та прокату зросли відповідно на 6,6%, 5,2% та 8,3%, порівняно з аналогічним періодом 2011 року. Таке зростання виробництва пов’язане перш за все із системною стратегією розвитку кластеру промисловості регіону. На підприємствах Дніпропетровщини модернізується обладнання, впроваджуються енергозберігаючі технології, значна увага приділяється дотриманню екологічних стандартів. Все це дозволяє нарощувати темпи промислового виробництва та зберігати одні з перших позиції Дніпропетровщини серед регіонів у промисловій галузі України», - сказав голова облдержадміністрації Олександр Вілкул.

Олександр Вілкул: «У Дніпропетровську завершується будівництво регіонального перинатального центру» Завершується будівництво регіонального перинатального центру у м. Дніпропетровську. Ремонтно-будівельні роботи виконані вже більше ніж на 85%, наразі тривають зовнішні оздоблювальні роботи. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул під час робочої наради щодо контролю ходу та якості робіт і  стану готовності об’єкту. 
«В рамках реалізації Національного проекту «Нове життя - нова якість охорони материнства і дитинства», який впроваджується за дорученням Президента України Віктора Януковича,  на Дніпропетровщині будується сучасна система перинатальної допомоги, основою якої є два перинатальних центри  - в Дніпропетровську та Кривому Розі», - сказав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул.

Олександр Вілкул виділив додаткові кошти для підтримки бюджету Дніпродзержинська, що дозволить відремонтувати більше 175 тис кв м дорігЗа дорученням голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олександра Вілкула його заступник Геннадій Темник провів робочу нараду, на якій було розглянуто проект реконструкції доріг м. Дніпродзержинська, презентований Дніпродзержинським міським головою Станіславом Сафроновим. Згідно з проектом цього року в Дніпродзержинську буде відремонтовано більше 175 тис кв м доріг, що майже в 4 рази більше ніж у минулому році. Це 13 вулиць, проспектів, провулків та площ, які набудуть нового вигляду та якісного дорожнього покриття.

Статистика постраждалих від вибухів у Дніпропетровську станом на 9.00, 16 травня 2012За даними головного управління охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації станом на 9:00 16 травня на стаціонарному лікуванні перебувають 3 потерпілих внаслідок вибухів 27 квітня. 2 потерпілих знаходяться в обласній лікарні ім. Мечникова, 1 -  в міській лікарні №6 (м. Дніпропетровськ). 
Стан потерпілих: 1 – стан середньої тяжкості, 2 – задовільний стан. 
За завданням губернатора Олександра Вілкула всі постраждалі у повній мірі забезпечені необхідною медичною допомогою та вже отримали грошові виплати на свої рахунки.

19 травня у Дніпропетровську в рамках святкування Дня Європи буде проведена низка культурно-освітніх, спортивних і розважальних заходів19 травня Дніпропетровщина відзначатиме День Європи. У рамках програми свята за підтримки губернатора Олександра Вілкула буде проведена низка культурно-освітніх, спортивних і розважальних заходів для дітей, молоді та дорослих у Центральному парку культури та відпочинку імені Тараса Шевченка (м. Дніпропетровськ, пл. Шевченка, 1). Запланована участь офіційних делегацій. Відкриють свято Дня Європи губернатор Олександр Вілкул, голова облради Євген Удод та почесні гості. Цьогоріч візитівкою Дня Європи на Дніпропетровщині буде проведення масштабного обласного етнофестивалю «Петриківський Дивоцвіт».

Дотримання правил поведінки на воді – запорука збереження власного життяОсновні причини загибелі людей на воді – порушення елементарних правил поведінки, купання у нетверезому стані, купання у не відведених для цього місцях, запливання на далекі дистанції, залишення дітей без нагляду дорослих. 
45% трагедій на воді стаються через нехтування відпочиваючими правил поведінки у місцях купання, 15% - через особисту необережність та стільки ж – через вживання спиртних напоїв. Кількість загиблих на воді посідає в Україні третє місце після дорожньо-транспортних пригод та пожеж.
Управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Дніпропетровської облдержадміністрації нагадує про основні правила поведінки на воді

Олександр Вілкул провів двосторонню зустріч з Міністром ділового та економічного розвитку штату Меріленд (США) Джоном МакдонаугхомГолова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул провів двосторонню зустріч з Міністром ділового та економічного розвитку штату Меріленд (США) Джоном Макдонаугхом. Під час зустрічі сторони обговорили перспективи співробітництва Дніпропетровщини та штату Меріленд в інвестиційній, економічній, гуманітарній та екологічній сферах.
Олександр Вілкул ознайомив Джона Макдонаугха з економічним та інвестиційним потенціалом Дніпропетровського регіону. Насамперед з інвестиційними проектами, які розроблені Дніпропетровським регіональним інвестиційним агентством.

« 1 2 ... 259 260 261 262 263 ... 339 340 »