Покров Пятница 29.03.24, 12:25
Сайт
Главная » Архив материалов
Олександр Вілкул відкрив у Верхньодніпровську комплексну експозицію, присвячену видатному державному діячеві Володимиру ЩербицькомуГубернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул та народний депутат України Сергій Глазунов відкрили у Верхньодніпровському народному історико-краєзнавчому музеї першу в Україні комплексну експозицію, присвячену видатному державному діячу України Володимиру Щербицькому. 
У просторій залі Верхньодніпровського краєзнавчого музею, яка займає понад 100 квадратних метрів, розташовано комплексну експозицію, присвячену життю і діяльності Володимира Щербицького – видатного державного діяча, який народився на Дніпропетровщині у місті Верхньодніпровськ. Майже 27 років він був у керівництві України – головою Ради Міністрів УРСР (1961-1963, 1965-1972) та першим секретарем ЦК КПУ (1972-1989). До цього Володимир Щербицький працював на керівних посадах у Дніпропетровській області. 

За дорученням Олександра Вілкула у Дніпропетровську здійснено рейдові перевірки тарифів на послуги таксіЗа дорученням голови облдержадміністрації Олександра Вілкула Територіальне управління Головної державної інспекції на автомобільному транспорті в Дніпропетровській області здійснило рейдові перевірки тарифів на послуги таксі у Дніпропетровську. За результатами перевірки виявлено 25 транспортних засобів, власники яких надавали послуги таксі з порушенням вимог Закону України «Про автомобільний транспорт».
На кожного порушника накладено штрафні санкції у розмірі 510 грн. Загальна сума штрафних санкцій складає 12 тис 750 грн.

Держава буде виплачувати дотацію власникам молодняку великої рогатої худоби! 23 квітня 2012 року Кабінет Міністрів України своєю Постановою затвердив Порядок надання державної підтримки фізичним особам за утримання молодняку великої рогатої худоби.
Головне управління агропромислового розвитку Дніпропетровської облдержадміністрації зазначає, для отримання дотації господарям, які мають молодняк великої рогатої худоби, необхідно провести його паспортизацію та перевірити реєстрацію по господарській книзі обліку сільськогосподарських тварин і птиці. Все це можна зробити, звернувшись до сільських рад за місцем проживання, де фахівці проконсультують та допоможуть оформити необхідні документи для отримання компенсації.

За рік дії Закону України «Про доступ до публічної інформації» Дніпропетровською облдержадміністрацією опрацьовано більше 270 запитів Президент України Віктор Янукович впроваджує європейські стандарти відкритості і прозорості в роботі органів державної влади. Важливим кроком на цьому шляху стало підписання Главою держави Закону України «Про доступ до публічної інформації». На виконання цього закону Президент України підписав Укази «Питання забезпечення органами виконавчої влади доступу до публічної інформації» та «Про першочергові заходи щодо забезпечення доступу до публічної інформації в допоміжних органах, створених Президентом України». Ці Укази покликані забезпечити реалізацію конституційного права громадян вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію. Віктор Янукович поставив завдання забезпечити доступ громадян до публічної інформації відповідно до вимог цього закону. Закон України «Про доступ до публічної інформації» вступив у силу 9 травня 2011 року.

Для реалізації регіонального проекту «Родина для дитини» спеціалісти служб у справах дітей Дніпропетровщини вивчатимуть британський досвідУ рамках Меморандуму про співпрацю, підписаного головою Дніпропетровської облдержадміністрації Олександром Вілкулом з благодійним фондом Ріната Ахметова «Розвиток України», та спільного регіонального проекту розвитку сімейних форм виховання «Родина для дитини» 10 спеціалістів служб у справах дітей Дніпропетровщини візьмуть участь у навчальних тренінгах у Лондоні. Протягом тижня спеціалісти вивчатимуть британський досвід реформування системи інтернатних закладів. 


На Дніпропетровщині реалізуються європейські принципи спілкування влади та суспільства з метою підвищення ефективності охорони здоров’яДля публічного обговорення етапів модернізації охорони здоров’я, а також збору думок та пропозицій громадян у Дніпропетровській області розпочала роботу Громадська платформа з питань реформування охорони здоров’я. 
Громадська платформа була створена за ініціативи представників обласної ради ветеранів, обласної організації «Берегиня України», обласної профспілкової організації працівників охорони здоров’я України та Громадської ради при Дніпропетровській облдержадміністрації, яка об’єднує провідні громадські організації регіону. 

Статистика постраждалих від вибухів у Дніпропетровську станом на 9.00, 10 травня 2012За даними головного управління охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації станом на 9:00 10 травня на стаціонарному лікуванні перебувають 8 потерпілих внаслідок вибухів 27 квітня, в тому числі 1 підліток. 6 потерпілих знаходяться в обласній лікарні ім. Мечникова, 1 -  в міській лікарні №6 (м. Дніпропетровськ), 1 – у лікарні швидкої допомоги    (м. Дніпропетровськ).
Стан потерпілих: 1 – у важкому стані, 7 – задовільний стан. 
За завданням губернатора Олександра Вілкула всі постраждалі у повній мірі забезпечені необхідною медичною допомогою та вже отримали грошові виплати на свої рахунки.

ДО ВІДОМА ОРЕНДАРІВ ЗЕМЕЛЬНИХ ДІЛЯНОК! Виконком Орджонікідзевської міської ради повідомляєВиконком  Орджонікідзевської міської ради повідомляє, що згідно з рішенням № 6 18 сесії 6 скликання від 23.03.2012 року    «Про затвердження ставок орендної плати за користування земельними ділянками на території Орджонікідзевської міської ради», суб’єктам господарювання юридичним та фізичним особам необхідно звернутися до міськвиконкому для внесення змін до діючих договорів оренди землі.
За довідками звертатись у міськвиконком каб.410, тел. 4-43-56

 Шановні жителі Дніпропетровщини! Шановні ветерани! Щиро вітаємо вас зі священним святом – Днем Великої Перемоги!Мільйони громадян нашої країни, сотні тисяч жителів Дніпропетровщини захищали нашу землю на фронтах, у тилу і в підпіллі.
Це той приклад для наслідування, який сьогодні допомагає нам будувати нову країну і нову Дніпропетровщину.
Наш синівський обов’язок – забезпечити особливу підтримку тих, хто захищав рідну землю від фашистських загарбників. У рамках Соціальних Ініціатив нашого Президента в державі запроваджено комплекс заходів соціальної підтримки ветеранів війни. На Дніпропетровщині впорядковуються пам’ятні міста часів Великої Вітчизняної війни, розроблена програма військово-патріотичного виховання молоді. Ми зберігаємо правдиву історію про ваші подвиги і Велику Перемогу.
Дорогі наші ветерани! Ви мужньо захистили країну від ворога, самовіддано і чесно працювали в повоєнні дні. Для всіх поколінь Ви – гідний приклад доблесті і патріотизму. Ми пишаємося Вами, рівняємося на Вас. Низький Вам уклін.
Вічна пам'ять тим, хто віддав свої життя в ім'я життя прийдешніх поколінь.

ТЕКСТ ЗВЕРНЕННЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ В.Ф.ЯНУКОВИЧА з нагоди Дня Перемоги (9 травня 2012р.) Дорогі ветерани!

Вітаю вас із Днем Перемоги.
Низький вам уклін за ваш безсмертний подвиг, за вашу самопожертву та відвагу.
Ви звільнили рідну землю, Європу і загалом весь світ від фашистської навали. Ми перед вами у невідплатному синівському боргу.
Дякуємо вам за нашу свободу, за те, що дарували і захистили наші життя. За те, що відродили з попелища війни нашу Батьківщину.
Україна пам’ятатиме кожного, хто боронив цю землю.
Бажаю міцного здоров’я, душевного тепла та довгих років життя.
Честь і слава вам, нашим ветеранам!
Із Днем Перемоги, дорогі співвітчизники!


« 1 2 ... 261 262 263 264 265 ... 339 340 »