Покров Четверг 25.04.24, 15:30
Сайт
Главная » Архив материалов
Губернатор та Президент Міжнародної шахової федерації Кірсан Ілюмжинов відкрили Міжнародний тиждень шахового мистецтва Губернатор Дніпропетровської області Олександр Вілкул та Президент Міжнародної шахової федерації Кірсан Ілюмжинов відкрили Міжнародний тиждень шахового мистецтва, який триватиме із 19 по 25 квітня цього року. Тиждень проходить у рамках святкування 80-річчя Дніпропетровської області та з метою розвитку інтелектуального руху в регіоні. Протягом Міжнародного тижня шахового мистецтва буде проведено ряд спортивних та інтелектуальних заходів, у яких візьмуть участь легендарні шахісти світового рівня та більше 5 тисяч любителів шахів з Дніпропетровської області, а також учасники з Росії та Білорусії.

За останні два роки на Дніпропетровщині капітально відновлено, а в більшості випадків наново відбудовано, понад 1,3 тис братських могилГолова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул узяв участь у засіданні Пленуму ради Дніпропетровської обласної організації ветеранів та вручив державні нагороди й відзнаки облдержадміністрації активістам ветеранської організації регіону з нагоди її 25-річчя. 
У заході взяли участь заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова, перший заступник голови обласної ради Анатолій Адамський, начальник головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Володимир Семенюк, начальник головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації Валентина Гінзбург, заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України  в Дніпропетровській області Наталія Корнійчук.

Вячеслав Задорожний: «На Дніпропетровщині прибрано від сміття понад 7 тис км узбіч доріг, що становить 58% від річного плану з благоустроюПро це повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний під час кущової наради з благоустрою міст і районів південно-західної частини області, яка пройшла у Кривому Розі.
У нараді взяли участь Криворізький та Жовтоводський міські голови Юрій Вілкул та Анатолій Кузьменко, голови Криворізької, П’ятихатської, Широківської райдержадміністрацій, виконуючий обов’язки голови Софіївської райдержадміністрації, керівники профільних управлінь облдержадміністрації, начальник Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області, директор ДП «Дніпропетровський облавтодор», начальники Криворізького, П’ятихатського, Софіївського та Широківського райавтодорів, керівники установ та організацій міста Кривий Ріг.
Станом на 17 квітня в рамках Регіональної програми з благоустрою на 2012 рік, ініційованої Олександром Вілкулом, в області

О. Вілкул: «У першому кварталі 2012 року, в порівнянні до першого кварталу 2011 року, обсяги виробництва чавуну та прокату підвищились на 5%«Розвиток металургійної галузі – один з ключових в Комплексній стратегії розвитку Дніпропетровщини. В рамках стратегії на промислових підприємствах області модернізується обладнання, впроваджуються енергозберігаючі технології, що дозволяє дотримуватись екологічних стандартів та нарощувати темпи виробництва. Так, у першому кварталі 2012 року, в порівнянні до першого кварталу 2011 року, обсяги промислового виробництва підвищились на 5%. Зазначу, що ми забезпечуємо зростання регіональної промисловості і покращуємо всеукраїнські показники в умовах світової економічної кризи», – сказав Олександр Вілкул.
Зокрема, у першому кварталі 2012 року в порівнянні з аналогічним періодом 2011 року, в гірничо-металургійному комплексі Дніпропетровської області отримані такі показники росту виробництва основних видів продукції

На Дніпропетровщині завершено посів ранніх ярих зернових культур На Дніпропетровщині посіяно 100% ранніх ярих зернових культур. Наразі вже посіяно 313,3 тис га ранніх ярих зернових та зернобобових. Зокрема, ярого ячменю посіяно 290 тис га (100,0%), ярої пшениці – 6 тис га (125%), овса – 6,1 тис га (98,4%), гороху – 11,2 тис га (91,0%).
Господарствами області виконано 100% робіт із підживлення озимих зернових культур на площі 317,2 тис га.
Посівна компанія продовжується та проходить під контролем обласної влади. Посіяно вже половину від запланованих площ картоплі (25 тис га з 49,7 тис га) та цукрового буряку (1,5 тис га з 2,9 тис га). Розпочато роботи з посіву кукурудзи, соняшнику та овочів відкритого ґрунту. Загальний обсяг весняно-польових робіт, який потрібно буде зробити на Дніпропетровщині цього року, складає 1 млн 448 тис га. 

На Дніпропетровщині розпочалося соціологічне опитування, спрямоване на визначення актуальних потреб в робітничих кадрах на підприємствахНа Дніпропетровщині розпочалося соціологічне опитування, спрямоване на визначення актуальних потреб в робітничих кадрах на підприємствах області та створення системи прогнозування їх перспективної потреби для територій. Дослідження проходить у рамках губернаторського проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти» та спільного міжнародного проекту Дніпропетровської облдержадміністрації та Європейського Фонду Освіти «Покращення системи професійно-технічної освіти шляхом прогнозування та адаптування вмінь і навичок, соціального партнерства й удосконалення використання ресурсів». Наразі вже проведено опитування в тестовому режимі на трьох підприємствах області. Загалом у дослідженні візьмуть участь 400 підприємств регіону. Про це доповів в.о. начальника Головного управління освіти та науки облдержадміністрації Олександр Демчик заступнику голови облдержадміністрації Марії Пустовій під час робочої наради, яку вона провела за дорученням губернатора Олександра Вілкула.

Управління Фонду соцстрахування від нещасних випадків в Дніпропетровській області визнано кращим в УкраїніУправління Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Дніпропетровській області отримало звання «Краще управління». Таке рішення  було прийнято під час розширеного засідання Колегії, що пройшло під головуванням директора виконавчої дирекції Фонду  Валерія Акопяна й було присвячено 11-й річниці утворення Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань.
Управління Фонду в Дніпропетровській області за сумлінну працю, активну участь та вагомий внесок у розробку та реалізацію заходів загальнообов’язкового державного соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань та за результатами роботи у другому півріччі 2011 року визнано «Кращим управлінням» в Україні.

Перший заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний провів зустріч з Міністром міжнародної співпраці Канади пані Беверлі Ода Перший заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний та голова обласної ради Євген Удод провели зустріч з Міністром міжнародної співпраці Канади пані Беверлі Ода. Сторони обговорили питання реалізації проектів Канадського агентства міжнародного розвитку в області. 
Під час робочої поїздки до Дніпропетровської області Міністра супроводжувала делегація, до складу якої увійшли Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Трой Лулашник, члени Конґресу українців Канади, Ліги українців Канади, представники канадсько-українського бізнесу.

На Дніпропетровщині організована та провадиться роз’яснювальна робота для громадян, яким будуть підвищені пенсії та соціальні виплатиТаке завдання поставив губернатор Олександр Вілкул головному управлінню праці та соціального захисту населення облдержадміністрації, в якому вже протягом тижня за номером телефону (056) 713 63 09 працює «гаряча лінія» з питань Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Януковича.
 Як повідомив начальник головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Володимир Семенюк, головні питання, які надходять на «гарячу лінію» щодо реалізації Соціальних Ініціатив Президента України стосуються в першу чергу порядку і розміру перерахунку пенсій та соціальних виплат. 
Подаємо перелік найбільш актуальних питань від додзвонювачів «гарячої лінії» та відповідей на них, які надані фахівцями головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації.

« 1 2 ... 270 271 272 273 274 ... 339 340 »