Покров Пятница 19.04.24, 21:42
Сайт
Главная » Архив материалов
В області проводиться аналіз ціноутворення на ритуальні послугиВ області проводиться аналіз ціноутворення на ритуальні послуги. Про це повідомила голова Дніпропетровського обласного  територіального відділення Антимонопольного комітету України Наталія Кучугура. Зокрема, обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України перевірило роботу КП «Ритуальна служба» м. Дніпропетровська. Перевіркою встановлено, що тарифи на ритуальні послуги не відповідають економічно обґрунтованому рівню і є завищеними. За рішенням перевірки КП «Ритуальна служба» повинна заплатити штраф та привести розрахунки тарифів у відповідність до вимог чинного законодавства, зокрема, про захист економічної конкуренції. Наразі нові розрахунки надані на перевірку до виконкому Дніпропетровської міської ради для підготовки відповідного проекту рішення та в подальшому будуть перевірені працівниками обласного відділення Антимонопольного комітету.

Олександр Вілкул: «За 2011 рік зовнішньоторговельний оборот товарами між Дніпропетровщиною й Канадою зріс у 1,7 рази»Про це повідомив голова облдержадміністрації Олександр Вілкул під час офіційної зустрічі з Надзвичайним та Повноважним Послом Канади в Україні Троєм Лулашником.«Україну і Канаду пов’язують не лише  ділові відносини. У Канаді проживає численна діаспора українців – близько мільйона чоловік. 24-м генерал-губернатором Канади був політик українського походження Роман Гнатишин. Саме Канада однією із перших визнала незалежність України в 1991 році. Тому наші країни об’єднують глибокі культурні та людські зв’язки, що, я впевнений, одночасно зі створенням нових можливостей для ефективного співробітництва, позитивно впливатиме на ділові відносини між нашими країнами і регіонами», –  сказав Олександр Вілкул.

Дорогі земляки! Щиро вітаємо вас з 80-річчям нашої рідної Дніпропетровщини! Свій славетний ювілей наш регіон відзначає вагомими досягненнями у розвитку економіки, інфраструктури, освіти, охорони здоров'я та навколишнього середовища. Дніпропетровщина впевнено несе почесне звання космічної столиці України, локомотива національної економіки, провідного центру знань і сучасних технологій.За підтримки нашого Президента Віктора Федоровича Януковича та Уряду в області реалізується низка масштабних проектів, на які десятиліттями чекав регіон – будівництво сучасних доріг, відновлення будівництва метро, створення нових лікарень та інше. Успіхи Дніпропетровщини – результат наполегливої праці сотень тисяч жителів нашого регіону – металургів та гірників, машинобудівників та будівельників, аграріїв, вчених, лікарів, вчителів, працівників культури та багатьох інших професій, які щодня роблять вагомий внесок у розвиток регіону.

I.Ступак: «Завдяки створенню нових робочих місць для засуджених Дніпропетровщина отримала продукції на суму 5.5 млн. грн.»Установи та підприємства Державної пенітенціарної служби України в Дніпропетровській області уклали  в 2011 році 280 угод на виробництво і поставку продукції. Як наслідок, виготовлено та поставлено продукції на суму 5,5 млн. грн., що дало змогу додатково працевлаштувати 740 засуджених. Від бюджетних закладів отримано замовлень на 543,7 тис. грн. 
Про це йшлося на міжвідомчій нараді керівників правоохоронних органів та місцевих органів виконавчої влади в прокуратурі Дніпропетровської області щодо стану залучення до суспільно корисної праці осіб, засуджених до позбавлення та обмеження волі.

Іван Ступак: «Новий Кримінально-процесуальний кодекс забезпечить презумпцію невинуватості»Новий Кримінально-процесуальний кодекс забезпечить презумпцію невинуватості.  Про це заявив заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Іван Ступак, коментуючи ухвалення Верховною Радою нового Кримінально-процесуального кодексу України. Цей законодавчий документ був розроблений робочою групою за ініціативи Президента України Віктора Януковича.
«В усьому цивілізованому світі права людини є вищою цінністю порівняно із правами держави в особі її слідчих, контролюючих, регулюючих та усіляких каральних органів. До сьогоднішнього дня в Україні діяв Кримінально-процесуальний кодекс 1960 року, який мав відверто звинувачувальний ухил за сумно відомим принципом «була б людина, а стаття знайдеться».

О.Вілкул: "1 березня 2012 року в Американській торговій палаті в Україні відбудеться презентація"Олександр Вілкул: «1 березня 2012 року в Американській торговій палаті в Україні відбудеться презентація соціально-економічного та інвестиційного потенціалу Дніпропетровщини» Про це повідомив голова облдержадміністрації Олександр Вілкул під час офіційної зустрічі з Аташе з питань торгівлі Американської Комерційної Служби Посольства США в Україні Шеріл Дукелоу. У зустрічі також взяв участь головний експерт Американської Комерційної Служби Юрій Приходько. Сторони обговорили стан розвитку економіки Дніпропетровської області. Зокрема, у 2010 році темп зростання промислового виробництва області склав - 16%, в 2011 році ще 4,9%. За обсягом реалізованої продукції на душу населення Дніпропетровщина займає перше місце серед регіонів України. За січень-листопад минулого року на 28,1% збільшився обсяг зовнішньоторговельного обороту, який склав 15,5 млрд дол США.

Всеукраїнський конкурс журналістських матеріалів на тему «Здоровим бути вигідно!»Український фонд «Здоров’я» за підтримки Міністерства охорони здоров’я України, Бюро ВООЗ в Україні та Національної спілки журналістів України проводить Всеукраїнський конкурс журналістських матеріалів на тему «Здоровим бути вигідно!»
Прийняти участь у конкурсі можуть журналісти усіх типів ЗМІ, незалежно від регіону розповсюдження. Конкурсні роботи мають спонукати людей до активного способу життя, занять фізичними вправами та спортом, здорового харчування, відмови від шкідливих звичок тощо. До участі у конкурсі приймаються роботи, які вийшли друком чи в ефір у період із 19 грудня 2011 року по 19 березня 2012 року. 
Гран-прі конкурсу складає  8 000 грн. Призери конкурсу розподіляються в чотирьох категоріях: друковані ЗМІ, Інтернет-видання, телекомпанії, радіокомпанії, та відповідно отримують: І премія – 4 000 грн., ІІ премія – 3 500 грн., ІІІ премія – 3 000 грн.

За підтримки Олександра Вілкула до 80-річчя Дніпропетровщини вийшла книга «Євреї Дніпропетровщини: історія та сучасність»З нагоди відзначення 80-річчя Дніпропетровщини презентовано книгу «Євреї Дніпропетровщини: історія та сучасність». Книга вийшла в рамках губернаторського проекту «Національні культури Дніпропетровщини». Презентація пройшла в хоральній синагозі міста Дніпропетровська «Золота Роза». В урочистостях узяли участь Головний рабин Дніпропетровська і Дніпропетровського регіону Шмуель Камінецький, члени Опікунської ради Дніпропетровської єврейської громади, другий секретар Посольства держави Ізраїль в Україні, директор Центру культури Ізраїлю в Дніпропетровську Неллі Шульман та інші представники єврейської громадськості Дніпропетровщини.Презентуючи книгу, губернатор області Олександр Вілкул відзначив, що за 2010-11 роки Дніпропетровщина досягла вагомих успіхів у соціально-економічному розвитку і закріпила провідні позиції серед регіонів України як локомотив національної економіки, космічна столиця нашої країни та центр знань і сучасних технологій.

У Дніпропетровську з 6 по 12 лютого проходить тиждень зі спортомУ Дніпропетровську з 6 по 12 лютого проходить тиждень зі спортом. У рамках спортивного тижня в обласному центрі проходитимуть чемпіонат України з таеквондо ІТФ та футзалу, всеукраїнський турнір з тхеквондо ВТФ пам'яті І.Петренка, тенісні матчі 2 Європейської зональної групи Кубку Девіса, а також Кубок області з художньої гімнастики, присвячений 80-річчю Дніпропетровської області.«2012 рік оголошений Президентом України Віктором Януковичем Роком спорту та здорового способу життя. В області під керівництвом губернатора Олександра Вілкула реалізується низка програм з розвитку спортивної інфраструктури та професійного спорту. Особлива увага приділяється популяризації здорового способу життя серед молоді та громадян Дніпропетровщини», – сказала заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова.

Юрій Кулик: «На Дніпропетровщині налагоджений конструктивний діалог...Голова Федерації профспілок України Юрій Кулик: «На Дніпропетровщині налагоджений конструктивний діалог між профспілками, органами влади та роботодавцями» Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул провівробочу нараду з головою Федерації професійних спілок України Юрієм Куликом.Голова ФПУ відзначив високі показники соціально-економічного розвитку Дніпропетровщини.Завдяки системній роботі обласної влади на чолі з губернатором протягом 2011 року в області створено 69 тисяч нових робочих місць.  «Соціальне партнерство – це європейська практика цивілізованих взаємин. У цьому питанні позиція обласної влади побудована на трьох «китах». По-перше, це своєчасна виплата зарплат і остаточна ліквідація заборгованості з їх виплати.

« 1 2 ... 297 298 299 300 301 ... 339 340 »