Покров Четверг 25.04.24, 22:58
Сайт
Главная » Архив материалов
 ОГОЛОШЕННЯ Шановні підприємці та суб'єкти господарювання – юридичні особи!ОГОЛОШЕННЯ Шановні  підприємці  та  суб'єкти  господарювання – юридичні  особи! 14  лютого  2012 р.  у  залі  засідань  на  2-у  поверсі  виконкому   відбудеться  обговорення  регуляторних  актів:1) проект  рішення  сесії Орджонікідзевської  міської  ради  «Про  затвердження  ставок  орендної  плати  за  користування  земельними  ділянками  на  території  Орджонікідзевської  міської  ради»  -  о  15,00 годині;2) проект  рішення  сесії Орджонікідзевської  міської  ради  «Про  встановлення  фіксованих  ставок  єдиного  податку  для  фізичних  осіб – підприємців»  -  о  16,00 годині.Запрошуємо  зацікавлених  осіб   взяти  участь  в  обговоренні   зазначених  регуляторних  актів.Міськвиконком

І.Ступак: "Декриміналізація відповідальності за економічні правопорушення – це втілення європейських стандартів"Декриміналізація відповідальності за економічні правопорушення – це реальне втілення європейських стандартів до українського законодавства. Так прокоментував заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Іван Ступак зміни законодавства  щодо гуманізації відповідальності за правопорушення у сфері господарської діяльності, які були ухвалені парламентом з ініціативи Президента України Віктора Януковича і вступили в дію з 17 січня цього року. «Відтепер за низку економічних злочинів замість позбавлення волі встановлено покарання у вигляді великого штрафу», - зазначив заступник губернатора.  Це, підкреслив він, не є безкарністю. Адже найголовніше, що у вигляді штрафу має бути відшкодований розмір завданого збитку. При цьому покарання штрафом може бути замінене на позбавлення волі у випадку несплати штрафу за вчинення економічних злочинів.

У Дніпропетровській області не зафіксовано жодного смертельного випадку від обмороженняЗа офіційними даними за період з 27 січня по 8 лютого 2012 року в лікувальних закладах області було надано допомогу 434 особам з симптомами переохолодження та обмороження. Усім постраждалим були своєчасно надані фахові медичні послуги. Про це повідомили в головному управлінні охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації. Як свідчать дані щоденного моніторингу, за вказаний період в області не було зареєстровано жодного смертельного випадку від переохолодження. У зв’язку з тривалим похолоданням лікарі рекомендують скоротити час перебування на морозі і без необхідності не виходити на вулицю. «Найкраще, обмежити перебування на холоді при низькій температурі. Якщо такої можливості немає, тоді слід постійно рухатися та по можливості періодично заходити до теплих приміщень.

За дорученням губернатора Марія Пустова провела нараду-семінар з питань виконання вимог законодавства За дорученням губернатора Марія Пустова провела нараду-семінар з питань виконання вимог законодавства у сферах пожежної, техногенної безпеки та охорони праці в установах і закладах освіти області За дорученням губернатора Олександра Вілкула заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова провела нараду-семінар з питань виконання вимог законодавства у сферах пожежної, техногенної безпеки та охорони праці в установах і закладах освіти області.На нараді була розглянута низка питань. Зокрема, щодо забезпечення пожежної безпеки, попередження надзвичайних ситуацій техногенного характеру та організація роботи з охорони праці в установах і закладах освіти області.

У Дніпропетровську почне працювати перший в Україні та СНД сучасний високотехнологічний виробничий комплексОлександр Вілкул: «Уже за кілька місяців у Дніпропетровську почне працювати перший в Україні та СНД сучасний високотехнологічний виробничий комплекс з безвідходної переробки використаних акумуляторів» Про це повідомив голова облдержадміністрації Олександр Вілкул під час робочої наради на підприємстві ТОВ «Рекуперація свинцю» щодо реалізації в рамках Комплексної стратегії регіону питань утилізації використаних акумуляторів.«У рамках Комплексної стратегії розвитку Дніпропетровщини обласна влада реалізує ряд екологічних програм. Вони скеровані на те, щоб  зменшити шкідливі викиди у довкілля. Проект з будівництва сучасного високотехнологічного комплексну безвідходної переробки використаних акумуляторів вигідний для нашого регіону як в економічному, так і в екологічному аспекті.

Увага мешканці! Небезпека, яка криється у тонкому льодіУправління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від Чорнобильської катастрофи Дніпропетровської облдержадміністрації з метою забезпечення безпеки людей у зимовий період надає деякі поради щодо дій в екстремальних умовах на зимових водоймищах.
Як вибратися з льодової пастки ? Що таке тонкий лід?Лід може бути неміцним біля стоку води (наприклад, з фабрики або заводу); Тонкий або крихкий лід буває поблизу кущів, очерету, під кучугурами, у місцях, де водорості вмерзли у лід, де б’ють ключі, де швидка течія або струмок впадає в річку.

Fitch: рейтинг Дніпропетровщини максимально високий для України Рейтинг «B» / прогноз «Стабільний», присвоєний Дніпропетровській області, є найвищим серед регіонів України. На даний момент він є максимальним, тому що показники окремого регіону не можуть перевищувати рейтинг країни Про це повідомила старший спеціаліст з маркетингу та зв’язків з громадськістю міжнародного рейтингового агентства Fitch Ratings Анна Бикова.Вона нагадала, що агентство Fitch Ratings присвоїло Дніпропетровській області України: довгострокові рейтинги в іноземній і національній валюті на рівні «B», короткостроковий рейтинг в іноземній валюті «B» і національний довгостроковий рейтинг «AA(ukr).

За підтримки О.Вілкула до 80-річчя Дніпропетровщини вийшла книга «Вірмени Дніпропетровщини: історія та сучасність»У рамках святкування 80-річчя області на Дніпропетровщині презентовано книгу «Вірмени Дніпропетровщини: історія та сучасність», яка розпочала реалізацію проекту зі створення серії книг «Національні культури Дніпропетровщини». Проект реалізується за підтримки голови облдержадміністрації Олександра Вілкула.На сторінках книги відтворені шлях та успіхи вірмен, які проживали на території Дніпропетровщини з часів утворення общини. Окремі сторінки видання присвячені життю та діяльності відомих вірменських діячів, які зробили свій вагомий внесок у розвиток області, пам’ятним місцям – пам’ятникам, меморіалам, церквам та ін. – вірменської громади.«До 80-річного ювілею Дніпропетровська область підійшла, маючи в активі багато визначних досягнень у розвитку економіки, інфраструктури, соціальної сфери. 

Мета удосконалення профтехосвіти Дніпропетровщини – отримати освіченого громадянинаОлександр Вілкул: «Мета удосконалення профтехосвіти Дніпропетровщини – отримати освіченого громадянина й висококваліфікованого фахівця, знання якого максимально адаптовані до потреб регіональної економіки та ринку праці» Голова Дніпропетровської облдержадміністрації провів зустріч з представниками Європейського фонду освіти (ЄФО) щодо реалізації в області проекту з удосконалення системи професійно-технічної освіти. «Програма реформ нашого Президента Віктора Федоровича Януковича передбачає підвищення якості системи освіти. Зокрема, її інтеграцію в єдиний європейський освітній простір, а також відповідність освіти потребам економіки та ринку праці. Мета удосконалення системи профтехосвіти Дніпропетровщини – отримати на виході освіченого громадянина й висококваліфікованого фахівця, знання якого максимально адаптовані до потреб регіональної економіки та ринку праці. У цьому контексті проект Європейського фонду освіти з визначення структури кваліфікованої робочої сили регіонального ринку праці є для нас пріоритетним.

З нагоди 80-річчя Дніпропетровщини за підтримки губернатора реалізується телевізійний проект «Свої»З нагоди 80-річчя Дніпропетровської області за підтримки губернатора Олександра Вілкула по ТРК«Ера» (перший національний канал УТ-1) реалізується телевізійний проект «Свої» про видатних вихідців з Дніпропетровщини. Це перший проект в історії регіону. Він передбачає цикл передач із 10 серій. Кожна серія присвячена видатній творчій особистості з Дніпропетровської області. Усі бажаючі запрошуються до перегляду телевізійного проекту «Свої» щонеділі о 23.30 по ТРК «Ера». Про це повідомила продюсер проекту, заслужений журналіст України Олена Лазутіна.«Реалізація телевізійного проекту «Свої», присвяченого видатним вихідцям з Дніпропетровської області, стала можливим лише завдяки підтримці губернатора Олександра Вілкула. Ми розкриваємо історію, енергетику, душу регіону через людей, які прославили Дніпропетровщини у всьому світі», – сказала Олена Лазутіна.У рамках циклу програм «Свої» вийде 10 серій про видатних акторів і режисерів із Дніпропетровщини – Родіона Нахапетова, Лілію Ахеджакову, Олександра Голобородько, Євгенія Вісника, Євгенії Дятлова, Ігоря Володимирова тощо.

« 1 2 ... 298 299 300 301 302 ... 339 340 »