Покров Четверг 28.03.24, 20:06
Сайт
Главная » 2011 » Сентябрь » 1 » До кінця 2011 року на Дніпропетровщині кількість амбулаторій сімейної медицини збільшиться на 70 %
01:12
До кінця 2011 року на Дніпропетровщині кількість амбулаторій сімейної медицини збільшиться на 70 %

Наразі в області працює 229 закладів сімейної медицини. Згідно з проектом модернізації охорони здоров’я на Дніпропетровщині  до кінця цього  року медичну допомогу надаватимуть вже 379 амбулаторій сімейної медицини. Розгалужена мережа медичних закладів первинної допомоги забезпечить рівний доступ населення до якісних медичних послуг.

Амбулаторії сімейної медицини будуть створені на базі дільничних лікарень, поліклінік, сільських лікарських амбулаторій та фельдшерсько-акушерських пунктів. При цьому медичні заклади будуть продовжувати надавати медичну допомогу у звичайному режимі.

У амбулаторіях працюватимуть сімейні лікарі. У разі недостатньої кількості або відсутності спеціалістів загальної практики (сімейних лікарів), медичну допомогу населенню надаватиме група лікарів – терапевт, педіатр та гінеколог. Така спільна організація обслуговування населення дозволить лікарям консультувати одне одного та наглядати не окремі захворювання, а пацієнта та його сім’ю у цілому, вчасно виявляти захворювання та у разі необхідності скеровувати пацієнтів на вторинний рівень надання медичної допомоги – до лікарів вузького профілю (наприклад, травматолога або нейрохірурга) та у стаціонари.

Важливо зрозуміти, що сімейний лікар ні в якому разі не замінює лікарів вузького профілю – хірурга, офтальмолога, отоларинголога, невропатолога та інших. Вони продовжуватимуть надавати спеціалізовану (вторинну) допомогу населенню в консультативно-діагностичних центрах, які будуть створюватися на базі поліклінік.

Після проведених необхідних обстежень та консультацій  на вторинному рівні пацієнт  буде продовжувати лікування під наглядом свого сімейного лікаря. Таке лікування буде призначено з урахуванням інших захворювань пацієнта, сумісності лікарських засобів, протипоказань до тих чи інших медикаментів та процедур.

Завдяки інформаційній кампанії, яка супроводжує модернізацію медичної галузі області,  кожен мешканець Дніпропетровщини знатиме свого лікаря та у разі необхідності зможе до нього звернутися.

Анастасія Шокало

Категория: Область | Просмотров: 647 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar