Покров Четверг 28.03.24, 22:32
Сайт
Главная » 2019 » Июнь » 21 » Нікопольське управління ГУ ДФС у Дніпропетровській області інформує
14:27
Нікопольське управління ГУ ДФС у Дніпропетровській області інформує

Сергій Верланов: Цілі програми EU4PFM повністю співвідносяться із стратегією оновленої податкової служби

Ефективне адміністрування податків неможливе без трансформації органу, який реалізує державну податкову політику. На сьогодні тривають завершальні процеси до повноцінного запуску роботи оновленої Державної податкової служби України, яка формуватиметься на нових принципах удосконалення співпраці з платниками податків та максимального впровадження сервісів для них. Про це заявив Голова ДПС Сергій Верланов під час заходів з нагоди запуску програми EU4PFM за участі міжнародних експертів, представників Європейської комісії, Міністерства фінансів України.

«Старт Програми з підтримки управління державними фінансами в України (EU4PFM) є надзвичайно вдалим, оскільки ми маємо змогу включитися в усі процеси з самого початку. Це дає можливість чітко визначити потреби оновленої служби, сформувати конкретні завдання і цілі та отримати експертну допомогу в їх досягненні», – наголосив Сергій Верланов.

За його словами, цілі програми EU4PFM повністю співпадають зі стратегічними цілями нової податкової служби. Так, однією із цілей програми є підтримка подальшого розвитку сучасної, ефективної та справедливої системи адміністрування податків та зборів.

Для ДПС першочерговими завданнями є перегляд, оптимізація та трансформація бізнес-процесів в адмініструванні податків.

«Мова йде про ПДВ, удосконалення електронної системи, підвищення її транспарентності, забезпечення функціонування для тих цілей, для яких її було впроваджено – зниження аудитного навантаження на підприємців і перенесення акцентів на попередню роботу, упередження порушень та оборудок. Це дозволить нам виконати вимоги бізнесу – вчасне відшкодування ПДВ, прозорість та прогнозованість процесів адміністрування цього податку. Це стосується і податку на прибуток», – зазначив Сергій Верланов.

Важливою складовою успішного функціонування служби Сергій Верланов також назвав розвиток людського потенціалу. Інвестиції в людей, їх якісне фахове навчання та контроль якості цього навчання стануть важливими принципами нової ДПС. На думку очільника служби, працівники мають отримувати усі необхідні компетенції, які дозволять їм більш якісно виконувати свою роботу.

Варто зауважити, що підтримка працівників та їх професійний розвиток є одним із завдань і програми EU4PFM. За словами міжнародних експертів, проект передбачає впровадження сучасних методів управління людськими ресурсами та оптимізацію інституційних процедур.

Важливим напрямом в новій ДПС, на думку її керівника, має стати запровадження комплексної системи сприяння дотримання платниками законодавства.

«Ми маємо підвищувати зацікавленість людей у добровільній сплаті податків. Якщо дійсно зробити цей процес швидким та легким, то актуальність питання зниження ставок, яке є сьогодні в суспільстві, втратиться. Заощадження на адмініструванні перекриватиме певний рівень тих ставок, які історично склалися в Україні, з тим рівнем витрат, які в нас є», – підкреслив Сергій Верланов.

Важливою складовою програми EU4PFM є розвиток ІТ-технологій та провадження нових сервісів. За словами міжнародних експертів, податкова служба повинна мати в центрі уваги клієнта та послуги, яких він потребує. Це цілком відповідає і стратегічним завдання української податкової служби – забезпечення ІТ-інфраструктури, захисту інформації та цілісності баз даних. Розвиток нових сервісів відповідно до потреб бізнесу, удосконалення якості надання послуг та покращення бізнес-клімату – над цими завданнями працюватимуть в ДПС.

«Ми розуміємо основні завдання та результати, яких від податкової служби очікує і держава, і суспільство. На шляху нашого створення у рамках програми EU4PFM ми отримали підтримку стратегічно важливих партнерів. Це надає більшої впевненості у невідворотності реформ, які наразі тривають в службі. Впевнений, що проект стане одним з найуспішніших в України, результатом якого стане сучасна, прозора та ефективна система адміністрування податків, наближена до найкращих практик ЄС», – наголосив Сергій Верланов.

Довідково: Програма EU4PFM впроваджується в рамках Європейського інструменту сусідства і включає підтримку управління процесом адмініструванням податків та реформ у податковому та митному напрямах, зокрема в сфері аудиту, сервісів, аналізу окремих бізнес процесів (ІІІ компонент «Мобілізація доходів») та підтримку організаційних питань, таких як IT, управління персоналом (IV компонент «Горизонтальні функції та врядування»).Завершення реалізації компонентів Програми очікується наприкінці 2022 року. (Інформація прес-служби ДФС України).

Олександр Власов: Програма EU4PFM дозволить провести якісні зміни в українській митній системі

Наближення митного законодавства України до законодавства ЄС, удосконалення митного адміністрування для протидії ухиленню від сплати податків, сприяння торгівлі – такі основні цілі реалізації проекту «Програма з підтримки управління державними фінансами в України (EU4PFM)» щодо підтримки митної реформи. Про це заявив в.о. Голови ДФС Олександр Власов під час презентації запуску програми EU4PFM за участі міжнародних експертів, представників Європейської комісії, Міністерства фінансів України.

«ДФС вже зроблено низку кроків у напрямі розбудови митної системи. Для бізнесу вже працює «Єдине вікно», запущений «Єдиний рахунок», через який за оперативними даними, вже здійснило оформлення 21 тис. підприємств, на рахунок надійшло понад 93 млрд грн, до держбюджету перераховано – 86,6 млрд грн», – наголосив Олександр Власов.

Серед пріоритетів також – митний постаудит та заходи щодо впровадження методів по управлінню ризиками. Важливим також є приєднання України до Європейської митної інформаційної системи NCTS, що відкриє нові можливості для українського бізнесу на міжнародних ринках. Варто зауважити, що міжнародні експерти вважають приєднання України до NCTS та Конвенції про процедуру спільного транзиту важливим кроком у розвитку торговельних відносин України та країн ЄС, саме тому у рамках проекту експерти надаватимуть підтримку щодо інтеграції України до цієї системи.

Під особливою увагою і заходи, пов’язані з впровадженням уповноваженого (авторизованого) економічного оператора, експертна допомога та обмін досвідом з питань створення системи фінансових гарантій, визначення митної вартості, класифікації.

За словами Олександра Власова, допомога міжнародних експертів у рамках програми EU4PFM дозволить якісно покращити процедури на митниці, а також впровадити нові методи роботи. Так, однією із головних складових проекту є розвиток ІТ-складової, а в ДФС важливу роль приділяють саме електронізації сервісів. Тому нові розробки та експертна допомога сприятимуть подальшій розбудові української СМАРТ-митниці.

Крім того, експерти надаватимуть підтримку щодо гармонізації законодавства України із Митним кодексом ЄС. Працюватимуть у рамках проекту й над посиленням протидії ухиленню від сплати податків, підвищенням надійності процесу митного оформлення, а також над покращенням контролю після завершення митного оформлення та вдосконалення інституційної спроможності підрозділів митного аудиту.

Міжнародні експерти, зокрема, відзначили готовність українських фахівців до нових змін та бажання впроваджувати у свою роботу нові методи. Учасники зустрічі підкреслили важливість для України такого проекту та висловили впевненість у його ефективних результатах.

У свою чергу Олександр Власов зазначив, що до створення Митної служби України, конкурс на очільника якої наразі заблоковано, ДФС виконуватиме усі зобов’язання у рамках проекту.

Нагадаємо, що Програма ЄС «Підтримка державного управління фінансами для України – EU4PFM» включає підтримку управління процесом адмініструванням податків та реформ у податковому та митному напрямах, зокрема в сфері аудиту, сервісів, аналізу окремих бізнес процесів (ІІІ компонент «Мобілізація доходів») та підтримку організаційних питань, таких як IT, управління персоналом (IV компонент «Горизонтальні функції та врядування»). Бенефіціари Програми: МФУ, Казначейство, ДФС. Виконавцем проекту є Центральне Агентство управління проектами Литовської Республіки.

Проект EU4PFM триватиме в Україні 4 роки.

Олександр Власов: ДФС готова до впровадження нових спільних проектів з митними органами Литви

Державна фіскальна служба України зацікавлена у подальшому розвитку співпраці з митними органами Литовської Республіки та посиленні двостороннього співробітництва. Про це заявив в.о. Голови ДФС Олександр Власов під час зустрічі з в.о. Генерального директора Митного департаменту Литовської Республіки Йонасом Мішкінісом та міжнародним експертом з митних питань програми EU4PFM Алішаускасом Вітенісом.

«Ми відкриті до співробітництва з нашими міжнародними колегами. ДФС готова долучатися до нових проектів, операцій та інших заходів, які будуть результативними для всіх сторін цього процесу», – наголосив Олександр Власов.

За його словами, ДФС зацікавлена у посиленні співпраці з митними органами Литви у сфері контролю за дотриманням законодавства при переміщенні підакцизних товарів. Важливим також є проведення спільних спеціальних заходів із застосуванням сучасних засобів відслідковування та контролю, розширення обміну упереджувальною інформацією про можливі порушення. Крім того, одним із кроків для посилення співпраці у правоохоронній сфері є створення двосторонньої робочої групи для координації митних підрозділів України та Литви.

У свою чергу представники Литовської делегації відзначили важливість двосторонньої співпраці з українською стороною, оскільки Литва не лише ділиться досвідом, але й набуває його. На їх думку, впровадження заходів у рамках програми ЄС з підтримки управління державним фінансами в Україні дозволить реалізувати важливі проекти, які стануть корисними і для української, і для литовської сторін. Крім того, для України є важливим приєднання до Конвенції про процедуру спільного транзиту, що позитивно вплине як на український бізнес, так і стане поштовхом для ЄС, тому що загальний транзит вийде за межі Євросоюзу.

Литовські експерти також відзначили запропоновані ДФС заходи, які можна розглядати на двосторонньому рівні та в яких вже сьогодні можна досягти конкретних результатів для прискорення переміщення товарів на кордоні.

Міжнародні експерти запропонували проведення двосторонніх зустрічей з представниками, які відповідають за митний напрям в Україні та Литві, для того, щоб мати змогу оцінити успіхи один одного та поділитися досвідом та новими розробками.

У свою чергу представники фіскальної служби України звернули увагу литовських колег на важливості обміну попередньою інформацією про товари та вантажі, які переміщуються через митний кордон України. Так, на сьогодні Україна має такий обмін з Польщею, Угорщиною, вирішується питання про його запровадження зі Словаччиною. Однак для ефективної боротьби з митними правопорушеннями, упередження транскордонній злочинності та контрабанді, пришвидшення митних процедур такий обмін має бути з іншими європейськими країнами. В цьому питанні України очікує на підтримку Литви та Європейської комісії.

Олександр Власов також запропонував проведення регулярних зустрічей українських та литовських експертів в різних сферах митного співробітництва для напрацювання конкретних спільних заходів.

Довідково: Протягом січня-травня 2019 року обсяг товарообігу України з Литвою займає 18 місце серед 215 країн-торгових партнерів. Питома вага обсягу зовнішньої торгівлі між Україною та Литвою у 2019 році складає 2% загального товарообігу України, який складає 44,2 млрд дол. США.

На базі Сумської митниці ДФС відкрито кінологічний центр у північно-східному регіоні України

На Сумщині було відкрито новий кінологічний центр ДФС у північно-східному регіоні України, створений на базі Сумської митниці ДФС. Це вже другий кінологічний центр фіскальної служби на території України, де професійно готують кінологічні команди для роботи з пошуку товарів.

«Центр буде місцем для тимчасового утримання службових собак для їх спеціальної підготовки на пошук наркотичних засобів, зброї і боєприпасів, тютюнових виробів, грошових банкнот та бурштину. При чому тут навчатимуться не лише собаки митників, а й регіональних підрозділів Прикордонної служби та Служби безпеки України», – розповів в.о. Голови ДФС Олександр Власов.

За його словами, Регіональний кінологічний начальний центр ВМО працює у Хмельницькому, і така далека відстань створює певні незручності з транспортуванням тварин. Саме тому новий Центр перекриє потреби північно-східного регіону.

Місце відкриття центру також обрано не випадково. Сумська область на півночі та сході межує з Росією, протяжність кордону з країною-агресором сягає понад 500 км. Тому, враховуючи нестабільну ситуацію на кордоні, правоохоронні органи повинні бути готові до будь-яких нестандартних ситуацій та вміти швидко і професійно їм протистояти.

«Щоб не допустити дестабілізації соціально-політичної та економічної ситуації в регіоні, попередити прояви диверсійно-терористичного характеру, усі транспортні засоби, які в’їжджають в Україну, піддаються ретельному огляду митниками Сумщини. І у цих оглядах йде активне залучення службових собак та необхідних технічних засобів», – зазначив Олександр Власов.

У Сумській митниці несуть службу 12 кінологічних команд, з яких 9 спрямовані на пошук наркотиків, 3 - зброї. Вже цього року службові собаки цієї митниці виявили 18 спроб приховати наркотичні засоби та 9 фактів по зброї. Серед чотирилапих митників – призери міжнародних та всеукраїнських змагань кінологічних служб з пошуку зброї та наркотиків – Бім та Райф. Третина кримінальних справ, порушених за фактом контрабанди, особливо з незаконним переміщенням наркотиків, – результат успішної роботи кінологів зі службовими собаками.

Загалом у митницях ДФС на службі знаходяться 87 службових собак. З початку 2019 року кінологічні команди були задіяні 209 разів. З них встановлено 63 випадки виявлення прихованих від митного контролю тютюнових виробів, 24 – зброї та набоїв, 122 – наркотичних засобів та психотропних речовин. 14 разів собаки митників використовувались у спільних операціях по виявленню наркотиків з іншими правоохоронними органами.

Так, наприклад, у березні цього року під час здійснення митного контролю в напрямку виїзд з України службовою собакою Денні було виявлено понад 30 кг героїну, що знаходився у 59 брикетах. Наркотики були пригвинчені до днища автомобіля. Орієнтовна вартість знайденого героїну 1 млн євро.

У квітні під час здійснення митного контролю в напрямку виїзд з України службовий собака Лорд виявив174500 пачок цигарок у тайнику, що був зроблений в деревостружкових плитах. Загальна ринкова вартість знайдених цигарок склала 5 млн грн.

Новий кінологічний центр здатен вмістити одночасно п'ятнадцять чотирилапих вихованців. Для них створюються всі необхідні умови: вольєри для тимчасового утримання службових собак, розроблені таким чином, що є місце для зимівлі і для вигулювання, різноманітні майданчики для тренувань.

Оскільки у центрі проходитимуть підготовку кінологічні команди інших правоохоронних органів, його функціонування надасть можливість забезпечити ефективну систему взаємодії між митницею та правоохоронними службами.

Сергій Білан: З початку року до суду направлено 19 кримінальних проваджень щодо 56 членів злочинних угруповань

З початку року до суду направлено 19 кримінальних проваджень про протиправну діяльність 56 членів злочинних угруповань – повідомив перший заступник Голови ДФС Сергій Білан.

За його словами, розслідування злочинів, вчинених у складі організованих груп і злочинних організацій, є пріоритетом в роботі слідчих підрозділів податкової міліції.

"Протягом 5 місяців поточного року слідчими підрозділами фінансових розслідувань вцілому розслідувалася майже 4 тис. кримінальних проваджень – зазначив Сергій Білан. – Закінчено досудове слідство та направлено до суду 647 кримінальних проваджень, що на 23 більше, ніж за аналогічний період минулого року".

Він також наголосив, що в направлених до суду кримінальних провадженнях забезпечено відшкодування завданих державі збитків в розмірі 372 млн грн., що на 123 млн. грн. перевищує розмір відшкодування за аналогічний період минулого року, а також з метою забезпечення відшкодування заподіяної злочинами шкоди заарештовано коштів і майна на загальну суму 482 млн грн., що в 4 рази більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Сергій Білан: Завдяки взаємодії з іноземними партнерами протягом двох останніх років з незаконного обігу вилучено понад 3,5 млн. пачок сигарет іноземного виробництва вартістю майже 58 млн. грн.

«Нелегальний трафік сигарет має транснаціональний характер, тому без ефективних механізмів співпраці з іноземними партнерами нам не обійтися» – заявив перший заступник Голови ДФС України Сергій Білан в інтерв’ю виданню «РЕЙТИНГ. Бізнес в офіційних цифрах».

«Насамперед ми налагодили дієву співпрацю з компетентними органами країн Європи і європейськими організаціями, перед якими, зокрема, стоять і завдання протидії нелегальному обігу сигарет» - повідомив він.

За його словами, це зумовлено тим, що кінцевою точкою незаконного переміщення нелегальних тютюнових виробів є країни Європи, особливо Велика Британія, бюджети яких втрачають мільярди євро через незаконне переміщення сигарет на їх територію.

«У цьому питанні основні наші партнери – Державна податкова й митна служба Великої Британії (HRMC)та Європейський офіс з питань боротьби з шахрайством (OLAF)» –наголосив Сергій Білан

«Для нас така співпраця є принциповою, адже від неї залежить міжнародний імідж України, а бюджет нашої країни зазнає втрат через ухилення від сплати акцизного податку» – підкреслив перший заступник Голови ДФС.

Він також поінформував, що упродовж останніх двох років завдяки взаємодії з іноземними партнерами було вилучено понад 3,5 млн. пачок сигарет іноземного виробництва вартістю майже 58 млн. грн. Усі ці сигарети було знищено відповідно до чинного законодавства із залученням іноземних партнерів та уповноважених українських організацій.

«Найближчим часом плануємо знищити ще понад 0,7 млн. пачок сигарет вартістю майже 11 млн. гривень, вилучених у тютюнових контрабандистів» –додав Сергій Білан.

ДФС перейматиме досвід Поліції м.Лондона щодо боротьби з ухиленням від оподаткування та протидії корупції

ДФС та Академія розслідування економічних злочинів Поліції м.Лондона обмінюватимуться досвідом у напрямі боротьби з ухиленням від сплати податків та боротьби з корупцією. Про це сьогодні домовилися в.о. Голови ДФС Олександр Власов та Перший заступник Голови ДФС Сергій Білан під час зустрічі з координатором та тренером навчальної програми Академії Ієном Сейлсом та Дейвідом Алдосом. У зустрічі також взяли участь офіцер зв’язку з питань Податкової та Митної служби Її Величності Раян Сміт та представники Посольства Великої Британії в Україні.

За словами Олександра Власова, фіскальна служба завжди відкрита до співпраці з іноземними колегами, особливо, якщо це стосується упередження та викриття злочинів та шахрайських схем.

«ДФС приділяє велику увагу протидії митним та податковим правопорушенням. Ми використовуємо аналітичні методи викриття економічних злочинів і досвід наших колег у цьому питанні є досить важливим. Адже тільки спільно можна протидіяти транскордонній злочинності, викривати схеми, у тому числі й міжнародні, й таким чином убезпечувати бюджети наших країн від збитків, яких своїми діями завдають махінатори», – наголосив Олександр Власов.

Він також відзначив, що механізми та передові методи, які застосовує поліція Лондона для викриття порушників та упередження відмивання коштів, отриманих злочинним шляхом, дозволять покращити роботу оперативних ти слідчих органів податкової міліції ДФС.

У свою чергу Перший заступник Голови ДФС Сергій Білан відзначив готовність працівників ДФС ділитися своїм досвідом та напрацюваннями з британськими колегами.

«Наше завдання – викривати злочини та відслідковувати тих злочинців, які ховаються від покарання по усьому світу. Саме тому без допомоги міжнародних колег ми не досягнемо успіху у цьому процесі. Повинна бути налагоджена дієва взаємодія між нашими країнами і фіскальна служба готова бути активним учасником таких взаємовідносин. Посилення такої співпраці дозволить зробити цей напрям більш ефективним», – наголосив Сергій Білан.

За його словами, фахівці ДФС протягом 2018-2019 років вже взяли участь у низці тренінгів, організованих Податковою та митною службою Її Величності з питань щодо портового контролю за контейнерними перевезеннями вантажів та огляду транспортних засобів.

У свою чергу іноземні колеги відзначили співпрацю з ДФС щодо виявлення і припинення контрабанди тютюнових виробів. За їх словами, позитивних результатів неможливо було б досягти без міжнародної взаємодії, а тому співпраця між підрозділами, які займаються викриттям економічних злочинів, має тільки посилюватися.

Варто зауважити, що податковою міліцією ДФС постійно фіксуються факти незаконного виробництва та обігу підакцизних товарів, зокрема, тютюнових виробів. Для упередження та виявлення таких порушень проводиться спецоперація «Акциз». Так, у 2019 році працівниками податкової міліції вилучено з незаконного обігу 7,2 млн пачок тютюнових виробів та 42,2 тонни тютюну на загальну суму 260,1 млн гривень. Припинено діяльність 5 незаконних виробництв тютюнової продукції. Судовими органами прийнято рішення про знищення 228,2 тис. пачок тютюнових виробів на загальну суму 14,8 млн гривень.

У 2018 році було вилучено 9,1 млн пачок тютюнових виробів та 128,3 тонни тютюну на загальну суму 560,8 млн грн, припинено діяльність 8 незаконних виробництв тютюнової продукції.

Координатори навчальної програми Академії розслідування економічних злочинів Поліції м.Лондона, зокрема, зазначили, що розслідування фактів шахрайства та виведення коштів в іноземні юрисдикції є складним та тривалим процесом. Тому завдання їх навчального курсу – максимальне спрощення розслідування таких злочинів, прискорення та досягнення конкретних результатів.

Українські фахівці також запропонували використовувати Національний університет ДФС як майданчик для обміну досвідом та застосовувати ресурси навчального закладу для підвищення фахової підготовки працівників обох країн.

Координатори навчального навчальної програми Академії запропонували фахівцям ДФС взяти участь у двох курсах – «Спеціалізований акредитований курс з протидії корупції та шахрайства» та «Курс з розслідування хабарництва та корупції». Вони проводяться для представників правоохоронних органів України і готують тренерів, які в подальшому адаптуватимуть цей навчальний курс відповідно до роботи та функцій відомства та навчатимуть своїх співробітників.

Учасники курсів зможуть поглибити свої знання щодо розслідування злочинів, що пов’язані з корупцією та шахрайством, покращення оперативного спілкування в організації проведення спільних операцій та слідчих дій, розробки плану розслідування з урахуванням розвитку сценарію справи та визначенням першочергових слідчо-оперативних цілей та мети, розробки слідчих стратегій з метою ефективного розслідування хабарництва тощо.

Співпраця ДФС та Академії розслідування економічних злочинів Поліції м.Лондона буде тривалою. Експерти розглядатимуть потреби у фаховому навчанні співробітників за тим чи іншим напрямом та визначатимуть подальші навчальні курси.

За п’ять місяців громадяни Дніпропетровської області задекларували 12 млн грн податкової знижки

«Станом на перше червня поточного року за підсумками декларування громадянами доходів, отриманих у 2018 році, кількість поданих декларацій про майновий стан і доходи становить понад 40,6 тисяч на загальну суму 4,2 млрд гривень. За результатами декларування підлягає сплаті до бюджету 106,9 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 13,8 млн грн військового збору. Це відповідно на 15,7 млн грн та на 1,7 млн грн більше, ніж за аналогічний період минулого року», - повідомила заступник начальника ГУ ДФС у Дніпропетровській області Ірина Сікіріна.

Вона також розповіла, що найбільше декларацій про доходи надійшло від отримання спадщини (2676 на загальну суму 1 млрд 394,7 млн гривень) та продажу рухомого/нерухомого майна (1121 на загальну суму 283,7 млн гривень). Іноземний дохід в розмірі 129,6 млн грн задекларували 200 мешканців області.

Наразі, про понадмільйонні статки повідомили 278 громадян регіону. За результатами декларування вони сплатять 40,4 млн грн ПДФО та 4,4 млн грн військового збору.

Разом з тим, 5687 мешканців Дніпропетровської області заявили про право на податкову знижку. За результатами поданих декларацій вони отримають 12 млн гривень.

Підприємці – «cпрощенці» Дніпропетровщини сплатили до місцевих бюджетів понад 900 млн гривень

Протягом січня – травня 2019 року до місцевих бюджетів Дніпропетровської області надійшло 902,5 млн грн єдиного податку від суб’єктів господарювання - фізичних осіб, що на 196,2 млн грн, або на 27,2 % більше, ніж у відповідному періоді минулого року. Про це повідомив начальник управління податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС у Дніпропетровській області Владислав Воінов.

На початок червня поточного року спрощену систему оподаткування у своїй діяльності застосовують понад 96 тисяч підприємців.

Найбільш чисельною серед «спрощенців» є друга група, яка складає майже 43 тисячі підприємців. У третій групі перебуває більше 41 тисячі платників єдиного податку, у першій – понад 12 тисяч.

За І квартал 2019 року підприємцями - платниками єдиного податку третьої групи задекларовано валового доходу на загальну суму майже 7 млрд грн, що на 1,7 млрд грн більше, ніж за відповідний період минулого року. Сума єдиного податку до сплати складає 337,3 млн грн, що на 79,7 млн грн більше, ніж за аналогічний період 2018 року.

Під час засідання «круглого столу» обговорювались питання погашення заборгованості зі сплати ЄСВ та легалізації заробітної плати

Нещодавно відбулося засідання «круглого столу» за участі фахівців Нікопольського управління ГУ ДФС у Дніпропетровській області та Нікопольського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області на тему: «Погашення заборгованості з ЄСВ та легалізація заробітної плати».
Спілкувалися головний державний ревізор-інспектор відділу погашення боргу Нікопольського управління ГУ ДФС у Дніпропетровській області Інна Царицун,  заступник начальника Нікопольського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області Любов Єрофєєва, інші фахівці виконавчої служби.

Під час засідання «круглого столу» присутні обговорили спільні дії в напрямку ліквідації заборгованості з ЄСВ.

Як відзначила Інна Царицун, питання погашення заборгованості зі сплати ЄСВ на особливому контролі в органах ДФС. Посадовець підкреслив, у даному напрямку виконується значна робота, а саме: проведення спільних заходів, у тому числі нарад з Управлінням пенсійного фонду України та органами державної виконавчої служби; формування вимог про сплату боргу, які вручаються платникам для узгодження з подальшим направленням до ДВС; проведення співбесід з боржниками,  інформаційно-роз’яснювальна робота з цих питань у ЗМІ.

Крім того, актуальною темою на сьогодні залишається легалізація заробітної плати та трудових відносин. Нелегальний обіг робочої сили веде до порушення прав людини, втрати працівником, зайнятим у “тіньовому” секторі економіки, соціальних гарантій, страхового стажу і для соціальних виплат, і надалі – в разі захворювання чи виходу на пенсію.

 Будь-яка робота може бути зарахована до страхового стажу лише за умов офіційного працевлаштування. З початку своєї трудової діяльності слід формувати свої страховий стаж, який дасть впевненість у завтрашньому дні!

У подальшому, з метою підвищення ефективності спільних заходів, здійснення періодичного взаємного обміну необхідною інформацією.

Платникам - максимальні зручності

Створення комфортних умов для платників при виконанні ними своїх обов’язків по сплаті податків, зборів, платежів – це пріоритет діяльності фіскальної служби.

Нагадаємо, що у центрах обслуговування платників надаються адміністративні, консультаційні та інформаційні послуги, здійснюється прийом податкової звітності, також платники можуть скористатися електронними сервісами ДФС, зокрема Електронним кабінетом, який забезпечує цілий спектр безкоштовних послуг, частина яких надається без електронної ідентифікації користувача, без відвідування податкової та забезпечує можливість отримувати у режимі реального часу доступ до інформації з реєстрів та електронних систем фіскальної служби.

Разом з тим, не всі громадяни та платники податків мають можливість скористатися електронними сервісами ДФС і особисто звертаються до центрів обслуговування платників. І у таких випадках для оперативного розв’язання проблемних питань, що виникають у платників податків та громадян  фахівцями податкової надається повний комплекс адміністративних, консультаційних та інформаційних послуг.

Днями, з метою доведення до платників податків та громадян інформації про можливість особистого звернення до податкової, до ЦОП Нікопольської ДПІ Нікопольського управління ГУ ДФС у Дніпропетровській області були запрошені представники місцевих ЗМІ. Зокрема, журналісти були присутніми під час спілкування з платником податків Ганни Гроздовської-Боличевої - заступника начальника Нікопольської ДПІ Нікопольського управління ГУ ДФС у Дніпропетровській області

 

Впроваджено мобільні додатки ЗІР

ДФС постійно вдосконалює сервіси, орієнтуючись на сучасні технології, за допомогою яких надаються інформаційно-довідкові послуги фізичним та юридичним особам.

Одним із інформаційних сервісів ДФС є Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс (ЗІР).

Мета функціонування ЗІР:

- забезпечення громадськості оперативною, достовірною та повною інформацією;

- уникнення неоднозначного трактування законодавства;

- досягнення зростання рівня довіри до ДФС з боку суспільства.

Запрошуємо відвідати основну версію ЗІР та завантажити його мобільні додатки, які відтепер працюють на базі Android та IOS (m.zir.sfs.gov.ua).

Мобільні додатки перебувають в тестовій експлуатації. Пропозиції та зауваження щодо їх функціонування Ви можете надіслати на електронну адресу: u.koval@sfs.gov.ua.

За повідомленням прес-служби Державної фіскальної служби України

 

Антикорупційний сервіс «Пульс»

З метою забезпечення відкритості й прозорості діяльності територіальних органів Фіскальної служби України нагадуємо платникам податків про функціонування антикорупційного сервісу Фіскальної служби України «Пульс», який доступний клієнтам податкової служби та митниці. Поскаржитися на неправомірні дії або бездіяльність працівників Державної фіскальної служби України, оперативно вирішити суперечливі запитання, які виникають у сфері адміністрування податків та під час здійснення митного контролю можна за телефоном 0800 501007 (напрямок «4»). Лінія працює цілодобово.

Ефективний сервіс за гарячою лінією попереджує: труднощі в спілкуванні; некоректне ставлення; перевищення повноважень; неякісне обслуговування; та працює за принципом CALL-BACK - зворотній зв’язок.

Сектор організаційного забезпечення

 

 

 

Категория: Область | Просмотров: 273 | Добавил: odpi
Всего комментариев: 0
avatar