Покров Вторник 23.04.24, 08:26
Сайт
Главная » 2011 » Август » 30 » У Дніпропетровську розпочала свою роботу перша студентська інтернаціональна конференція «Модель Організацій Об’єднаних Націй “DIPMUN”».
14:51
У Дніпропетровську розпочала свою роботу перша студентська інтернаціональна конференція «Модель Організацій Об’єднаних Націй “DIPMUN”».
За підтримки губернатора  Дніпропетровської області Олександра Вілкула в залі засідань вченої ради Національного Гірничого університету відбулося урочисте відкриття першої ітернаціональної конференції «Модель Організації Об’єднаних Націй "DIPMUN”».

Мета проекту - ознайомити студентів та молодь з головними принципами роботи ООН та підвищити інтерес до проблем міжнародного співробітництва.

Конференція  зібрала близько 60 студентів віком від 18 до 22 років з різних куточків України,а також з Росії, Білорусії, Пакістану, Єгипту, Арменії та Турції.

«Я мріяв про проведення подібної конференції в Дніпропетровську вже 2 роки, після того, як вперше побував на подібному заході в Одесі, і я радий, що цього року за підтримки голови облдержадміністрації Олександра Юрійовича Вілкула цю мрію вдалося здійснити. В першу чергу, хотілося б подякувати керівництву області за те, що вони вірять у молодь регіону і підтримують її починання. Я сподіваюся, що це перший, стартовий, раз буде успішним і проведення конференції «Моделі ООН  "DIPMUN”» стане доброю традицією не тільки для нашого міста, а й для регіону в цілому »- сказав у своїй привітальній промові  організатор заходу Євгеній Федоренко.

Робота конференція триватиме до 28 серпня в 4 комітетах:

- Європейська Рада

Питання про збільшення державного боргу в Євросоюзі.

- Економічна і Соціальна Рада

Проблема скорочення безробіття як ключового фактору світової економічної стабільності.

- Програма ООН з проблем навколишнього середовища

Ефективне використання вуглецевих природних ресурсів та розвиток технологій альтернативної енергії.

- Організація продовольства і сільського господарства

Проблема контролю голоду через міжнародне співробітництво.

Довідка

Модель ООН - це прототип роботи головних органів Організації Об'єднаних Націй. Кожен учасник конференції виступає в якості делегата від обраної країни, відстоює інтереси своєї держави в рамках обговорюваної теми. Мета дебатів - знайти компромісне рішення для проблем світового масштабу, яке враховуватиме особливості та потреби всіх країн ООН.

Даний формат конференції успішно проводиться в світі з 1920 року, сьогодні кожен великий ВНЗ в Європі та США має свою Модель ООН.

Категория: Область | Просмотров: 656 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar