Покров Суббота 20.04.24, 06:59
Сайт
Главная » 2021 » Октябрь » 28 » Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області
15:53
Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області

Зустріч з платниками податків

Нещодавно, за організацією відділу комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування Нікопольського регіону), в приміщенні ЦОП ДПІ у м. Покрові Головного управління ДПС у Дніпропетровській області відбулась зустріч із платниками податків щодо обговорення питання одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб, у якій взяла участь заступник начальника ДПІ у м. Покрові Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Валентина Піхтіна.

У ході зустрічі нагадала, що проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб відбуватиметься з 1 вересня 2021 р. до 1 вересня 2022р. та  є правом, а не обов’язком громадянина. Виключно за власним бажанням особа може задекларувати свої активи, які раніше не були оподатковані.

Також посадовець повідомила про порядок заповнення декларації по одноразовому (спеціальному) добровільному декларуванню та нагадала про ставки одноразового збору.

Валентина Піхтіна запросила всіх, хто бажає скористатись правом на одноразове добровільне декларування, звертатись до ДПІ у м. Покрові Головного управління ДПС у Дніпропетровській області для отримання додаткових роз’яснень і консультацій.

 

У Нікопольській ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області проведено засідання «круглого столу»

Нещодавно, за організацією відділу комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування Нікопольського регіону), в приміщенні Нікопольської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області відбулося засідання «круглого столу» на тему: «Легалізація заробітної плати. Одноразове (спеціальне) добровільне декларування». У заході взяв участь начальник Нікопольського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Володимир Малиновський.

У ході засідання сторони обговорили питання легалізації найманої праці, виплати заробітної плати не нижче законодавчо встановленого рівня, відповідальності суб'єктів господарської діяльності за порушення вимог чинного законодавства щодо не виплати заробітної плати, використання праці найманих робітників без належного документального оформлення нелегальної праці тощо.

Також, Володимир Малиновський зазначив, що відповідно до Закону України від 15 червня 2021 року № 1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» в період з 1 вересня 2021 до 1 вересня 2022 року проводиться одноразове (спеціальне) добровільне декларування активів фізичних осіб. Основною метою цього акту є продовження політики держави в сфері детінізації всіх сфер суспільного життя. Фактично, закон створює чергові прозорі умови для сплати податків громадянами і підвищує рівень їх податкової культури.

Під час засідання платники податків отримали відповіді на запитання та друковану продукцію зазначеної тематики.

 

До уваги реалізаторів алкогольних напоїв у роздріб!

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування Нікопольського регіону) повідомляє.

Головний державний ревізор – інспектор відділу контролю за  виробництвом та обігом спирту, спиртовмісної продукції, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються а електронних сигаретах та ліцензування торгівлі підакцизними товарами та зберігання пального управління контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Леонід Бабкін інформує, що ст. 17 Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-BP «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального» із змінами та доповненнями передбачено: у випадку здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями чи пальним через електронний контрольно-касовий апарат (книгу обліку розрахункових операцій), не зазначений у ліцензії, до суб’єктів господарювання застосовується фінансова санкція у вигляді штрафів у розмірі 200 відсотків вартості реалізованої через такий контрольно-касовий апарат (книгу обліку розрахункових операцій) продукції, але не менше 10 000 гривень.

 

До спеціального фонду державного бюджету надходження збору зросли на 81,5 відсотків у порівнянні з минулим роком по Дніпропетровському регіону

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області повідомляє.

Від платників податків Дніпропетровської області з початку 2021 року надійшло збору до спеціального фонду державного бюджету майже 17 млн гривень, що у порівнянні з аналогічним періодом 2020 року майже на 8 млн грн або на 81,5 відс. більше.

Необхідність формування спеціального фонду державного бюджету обумовлена потребою законодавчого упорядкування джерел фінансування конкретного видатків.

Спеціальний фонд Державного бюджету України забезпечує бюджети (державний і місцевий) додатковим ресурсом, який має цільове використання.

 

Інформація для операторів поштового зв’язку

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування Нікопольського регіону) інформує, що ДПС України на офіційному вебпорталі за посиланням  https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/516458.html повідомила.

Один із шляхів розповсюдження контрафактної підакцизної продукції – це її реалізація фізичними особами без належної державної реєстрації через мережу Інтернет з доставкою такої продукції операторами поштового зв’язку.

ДПС та її територіальними підрозділами на постійній основі проводиться моніторинг інтернет-сайтів, які публікують пропозиції реалізації фальсифікованої підакцизної продукції за цінами нижче ринкових та без відповідного маркування марками акцизного податку.  В межах контрольно-перевірочних заходів працівниками ДПС здійснюються замовлення на придбання такої продукції, доставка якої виконувалась операторами поштового зв'язку.

У рамках виконання своїх функцій ДПС направляє інформацію щодо відправників фальсифікованої підакцизної продукції, отримувачів коштів (фізичних осіб) разом із пакетом документів, що підтверджують придбання (замовлення), до компетентних органів, які відповідно до функціональних повноважень мають право вживати заходи, спрямовані на встановлення осіб-порушників, та вилучати з обігу фальсифіковану підакцизну продукцію.

Відповідно до підпункту 14.1.109. пункту 14.1 статті 14 Податкового кодексу України (далі – Кодекс) маркування алкогольних напоїв, тютюнових виробів та рідин, що використовуються в електронних сигаретах, - це наклеювання марки акцизного податку на пляшку (упаковку) алкогольного напою, пачку (упаковку) тютюнового виробу чи ємність (упаковку) з рідиною, що використовується в електронних сигаретах, в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України щодо виробництва, зберігання та продажу марок акцизного податку.

Постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2010 № 1251 затверджено Положення про виготовлення, зберігання, продаж марок акцизного податку та маркування алкогольних напоїв, тютюнових виробів і рідин, що використовуються в електронних сигаретах (далі – Положення          № 1251).

Згідно з абзацом третім пункту 226.9 статті 226 Кодексу вважаються такими, що немарковані, зокрема, алкогольні напої, марковані з відхиленням від вимог Положення № 1251, відповідно до якого здійснюються виготовлення, зберігання, продаж марок акцизного податку та маркування алкогольних напоїв.

ДПС звертає увагу, що наразі, відповідно до статті 17 Закону України від 19.12.95 року № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального», до суб'єктів господарювання (у тому числі іноземних суб'єктів господарювання, які діють через свої зареєстровані постійні представництва) застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафів у разі виробництва, зберігання, транспортування, реалізації фальсифікованих алкогольних напоїв чи тютюнових виробів; алкогольних напоїв чи тютюнових виробів без марок акцизного податку встановленого зразка або з підробленими марками акцизного податку, - 200 відсотків вартості товару, але не менше 17000 гривень.

Враховуючи викладене, з метою недопущення потенційних порушень вимог Кодексу та Положення № 1251 при транспортуванні та збереженні підакцизної продукції без відповідного маркування марками акцизного податку, пропонуємо компаніям-операторам поштового зв'язку переглянути організацію поштових перевезень з урахуванням норм чинного законодавства України. 

Сподіваємось на розуміння та спільне подолання ситуації, яка склалася на тіньовому ринку підакцизної продукції та яка становить загрозу економічній безпеці України, здоров’ю громадян, доброчесній конкуренції на ринку підакцизної продукції, інвестиційній привабливості та іміджу України.

 

Результати впровадження Інтерактивної податкової карти України

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування Нікопольського регіону) інформує, що ДПС України на офіційному вебпорталі за посиланням  https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/515135.html повідомила.

Державною податковою службою за підтримки Міністерства фінансів України, Міністерства цифрової трансформації за сприяння Апарату Ради національної безпеки і оборони України 24 серпня цього року впроваджено Інтерактивну податкову карту України. Це – частина окремого проекту е-податки   Національної програми інформатизації.

Саме інформація про сплату податків до державного, а особливо до місцевих бюджетів набуває популярності у громадян та суспільства.

Громадяни щоденно цікавляться, за який рахунок функціонує громада. Які податки та в яких розмірах надходять до бюджету громади? Хто з платників робить вагомий внесок в її розвиток та головне – хто не сплатив жодної гривні і має заборгованість?

З початку запровадження Інтерактивної податкової карти України її можливостями скористалося понад 140 тис. українців та громадян інших країн.

Сервіс набирає популярності не тільки в Україні, а й в Німеччині, Нідерландах, Польщі, Сполучених Штатах Америки.

Податковою службою було заплановано і вже створено податкові профілі територіальних громад, графічне відображення  показників на звітну дату порівняно з попереднім періодом. Заплановане стає реальністю.

Відтепер користувачі мають можливість ознайомитись зі складовими профілів територіальних громад про:

загальні дані та демографію;

об’єкти соціальної інфраструктури та економіки;

активних платників податків;

топ-10 найбільших платників податків;

надходження у розрізі кодів класифікації доходів бюджету;

сплату податків за видами економічної діяльності;

структуру сплати податків;

боргові зобов’язання.

Децентралізація та розширення повноважень органів місцевого самоврядування, прозорість формування місцевих бюджетів – складові, що забезпечують прийняття правильних управлінських рішень, та підстава для розвитку територіальних громад.

Прозорість, відкритість, цифрові трансформації є одним з основних векторів діяльності податкової служби. 

 

ДПС України започатковує серію інформаційних роликів щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування Нікопольського регіону) інформує, що ДПС України на офіційному вебпорталі за посиланням  https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/514442.html повідомила.

Державна податкова служба України започатковує серію інформаційних роликів щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Начальник відділу з питань одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб Департаменту податкового адміністрування ДПС Владислав Воінов детально розкаже, що таке одноразове декларування, які активи декларуються, які типи одноразової декларації та багато іншої корисної інформації.

У першому випуску ви дізнаєтеся, скільки триватиме кампанія з одноразового декларування, її особливості, які активи фізичної особи підлягають декларуванню, хто може скористатися так званою податковою амністією, ставки збору тощо.

Переглянути відеоролик можна тут.

 

Платники Дніпропетровщини збільшили надходження з рентних платежів за видобування нафти до держбюджету на 87,4 відсотки

Платники податків Дніпропетровського регіону протягом дев’яти місяців 2021 року направили до державного бюджету рентних платежів за видобування нафти на суму майже 34 млн грн, що у порівнянні з аналогічним періодом минулого року майже на 16 млн грн або на 87,4 відс. більше.

Звертаємо увагу, що платники рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин здійснюють для цілей оподаткування окремий (від інших видів операційної діяльності) бухгалтерський та податковий облік витрат і доходів за кожним видом мінеральної сировини за кожним об’єктом надр, на який надано спеціальний дозвіл на користування надрами (далі – спеціальний дозвіл).

 

До місцевих бюджетів «Спрощенці» - юридичні особи Дніпропетровської області спрямували понад 345,1 млн грн єдиного податку

Надходження у січні – вересні поточного року від юридичних осіб – платників єдиного податку Дніпропетровщини до місцевих бюджетів виросли на 17,1 відс. у порівнянні з аналогічним періодом 2020 року. Так, сума єдиного податку від таких платників складає 345,1 млн гривень, що на 50,4 млн грн більше ніж за січень – вересень минулого року.

До платників єдиного податку, які відносяться до третьої групи, належать юридичні особи – суб’єкти господарювання будь-якої організаційно-правової форми, у яких протягом календарного року обсяг доходу не перевищує 1167 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня податкового (звітного) року.

 

Як отримати реєстраційний номер облікової картки платника податків для дитини

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування Нікопольського регіону) повідомляє.

Облікові картки № 1ДР малолітніх осіб (до 14 років) подаються одним із батьків (усиновителем, опікуном, піклувальником) за наявності свідоцтва про народження дитини та документа, що посвідчує особу одного із батьків (усиновителя, опікуна, піклувальника).

Якщо свідоцтво про народження дитини видане не українською мовою, необхідно подати засвідчений в установленому законодавством порядку переклад такого свідоцтва українською мовою (після пред'явлення повертається) та його копію.

Громадяни України документи подають до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем проживання), а ті, які тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання або не мають постійного місця проживання в Україні, – до будь-якого контролюючого органу.

Реєстрація фізичної особи у Державному реєстрі здійснюється протягом трьох робочих днів від дня подання до контролюючого органу Облікової картки № 1ДР.

Документ, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі малолітньої особи, видається одному з батьків (усиновителю, опікуну, піклувальнику) за наявності свідоцтва про народження дитини та документа, що посвідчує особу одного з батьків (усиновителя, опікуна, піклувальника), протягом трьох робочих днів з дня звернення до контролюючого органу за місцем проживання фізичної особи та може бути продовжено до п’яти робочих днів у разі звернення до іншого контролюючого органу.

Зазначена норма визначена п. 70.5 ст. 70 ПКУ та п. 1, п. 4, розділу VII «Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків», затвердженого наказом МФУ від 29.09.2017 № 822.

Облікову картку № 1ДР та копії документів необхідних для реєстрації у Державному реєстрі можна подати в електронному вигляді за допомогою інформаційно-телекомунікаційної системи «Електронний кабінет» (cabinet.tax.gov.ua)

 

По Нікопольському регіону зареєстровано

15156 платників податків

Станом на 1 жовтня 2021 року на обліку в органах податкової служби регіону перебувало 15156 платників податків. Це на 70 платників більше, ніж на цю ж дату 2020 року. Із загальної кількості суб’єктів господарювання, 5763 – юридичні особи та 9393 – фізичні особи – підприємці.

У вересні 2021 року на податковий облік взято 8 юридичних осіб та 114 фізичних осіб – підприємців, припинили діяльність 11 юридичних осіб та 76 фізичних осіб – підприємців.

 

 

 

Категория: Область | Просмотров: 101 | Добавил: odpi
Всего комментариев: 0
avatar