Покров Суббота 20.04.24, 13:36
Сайт
Главная » 2021 » Ноябрь » 18 » Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області
16:55
Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області

У Томаківській ДПІ відбувся семінар

Сьогодні, 18 листопада 2021 року, за організацією відділу комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування Нікопольського регіону) в Томаківській ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області було проведено семінар для платників податків із наступних питань: «Останні зміни податкового законодавства. Деякі питання по одноразовому добровільному декларуванню. Застосування РРО/ПРРО. Питання адміністрування єдиного внеску. Право громадян на податкову знижку. Антикорупційний сервіс «Пульс». Працевлаштування найманих працівників. Порядок заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжних документів».

Начальник Томаківської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській  області Руслана Рибка в ході семінару ознайомила з нормами та положенням закону про проведення одноразового  (спеціального) добровільного декларування. Роз’яснила, що відноситься до об’єктів декларування, які ставки оподаткування.

Зокрема, під час заходу були детально розглянуті питання щодо застосування РРО та ПРРО.

Присутнім платникам податків податківці висвітлили  питання стосовно правильного заповнення платниками податків реквізиту «Призначення платежу». Акцентували увагу на обов'язковість оформлення трудових відносин із найманими працівниками та повідомили про правові наслідки виплати заробітної плати «у конверті». Нагадали, що за недотримання норм Податкового кодексу та законодавства про працю порушники притягуватимуться до відповідальності.

Під час он-лайн - практикуму платники податків мали можливість задати свої питання та отримати відповіді на них.

 

Зустріч з громадянами в Марганецькій ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області

Днями, за організацією відділу комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування Нікопольського регіону), в приміщенні ЦОП Марганецької ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області відбулась зустріч із платниками податків щодо обговорення питання одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб, у якій взяла участь старший державний інспектор Марганецької ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Валентина Плахотнік.

У ході зустрічі звернула увагу, що проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб відбуватиметься з 1 вересня 2021 р. до 1 вересня 2022р. та  є правом, а не обов’язком громадянина. Виключно за власним бажанням особа може задекларувати свої активи, які раніше не були оподатковані.

Також Валентина Плахотнік повідомила про порядок заповнення декларації по одноразовому (спеціальному) добровільному декларуванню та нагадала про ставки одноразового збору.

Валентина Плахотнік запросила всіх, хто бажає скористатись правом на одноразове добровільне декларування, звертатись до Марганецької ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області для отримання додаткових роз’яснень і консультацій.

 

«Гаряча лінія» в Марганецькій ДПІ

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування Нікопольського регіону) інформує.

Днями за участі старшого державного інспектора Марганецької ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Валентини Плахотнік відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему: «Одноразове (спеціальне) добровільне декларування».

Пропонуємо Вашій увазі відповіді на деякі запитання, що надійшли від платників податків.

Питання. Чи треба подавати одноразову добровільну декларацію, якщо фізична особа володіє коштами, які розміщенні на депозитному банківському рахунку?

Відповідь. Фізичній особі необхідно подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію, якщо вона володіє коштами, які розміщенні на депозитному (вкладному) банківському рахунку, з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори відповідно до вимог законодавства з питань оподаткування.

Питання. Які санкції передбачені за несплату або сплату в неповному обсязі суми збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування?

Відповідь. У разі несплати або сплати в неповному обсязі суми збору, зазначеної в одноразовій (спеціальній) добровільній декларації, у встановлений строк одноразова (спеціальна) добровільна декларація вважається неподаною та на декларанта не поширюється передбачені підрозділом 9-4 розділу ХХ Кодексу державні гарантії та звільнення від відповідальності. 

Питання. Як відкрити спеціальний рахунок в банку для одноразового (спеціального) добровільного декларування?

Відповідь. Декларант відкриває в банку спеціальний рахунок та вносить на нього готівкові кошти, банківські метали через операційну касу банку за заявою на переказ готівки, а у реквізиті «Призначення платежу/зміст операції» зазначає «добровільне декларування».

Після підтвердження джерел походження грошових коштів, банківських металів декларант має право: перерахувати грошові кошти, банківські метали на власний поточний рахунок фізичної особи, відкритий в банку України; або зняти грошові кошти, банківські метали та закрити спеціальний рахунок; або подати в банк заяву та використовувати надалі цей рахунок як звичайний поточний рахунок фізичної особи, відкритий для власних потреб.

Декларант додатково до документів для відкриття спеціального рахунку подає анкету та заяву.

Банк уживає заходів щодо встановлення джерел походження коштів у національній та іноземних валютах, банківських металів у випадках, передбачених законодавством з питань фінансового моніторингу.

 

Зустріч з громадянами в ДПІ у м. Покрові Головного управління ДПС у Дніпропетровській області

Нещодавно в приміщенні ЦОП ДПІ у м. Покрові Головного управління ДПС у Дніпропетровській області за участю заступника начальника ДПІ у м. Покрові Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Валентини Піхтіни відбулася зустріч з інформування населення щодо запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування громадянами своїх активів та з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення.

Валентина Піхтіна звернула увагу присутніх на той факт, що одноразове декларування є виключно добровільним і громадяни повинні самостійно прийняти рішення щодо нього, при цьому у випадку декларування таких активів, декларант звільняється від будь-якої відповідальності.

На зустрічі учасники також обговорювали питання щодо дотримання соціальних гарантій, недопущення виплати заробітної плати менше рівня мінімальної заробітної плати, значення офіційного оформлення трудових відносин та соціальних ризиків для громадян, які не легалізують свою зайнятість та отримують заробітну плату неофіційно.

Під час бесіди Валентина Піхтіна наголосила на необхідності дотримання норм чинного законодавства стосовно прав і гарантій найманих працівників та нагадала, що громадяни, які погоджуються на нелегальне працевлаштування та нелегальну оплату своєї праці, ризикують втратити соціальні гарантії, гідне пенсійне та соціальне забезпечення.

На завершення платники податків отримали відповіді на запитання та друковану продукцію зазначеної тематики.

 

Засідання «круглого столу» в Марганецькій ДПІ

Нещодавно, за організацією відділу комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування Нікопольського регіону), в приміщенні ЦОП Марганецької ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області відбулося засідання «круглого столу» на тему «Особливості застосування одноразового добровільного декларування».

У заході взяла участь старший державний інспектор Марганецької ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Валентина Плахотнік.

Під час заходу Валентина Плахотнік докладно інформувала учасників «круглого столу» щодо вимог Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

Під час засідання платники податків отримали відповіді на запитання та друковану продукцію зазначеної тематики.

 

 

У Томаківській ДПІ проведено засідання «Круглий стіл»

Нещодавно, за організацією відділу комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування Нікопольського регіону), в приміщенні ЦОП Томаківської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області відбулося засідання «круглого столу» на тему «Актуальні питання щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування. Застосування РРО та ПРРО. Легалізація заробітної плати. Антикорупційний сервіс «Пульс» Податкова знижка. Податковий борг».

У заході взяла участь начальник Томаківської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Руслана Рибка.

Під час заходу Руслана Рибка що до 1 вересня 2022 року усі бажаючі резиденти та нерезиденти мають можливість легалізувати свої активи. Зауважила, що добровільне декларування – це реальний шлях для легалізації активів, подання декларації є правом, а не обов’язком громадянина. Виключно за власним бажанням особа може задекларувати свої доходи, які раніше не були оподатковані.

Під час засідання платники податків отримали відповіді на запитання та друковану продукцію зазначеної тематики.

Категория: Область | Просмотров: 132 | Добавил: odpi
Всего комментариев: 0
avatar