Покров Четверг 25.04.24, 13:07
Сайт
Главная » 2021 » Декабрь » 15 » Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області
11:02
Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області

З початку року платники податків сплатили до бюджетів усіх рівнів 2 млрд 938,3 млн грн податків і зборів

Начальник Нікопольського відділу камеральних перевірок управління з питань виявлення з питань та опрацювання податкових ризиків Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Володимир Джавун відмітив, що за підсумками 11 місяців 2021 року платниками Нікопольського регіону спрямовано до державного та місцевого бюджетів 2 млрд 938,3 млн грн, що на 443,6 млн грн більше ніж за відповідний період минулого року.

Володимир Джавун висловлює вдячність платникам податків за сумлінну та своєчасну сплату податків, розуміння важливості наповнення бюджетів, від чого залежить соціально-економічний розвиток країни та регіону.

 

Місцеві бюджети Нікопольського регіону отримали 275,1 млн грн плати за землю

За січень-листопад 2021 року від платників Нікопольського регіону до місцевих бюджетів регіону надійшло 275,1 млн грн земельного податку та орендної плати за землю. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження збільшились на 21,0 млн грн або на 8,3 відсотки. Як повідомила начальник Нікопольського відділу податків і зборів з юридичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування юридичних осіб Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Ольга Карнаух, власники земельних ділянок і землекористувачі – юридичні особи спрямували до скарбниць  майже 253,2 млн грн плати за землю, фізичні особи – 21,9 млн гривень.

 

На розвиток місцевих громад Нікопольського регіону надійшло 1 млрд 794,1 млн грн податків й зборів

Доходи місцевих бюджетів Нікопольського регіону за січень - листопад 2021 року склали 1 млрд 794,1 млн грн, що на 270,9 млн грн більше аналогічного періоду 2020 року. Про це повідомив начальник Нікопольського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Володимир Малиновський.

Значну частину надходжень у місцеві скарбниці Нікопольського регіону забезпечує податок на доходи фізичних осіб, його сума склала 1 млрд 185,6 млн грн, що перевищує минулорічні показники на 191,2 млн грн.

Наступною за рівнем надходжень є плата за землю. Її власники та землекористувачі протягом 2021 року сплатили 275,1 млн грн, що майже на 21 млн грн більше аналогічного періоду минулого року.

Замикають трійку лідерів спрощенці, які сплатили 167,1 млн грн, що на 16,3 млн грн перевищує минулорічні показники.

«Завдяки повній та своєчасній сплаті податків, рівномірного поповнення бюджету та злагодженій взаємодії податківців з платниками податків вдається досягти позитивної динаміки надходжень до бюджету» зазначив Володимир Малиновський.

 

По Нікопольському регіону до загального фонду державного бюджету надійшло 69,9 млн грн військового збору

У січні – листопаді 2021 року від платників податків Нікопольського регіону Головного управління ДПС у Дніпропетровській області на підтримку обороноздатності країни надійшло до державного бюджету 39,9 млн грн військового збору. У порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження зросли на 16,1 млн грн, або на 30 відсотків. Про це повідомив начальник Нікопольського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Володимир Малиновський.

Платниками військового збору є фізичні особи - резиденти, які отримують доходи як з джерела їх походження в Україні, так і іноземні доходи, фізичні особи - нерезиденти, які отримують доходи в Україні, а також податкові агенти. Ставка збору становить 1,5 відс. від об'єкта оподаткування.

Кошти, які надходять до бюджету від військового збору, спрямовуються на фінансування потреб оборони України. Тому своєчасна та повна сплата цього збору є надзвичайно важливою для посилення обороноздатності нашої країни.

 

Платники Нікопольського регіону перерахували

понад 447,8 мільйонів гривень ПДВ

З початку року економічно активні підприємства Нікопольського регіону підвищили сплату податку на додану вартість з вироблених в Україні товарів, робіт та послуг та перерахували 447,8 млн гривень.

За 11 місяців 2021 року загальний приріст склав 30,1 млн гривень, порівняно з аналогічним періодом 2020 року. Про це повідомила заступник начальника Нікопольського відділу камеральних перевірок управління з питань виявлення з питань та опрацювання податкових ризиків Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Наталія Продан.

За рахунок впровадження нових податкових сервісів, електронної системи управління ризиками при адмініструванні ПДВ процес нарахування та сплати ПДВ, а також повернення бюджетних коштів платникам став максимально прозорим. Підприємці та представники підприємств мають можливість самостійно відстежувати весь процес адміністрування податку через «Електронний кабінет платника».

 

Надходження податку на доходи фізичних осіб

до місцевих бюджетів Нікопольського регіону

збільшились на 191,2 млн грн

За січень-листопад 2021 року до місцевих скарбниць Нікопольського регіону надійшло 1 млрд 185,6 млн грн податку на доходи фізичних осіб. Про це повідомила заступник начальника Нікопольського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Юлія Пушко, яка підкреслила, що це на 191,2 млн грн більше минулорічного показника, темп зростання склав 19 відсотків.

 

Надходження податку на нерухоме майно,  відмінне від земельної ділянки по Нікопольському регіону зросли на 6,7 млн гривень

Станом на 01.12.2021р. власники нерухомості Нікопольського регіону сплатили майже на 6,7 млн грн більше податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, ніж за аналогічний період минулого року. Надходження податку в поточному році склали  31,2 млн гривень. Про це повідомив начальник Нікопольського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Володимир Малиновський.

Нагадаємо, податок сплачують фізичні та юридичні особи, які є власниками житлової та нежитлової нерухомості. Юридичні особи самостійно визначають суму податку до сплати у декларації та сплачують податок авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.

Фізичним особам податок нараховують до 1 липня органи податкової служби, вручаючи їм податкові повідомлення - рішення. Громадяни в поточному році сплачують податок за об`єкти, що були у володінні в 2020 році, строк сплати – впродовж 60 днів з дня вручення податкового повідомлення – рішення.

Сплачувати податок зобов’язані не всі фізичні особи, а лише ті, які володіють квартирою, квартирами, житлова площа яких перевищує 60 кв.м і будинку площею більше 120 кв.м. У випадку наявності об’єктів нерухомого майна різних типів податок сплачується за площу, що перевищує 180 кв.м., тобто податок нараховується лише на «зайві» квадратні метри.

Крім того, розрахована сума податку на нерухоме майно, збільшується на 25 тис. грн за кожен об’єкт нежитлової нерухомості, загальна площа яких перевищує 300 кв. м для квартири або 500 кв. м для будинку.

 

Майже 167,2 млн грн надійшло до місцевих скарбниць від платників єдиного податку Нікопольського регіону

З початку 2021 року до місцевих бюджетів від підприємців та підприємств, які працюють за спрощеною системою оподаткування, надійшло майже 167,2 мільйони гривень єдиного податку. Про це повідомив начальник Нікопольського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Володимир Малиновський.

Лідерами зі сплати єдиного податку продовжують залишатися фізичні особи – підприємці. Ними сплачено до місцевих бюджетів 115,9 млн грн. У свою чергу, юридичними особами – платниками єдиного податку перераховано до місцевої скарбниці 17,9 млн грн.

«Сумлінно сплачуючи єдиний податок до місцевих бюджетів, тим самим платники забезпечують життєдіяльність територіальних громад» - зазначив посадовець.

 

Надходження податку на доходи фізичних осіб до місцевих бюджетів Нікопольського регіону збільшились на 191,2 млн грн

З початку року до місцевих скарбниць Нікопольського регіону надійшло майже 1 млрд 185,6 млн грн податку на доходи фізичних осіб. Про це повідомила заступник начальника Нікопольського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Юлія Пушко, яка підкреслила, що це на 154,7 млн грн більше минулорічного показника.

 

За січень – листопад  2021  платниками ПДВ подано на реєстрацію майже 293,2 млн податкових накладних

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування Нікопольського регіону) інформує, що ДПС України на офіційному вебпорталі за посиланням  https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/537491.html повідомила.

За січень – листопад  2021 ріку платниками податку на додану вартість подано на реєстрацію майже 293,2 млн податкових накладних/розрахунків коригування (ПН/РК) на загальну суму ПДВ понад 2 трлн гривень.

Із загальної кількості було зупинено реєстрацію 1,5 млн ПН/РК на суму ПДВ 23 млрд гривень. Це складає 0,51 % від загальної кількості поданих на реєстрацію ПН/РК (або 1,14 % від їх загальної суми ПДВ).

Протягом 2020 року платниками податку на додану вартість було подано на реєстрацію 289,1 млн ПН/РК на загальну суму ПДВ майже 1,8 трлн гривень.

З них було зупинено реєстрацію 1,2 млн ПН/РК на суму 16,9 млрд грн. Це складає  0,42 % від загальної кількості (або 0,96 %  від загальної суми ПДВ) поданих на реєстрацію ПН/РК.

Нагадаємо, що у разі коли за результатами автоматизованого моніторингу платника податку, яким складено ПН/РК, що не відповідають ознакам безумовної реєстрації ПН/РК, встановлено його відповідність хоча б одному критерію ризиковості платника податку, визначеному порядком зупинення реєстрації податкової накладної /розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 11 грудня 2019 р. № 1165, реєстрація таких ПН/РК зупиняється.

До переліку платників, які відповідають критеріям ризиковості платника ПДВ, протягом січня – листопада 2021 року були включені (та станом на 01.12.2021 залишались в переліку таких платників) 12 657 платників податку на додану вартість.

 

Про АРІ фіскального сервера контролюючого органу!

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування Нікопольського регіону) інформує, що ДПС України на офіційному вебпорталі за посиланням  https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/537481.html повідомила.

Для АРІ фіскального сервера контролюючого органу Єдиного вікна подання електронної звітності та АРІ фіскального сервера контролюючого органу Електронного кабінету створено та забезпечено функціонування власних тестових середовищ для тестування ПРРО (безкоштовного програмного рішення ДПС).

Для тестування роботи ПРРО з використанням зазначених АРІ слід використовувати власний кваліфікований електронний підпис (КЕП), який можна замовити у будь-якого кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг (КНЕДП).

КНЕДП ІДД ДПС надає безкоштовно КЕП органам державної влади, органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам та організаціям всіх форм власності, іншим суб'єктам господарської діяльності та фізичним особам.

 

Про систему обліку даних реєстраторів розрахункових операцій

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування Нікопольського регіону) інформує, що ДПС України на офіційному вебпорталі за посиланням  https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/538157.html повідомила.

На сьогодні в Україні функціонує система обліку даних реєстраторів розрахункових операцій (СОД РРО), яка забезпечує ефективний збір в інформаційну систему ДПС копій розрахункових документів та фіскальних звітних чеків від усіх РРО, які функціонують в Україні на законних підставах.

Інформація з СОД РРО є єдиним в Україні джерелом інформації про проведені розрахункові операції усіма суб’єктами господарювання (у розрізі видів діяльності, податків і товарів) та має широке практичне застосування у повсякденній роботі ДПС, діяльності державних органів, органів місцевого самоврядування, громадських організацій та суб’єктів господарювання.

Так, ДПС постійно використовується інформація із СОД РРО, зокрема, для аналітичної та контрольно-перевірочної роботи.

Аналізується обсяг розрахункових операцій, проведених через РРО, наявність усіх необхідних реквізитів у розрахункових документах, відповідність цін вимогам законодавства. Також дані СОД РРО порівнюються з іншими звітними даними на їх відповідність.

Особлива увага приділяється суб’єктам господарювання (СГ), які:

мають виторги, що не перевищують мінімальні витрати на утримання господарських об’єктів;

здійснюють реалізацію підакцизної продукції (алкогольні напої) за цінами нижчими встановлених мінімальних роздрібних цін;

мають розбіжності між даними РРО/ПРРО та іншими даними звітності тощо.

Так, за результатами аналізу інформації СОД РРО ДПС організовано та проведено більше 5 тис. фактичних перевірок ризикових СГ, за результатами яких застосовано 222,7 млн грн штрафних (фінансових) санкцій.

Водночас інформуємо, що ДПС реалізовано електронний сервіс, який дає змогу покупцям товарів (послуг) здійснювати пошук і перегляд фіскального касового чека, який формується РРО/ПРРО.

Після здійснення покупки покупці можуть здійснити перегляд фіскального касового чека, застосувавши електронний сервіс «Пошук фіскального чека», який функціонує у відкритій частині «Електронного кабінету». Доступ до сервісу здійснюється в режимі реального часу (24/7/365) без ідентифікації особи. Пошук електронного чека здійснюється за його фіскальним номером і датою.

Сервіс знаходиться за посиланням: cabinet.tax.gov.ua.

 

З початку 2021 року надходження з податку на нерухомість виросли майже на 44 % у порівнянні з минулим роком

Надходження податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, від платників Дніпропетровської області у січні – листопаді 2021 року склали майже 614 млн гривень. Ця сума збільшилась у порівнянні з аналогічним періодом 2020 року майже на 187 млн грн або на 43,8 %.

Доводимо до відома платників, що з метою оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, типи об’єктів нерухомості визначаються відповідно до ст. 14 Податкового кодексу України на підставі оригіналів документів, що підтверджують право власності на такі об’єкти.

 

До загального фонду держбюджету протягом 2021 року від платників ПДВ надходження збільшились майже на 1,3 млрд гривень

Платниками ПДВ Дніпропетровського регіону протягом 2021 року до загального фонду державного бюджету спрямовано понад 10,5 млрд гривень. У порівнянні з аналогічним періодом 2020 року надходження збільшились майже на 1,3 млрд грн або на 14,1 %.

Звертаємо увагу, що у відкритій та приватній частинах Електронного кабiнету, розміщеного на офіційному вебпорталі ДПС (https://cabinet.tax.gov.ua), платники податків мають доступ, зокрема до сервісу «Дані реєстру платників ПДВ».

Робота у приватній частині здійснюється з використанням електронного цифрового підпису (кваліфікованого електронного підпису), що сертифікований у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

Для перевірки даних про реєстрацію платником ПДВ достатньо здійснити пошук за податковим номером (серією та номером паспорта) або найменуванням/ПІБ платника податків.

 

До держбюджету платниками Дніпропетровщини спрямовано майже 1,4 млрд грн військового збору

Платники Дніпропетровщини протягом січня – листопада 2021 року спрямували до загального фонду держбюджету майже 1,4 млрд грн військового збору. У порівнянні з аналогічним періодом 2020 року надходження збільшились майже на 230,0 млн грн або на 20,1 %.

Нагадуємо, що відповідно до п. п. 1.2 п. 16 прим. 1 підрозділу 10 розділу XX Податкового кодексу України (далі – ПКУ) об’єктом оподаткування збором є доходи, визначені ст. 163 ПКУ.

Згідно з п. 163.1 ст. 163 ПКУ об’єктом оподаткування резидента є:

- загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід;

- доходи з джерела їх походження в Україні, які остаточно оподатковуються під час їх нарахування (виплати, надання);

- іноземні доходи – доходи (прибуток), отримані з джерел за межами України.

Об’єктом оподаткування нерезидента є:

- загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід з джерела його походження в Україні;

- доходи з джерела їх походження в Україні, які остаточно оподатковуються під час їх нарахування (виплати, надання).

 

 

 

Категория: Область | Просмотров: 91 | Добавил: odpi
Всего комментариев: 0
avatar