Покров Четверг 16.05.24, 14:28
Сайт
Главная » 2012 » Июль » 06
На Дніпропетровщині за чотири дні роботи вступної кампанії 2012 року до вишів подано 27 тис 227 заявНа Дніпропетровщині за чотири дні роботи вступної кампанії 2012 року (з 02.07.2012 по 05.07.2012) до вишів подано 27 тис 227 заяв. Зокрема, до вишів ІІІ-IV рівнів акредитації подано близько 20 тис 735 заяв від вступників. З них 1 тис 458 надійшли в електронній формі через систему «Електронний вступ до ВНЗ» (ez.osvitavsim.org.ua). А до вишів І-ІІ рівнів акредитації подано 6 тис 492 заяви.

Абітурієнти, які вступають до ПТНЗ, повинні подати документи до приймальних комісій до 15 серпня, а до ВНЗ до 20 липня Абітурієнти, які вступають до професійно-технічних навчальних закладів (ПТНЗ), повинні подати документи до приймальних комісій до 15 серпня 2012 року включно, до вищих навчальних закладів (ВНЗ) І-ІІ рівнів акредитації – до 20 липня 2012 року включно. Вступники, які мають базову (9 класів) середню освіту, обов’язково повинні складати вступні іспити (випробування) в обраному навчальному закладі. Вступні випробування у ПТНЗ проводяться поетапно протягом усього періоду прийому документів.

У Дніпропетровську проходить книжково-ілюстративна виставка до ювілеїв художників Володимира Боровиковського та Івана АйвазовськогоУ рамках регіональної програми розвитку культури, яка реалізується за підтримки губернатора Олександра Вілкула, у Дніпропетровській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Кирила і Мефодія протягом липня 2012 року проходить виставка «Їх імена пам’ятає Україна». Книжково-ілюстративна виставка приурочена до ювілеїв видатних художників Володимира Боровиковського та Івана Айвазовського. 
Мета виставки – ознайомити відвідувачів бібліотеки із творчістю видатних художників Володимира Боровиковського та Івана Айвазовського, показати матеріали про їх діяльність. 

Ректора Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара Миколу Полякова обрано академіком Міжнародної Академії АстронавтикГубернатор Олександр Вілкул привітав ректора Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара Миколу Полякова з отриманням звання академіка Міжнародної Академії Астронавтики (МАА).
«Дніпропетровщина - один із наукових і виробничих високотехнологічних ракето-космічних центрів світового рівня. І підтвердженням тому є досягнення науковців нашого регіону. Вітаю Миколу Вікторовича з отриманням почесного звання академіка Міжнародної Академії Астронавтики. Це результат Вашої професійності та відданої праці. Дніпропетровщина пишається Вами», - сказав губернатор Олександр Вілкул.

У Дніпропетровському Національному гірничому університеті буде створено нову лабораторію для практичних дослідженьУ рамках комплексної стратегії розвитку регіону та губернаторського проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти» регіональна влада під керівництвом Олександра Вілкула та вищі навчальні заклади області вибудовують системні відносини з роботодавцями для підготовки висококваліфікованих робочих кадрів. Зокрема, наприкінці червня 2012 року відбулася робоча зустріч ректора Національного гірничого університету Геннадія Півняка з генеральним директором компанії ДТЕК Максимом Тімченком. У ході зустрічі було досягнуто домовленості щодо розширення дослідницьких можливостей університету за рахунок створення лабораторії геомеханіки, геотехніки і геофізики, оснащення якої візьме на себе ДТЕК. Перший етап цього проекту планується здійснити до кінця 2012 року.

Колектив обласного радіо здобув Спеціальний приз Генерального Консульства Республіки Польща в Луцьку на ІІІ Міжнародному телерадіофестивалі Творча група Дніпропетровської облдержтелерадіокомпанії у складі Оксани Гвоздик (автор і ведуча) та Юрія Карабана (режисер) нагороджені Спеціальним призом Генерального Консульства Республіки Польща в Луцьку за передачу обласного радіо «Україна - Європа» в рамках ІІІ Міжнародного телерадіофестивалю «Калинові мости». Програма «Україна - Європа» присвячена економічним, освітнім, соціальним та культурним зв’язкам між Дніпропетровщиною та Польщею.
«Я щиро вітаю творчу групу обласного радіо із таким досягненням. На Дніпропетровщині значна увага приділяється розширенню міжрегіонального співробітництва з країнами Європи, укріпленню позитивного іміджу регіону та поліпшенню інвестиційної привабливості Дніпропетровщини.