Покров Четверг 16.05.24, 12:28
Сайт
Главная » 2012 » Июль » 09
Віктор Лях: «Дніпропетровщина є лідером в ініціативах запровадження енергозберігаючих технологій»Про це президент Фонду «Східна Європа» Віктор Лях повідомив під час засідання круглого столу на тему «Альтернативне управління в житлово-комунальному господарстві. Енергозбереження в житлово-комунальному господарстві», що пройшов у рамках програми «Чиста енергія: партнерство для майбутнього Дніпропетровщини» Під час заходу обговорювали стан житлово-комунального господарства області, шляхи розвитку систем теплозаощадження та енергозбереження, проаналізували законодавчі ініціативи щодо реформування об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ). 

Абітурієнти, які досягли визначних успіхів у навчанні, мають можливість отримати додаткові бали при вступі до вишівАбітурієнти, які досягли визначних успіхів у навчанні, мають можливість отримати додаткові бали у розмірі від 30 до 50 при вступі до вишів. Зокрема, це стосується призерів (учні, які нагороджені дипломами І-ІІІ ступенів) IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових предметів, призерів (учні, нагороджені дипломами І-ІІІ ступенів) ІІІ етапу Всеукраїнських конкурсів-захистів науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України. Також це стосується й учасників Міжнародних олімпіад. До 20 додаткових балів можуть отримати абітурієнти, які вступають у той виш, в якому вони закінчили підготовчі курси.

У медичних закладах Дніпропетровщини більш ніж у тричі збільшилось фінансування для ветеранів війниВ рамках модернізації охорони здоров’я у медичних закладах Дніпропетровської області фінансування на харчування та медикаменти для ветеранів війни збільшилось більш ніж у тричі – з 9,6 млн грн у 2011 році до 30,3 млн грн у 2012 році, а фінансування одного ліжко дня  у лікувальних закладах Дніпропетровщини для ветеранів наразі становить 75 грн.

Снова в городе Орджоникидзе орудуют мошенники. В этот раз "медовые" злоумышленники украли у пенсионерки 15 тыс. гривенВ городском отделе внутренних дел снова предупреждают о появлении в городе лиц, которые путем мошенничества выманивают денежные средства у легковерных горожан. Схема действий преступников в общих чертах стандартный - человеку предлагают дешевый товар (в основном продукты питания), потом жертва выносит деньги, которые потом с помощью хитроумных приемов перекочевывают в карманы аферистов.

День металлурга пройдет в пятницу 13 июля. В город приедет группа "Тик"Традиционно профессиональный праздник металлургов и горняков в стране отмечается во второе воскресенье июля. Для Орджоникидзе это одно из наиболее ярких и массовых праздничных мероприятий, на которое приходит большое количество людей. Увы, в прошлом году из-за кризиса в работе Орджоникидзевского горно-обогатительного комбината масштабы праздника были довольно скромные.

 В ночь 26 июня неизвестный попытался ограбить городской центр занятости!В нашем городе, конечно, проблема безработицы стоит довольно остро. Так что удивляться тому факту, что в центр занятости приходит много людей тоже не нужно. Хотя, как показывает последний случай, кое кто может прийти в эту организацию отнюдь не с вопросами трудоустройства. В ночь 26 июня это заведение решил «осчастливить» своим визитом неизвестный. Он забрался на крышу прилегающего магазина и выдавил металлопластиковое окно на втором этаже. К несчастью для незадачливого грабителя сработала сигнализация, и ему пришлось срочно ретироваться с места своего несостоявшегося «подвига».

Із 1 липня 2012 року близько 3 тис малозабезпечених сімей Дніпропетровщини отримуватимуть підвищені державні соціальні допомогиПрожитковий мінімум для малозабезпечених сімей з 1 липня 2012 року збільшився в середньому на 20%, до якого буде призначатися державна соціальна допомога. Тому, у рамках Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Федоровича Януковича, згідно законодавства, проведено перерахунок державної соціальної допомоги. Тепер близько 3 тис малозабезпечених сімей Дніпропетровщини отримуватимуть підвищену соціальну допомогу, розмір якої збільшився в середньому на 367грн (з 1468грн до 1835грн). Питання щодо своєчасної виплати допомоги знаходиться на постійному контролі голови облдержадміністрації Олександра Вілкула.