Покров Четверг 16.05.24, 15:42
Сайт
Главная » 2012 » Июль » 27 » 29 липня Дніпропетровщина відзначить День працівників торгівлі (фото)
15:39
29 липня Дніпропетровщина відзначить День працівників торгівлі (фото)
29 липня Дніпропетровщина відзначить День працівників торгівлі. Напередодні свята відбулося урочисте засідання в Дніпропетровській обласній державній адміністрації за участю представників влади, профспілки, керівників та працівників підприємств торгівлі області, засобів масової інформації. Присутні відзначили високі досягнення Дніпропетровського регіону у галузі торгівлі та привітали її працівників з професійним святом, а також нагородили кращих з них.
«Важливий напрям у роботі обласної влади – підтримка регіонального бізнесу, створення максимально комфортних умов для його розвитку, залучення нових інвестицій у розвиток економіки регіону», - зазначив на засіданні заступник голови облдержадміністрації Андрій Муксімов. Велику увагу цьому питанню приділяє наш Президент Віктор Федорович Янукович та губернатор Дніпропетровської області Олександр Вілкул.
За роки незалежності України у сфері торгівлі Дніпропетровського регіону впроваджуються передові технології. 
Формат «єдиного вікна» стає одним з переважних форматів взаємодії влади, бізнесу та громадян. В регіоні за ініціативою Олександра Вілкула працює регіональний інформаційно-ресурсний центр «Відкрита влада» і 35 дозвільних центрів в усіх містах та районах області. У Дніпропетровській облдержадміністрації  контролюються терміни видачі дозвільних документів по всьому регіону. На сьогоднішній день близько 90% дозвільних документів на Дніпропетровщині видаються достроково.
В області створені сприятливі умови для розвитку бізнесу. За останні роки набула потужності сучасна торгівельна інфраструктура, яка постійно розвивається і вдосконалюється. Тільки за минулий рік кількість діючих в області магазинів зросла більш ніж на 700 одиниць і нараховує вже майже 20 тисяч об’єктів. Поряд із невеликими магазинами у минулому та поточному році були введені в дію гіпермаркет «Епіцент», торгівельні центри «Пассаж» та «LABRARI», супермаркети «Варус», магазини «АТБ», «Сільпо», «Про Стор» та інші. Створена саме у місті Дніпропетровську мережа магазинів «АТБ», на сьогоднішній день є всеукраїнською. Вона включає понад 500 магазинів в різних регіонах України.
Завдяки відкриттю нових об’єктів торгівлі поліпшується  обслуговування населення, створюються нові робочі місця. Їх за минулий рік у сфері торгівлі було створено  близько 3,5 тисяч.
Зазначимо, що торгові підприємства області активно співпрацюють з обласною державною адміністрацією. Ця співпраця стосується насамперед недопущення необгрунтованого зростання цін на товари народного споживання, особливо на соціально значимі продовольчі товари, і питаннь підтримки вітчизняних товаровиробників, у тому числі сільгоспвиробників. Про її позитивні результати свідчить постійне зростання росту товарообороту. За перше півріччя поточного року обіг роздрібної торгівлі області зріс порівняно з аналогічним періодом минулого року на 17% і склав 28 млрд грн.
За обсягом товарообігу область стабільно займає 3-е місце по Україні (після м. Києва та Донецької області). Його питома вага складає 7,9% від загальнодержавного показника.
«Шановні працівники торгівлі! Щиро вітаю Вас із Вашим професійним святом. Успіхів Вам у такій важливій для регіону та країни роботі. Прийміть найщиріші побажання міцного здоров’я, щастя й добра. Благополуччя Вам та Вашим родинам!», - сказав Олександр Вілкул.

29 липня Дніпропетровщина відзначить День працівників торгівлі (фото)

29 липня Дніпропетровщина відзначить День працівників торгівлі (фото)

29 липня Дніпропетровщина відзначить День працівників торгівлі (фото)
Категория: Область | Просмотров: 926 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar