Покров Пятница 17.05.24, 00:26
Сайт
Главная » 2012 » Июль » 27 » Анатолій Крупський вручив Індустріальній підстанції швидкої медичної допомоги 3 нових автомобілі марки «Пежо» (фото)
12:34
Анатолій Крупський вручив Індустріальній підстанції швидкої медичної допомоги 3 нових автомобілі марки «Пежо» (фото)
За підтримки першого заступника Дніпропетровського міського голови Анатолія Крупського Індустріальна підстанція обласного комунального закладу «Дніпропетровська станція швидкої медичної допомоги» отримала 3 нових автомобілі «швидкої»

У рамках губернаторської стратегії «Регіон-лідер» з метою підвищення якості та доступності медичної допомоги перший заступник Дніпропетровського міського голови Анатолій Крупський вручив Індустріальній підстанції обласного комунального закладу «Дніпропетровська станція швидкої медичної допомоги»     3 нових автомобілі «швидкої» марки «Пежо». 
На Дніпропетровщині підвищується якість надання екстреної медичної допомоги. Не залишається осторонь цього процесу перший заступник Дніпропетровського міського голови Анатолій Крупський. За його підтримки підстанції швидкої медичної допомоги Індустріального району Дніпропетровська було передано 3 сучасних автомобілі «швидкої» марки «Пежо».
«Ми не на словах, а на практиці реалізуємо одне з першочергових завдань – підвищуємо ефективність роботи служби швидкої допомоги,  адже лікарі медичних закладів повинні мати всі умови для того, щоб вчасно надавати якісну медичну допомогу. Нові автомобілі «швидкої» допоможуть забезпечити головний принцип своєчасної медичної допомоги: доїзд «швидкої» до пацієнта за 10 хвилин у місті та за 20 хвилин - у сільській місцевості», - сказав перший заступник Дніпропетровського міського голови Анатолій Крупський.   
Медичні працівники зазначили, що надійний та якісний транспорт – це запорука успіху у наданні своєчасної допомоги. 
«У роботі екстреної допомоги кожна хвилина може мати вирішальне значення. У рамках стратегії губернатора «Регіон-лідер» та завдяки підтримці Анатолія Крупського сьогодні ми отримали нові автомобілі «швидкої», які сучасно обладнані та є надійними в експлуатації» - сказав виконуючий обов’язки головного лікаря Дніпропетровської станції швидкої медичної допомоги Олександр Нестеренко.
До складу Дніпропетровської станції швидкої медичної допомоги входять 6 підстанцій: Жовтнева, Центральна, Спеціалізована, Амур-Нижньодніпровська, Ленінська, Індустріальна. Станція обслуговує населення м. Дніпропетровськ, Солонянського,  Синельниківського та Дніпропетровського районів. На станції працюють 80 цілодобових бригад, 67 – по місту, 13 – у сільській місцевості. За І півріччя 2012 р. здійснено 124 428 виїздів, кількість осіб яким надана медична допомога – 118 239.



На станції введено в дію систему супутникової навігації, всі автомобілі обладнано GPS-навігаторами, у диспетчерській встановлено комп’ютери, за допомогою яких простежується рух бригад швидкої допомоги, встановлено комп’ютер для отримання викликів у вигляді sms-повідомлень від хворих з вадами слуху та мови, всі бригади ШМД оснащено мобільними телефонами. 
Довідка:
Завдяки фінансуванню з обласного бюджету із 1 січня 2012 року на Дніпропетровщині діє єдина для всієї області система роботи швидкої допомоги, яка передбачає принцип екстериторіальності. Це означає, що на виклик  приїжджає «швидка» з найближчого пункту базування незалежно від місцезнаходження пацієнта (раніше, приміром, «швидка», яка знаходилася у Дніпропетровську не могла виїхати на виклик у Дніпропетровський район). 
За підтримки губернатора Олександра Вілкула у 2011 році було закуплено 13 автомобілів швидкої допомоги, у 2012 році автопарк області поповниться ще 76 автомобілями «швидкої» марок «Пежо» і «Форд». 
Крім того, у 2010 – 2012 роках за кошти обласного бюджету для Обласного центру екстреної медицини та медицини катастроф були закуплені 3 сучасні реанімобілі (в тому числі – 1 неонатологічний), які ліквідували поняття «нетранспортабельності» пацієнта та дозволяють перевозити новонароджених вагою від 500 грамів.  
Протягом останніх двох років на Дніпропетровщині додатково створено 20 бригад швидкої допомоги, відбулося збільшення місць базування бригад з 90 до 136, автомобілі «швидкої» дооснащені медичним обладнанням на загальну суму 2,9 млн. грн. Крім того, у 2012 році фінансування одного виклику швидкої медичної допомоги збільшено із 3 грн до 25 грн, що дало змогу на 100% забезпечити необхідними медичними препаратами пацієнтів  при наданні екстреної медичної допомоги.
В постійному режимі здійснюється підготовка та підвищення кваліфікації фахівців бригад швидкої медичної допомоги на базі тренінгового центру при обласному Центрі екстремальної медицини та медицини катастроф. На сьогодні підготовлено 100% лікарів (471 лікар) та 53% фельдшерів (803).
Крім того, на виконання Національного проекту «Вчасна допомога» за підтримки губернатора Олександра Вілкула на Дніпропетровщині створюється єдина регіональна оперативно-диспетчерська служба швидкої медичної допомоги. Створення єдиної регіональної диспетчерської дозволить передавати виклики бригадам «швидкої» без участі диспетчерів підстанцій та відділень швидкої допомоги.

Анатолій Крупський вручив Індустріальній підстанції швидкої медичної допомоги 3 нових автомобілі марки «Пежо» (фото)

Анатолій Крупський вручив Індустріальній підстанції швидкої медичної допомоги 3 нових автомобілі марки «Пежо» (фото)


Категория: Область | Просмотров: 1055 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar