Покров Четверг 16.05.24, 12:36
Сайт
Главная » 2012 » Июль » 5 » Дніпропетровці перемогли в 50-тій ювілейній Європейській міжнародній регаті «Янтарні весла» серед ветеранів з академічного веслування
14:08
Дніпропетровці перемогли в 50-тій ювілейній Європейській міжнародній регаті «Янтарні весла» серед ветеранів з академічного веслування
Губернатор Олександр Вілкул привітав Володимира Саричева, завідувача кафедри фізичного виховання та спорту Дніпропетровського національного університету ім. Олеся Гончара, та старшого викладача цієї кафедри Олександра Севрюгіна з перемогою у 50-тій ювілейній Європейській міжнародній регаті «Янтарні весла» серед ветеранів з академічного веслування.
«Освітяни Дніпропетровщини – професіонали своєї справи. Значних успіхів вони досягають й у спорті. Перемога Володимира Саричева та Олександра Севрюгіна у міжнародній регаті «Янтарні весла» – це приклад для молодого покоління, як наполегливо і натхненно треба йти до мети. Дякую вам за це, шановні освітяни! Обласна влада робить усе для того, щоб підтримати ваші ініціативи та спонукати до нових творчих, наукових і спортивних звершень», – сказав голова облдержадміністрації Олександр Вілкул.
Наприкінці червня у литовському місті Тракай відбулася 50-та ювілейна Європейська міжнародна регата «Янтарні весла» серед ветеранів з академічного веслування. У змаганнях взяли участь команди Литви, Естонії, Латвії, Російської Федерації, Білорусії, Польщі, Німеччини та України.
Українську команду представляли члени Дніпропетровської обласної федерації ветеранів академічного веслування Володимир Саричев – завідувач кафедри фізичного виховання та спорту ДНУ ім. Олеся Гончара та старший викладач цієї кафедри – Олександр Севрюгін.
Цьогорічні змагання в Литві розглядались як відбірні (кваліфікаційні) з метою формування команд для участі у Чемпіонаті світу серед ветеранів з академічного веслування, який відбудеться у м. Дуізбурзі (Німеччина). Напружена боротьба на веслувальному каналі м. Тракай – стародавньої столиці Литви – тривала два дні. Сподівання на перемогу наших учасників виправдились. У запливі четвірок зі стерновим I місце виборов український екіпаж, у складі якого був майстер спорту з академічного веслування – Олександр Севрюгін. Цей вдалий виступ на престижних міжнародних змаганнях підтвердив високий статус спортсменів ДНУ ім. О.Гончара.
Довідка:
В ДНУ ім. Олеся Гончара й серед студентів є велика група учасників міжнародних змагань різного рівня. А саме: Денис Борисенко – академічне веслування; Кирило Леонов – бадмінтон; Катерина Резнікова – кінний спорт; Артем Береговий та Олег Бурлака – історичне фехтування; Анастасія Лагутіна – більярд; Катерина Васильєва – рукопашний бій.
Чемпіонка світу з легкої атлетики серед паралімпійців, аспірантка університету Оксана Ботурчук увійшла до складу збірної команди України і готується взяти участь у ХІV Паралімпійських Іграх в Лондоні. 
Збірна команда ДНУ з черлідінгу перемогла в змаганнях на Кубок України (тренери: Наталя Бачинська – доцент кафедри фізичного виховання та спорту, Юрій Шляхов – викладач кафедри фізичного виховання та спорту). 
Викладачі кафедри беруть активну участь у змаганнях серед ветеранів спорту. Зокрема, Володимир Коробков – з баскетболу (Ш спартакіада ветеранів в Залізному порту – I місце, Чемпіонат України у м. Миколаєві – ІІІ місце, Чемпіонат Світу у Бразилії) та Павло Мановський – з волейболу (змагання у м. Гурзуф).




Категория: Область | Просмотров: 808 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar