Покров Понедельник 29.04.24, 18:39
Сайт
Главная » 2012 » Июль » 05
Мэр Орджоникидзе, разбившийся в Крыму, еще не знает о смерти жены (видео)Вчера в Крыму на трассе возле села Ильичево Советского района машину городского головы Орджоникидзе (Днепропетровская область) вынесло на встречную полосу, и автомобиль врезался в дерево на обочине. По информации пресс-службы ГУ МЧС Украины в АРК,  57-летний водитель автомобиля "Volkswagen Multivan" не справился с управлением.

Ректор ДНУ імені Олеся Гончара: «Завдяки комп’ютерній програмі «антиплагіат» студенти почали відповідальніше ставитися до навчання»У Дніпропетровському національному університеті імені Олеся Гончара на кафедрі міжнародних фінансів факультету міжнародної економіки впроваджена комп’ютерна перевірка бакалаврських і дипломних робіт на плагіат. 
«Комп’ютерна перевірка дипломних робіт на плагіат дозволяє виявити випадки недобросовісного відношення студентів до навчання. Наша мета – забезпечити рівні можливості для студентів в отриманні якісної освіти та об’єктивну оцінку їх знань. Такий принцип передбачений регіональним проектом «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти», ініційованим губернатором Олександром Вілкулом Завдяки комп’ютерній програмі «антиплагіат» студенти почали відповідальніше ставитися до навчання, зокрема, написання випускних і наукових робіт», – сказав ректор Дніпропетровського національного університету Микола Поляков.

У Дніпропетровську за підтримки губернатора з 6 липня по 6 серпня 2012 року буде працювати «Клуб дитячого плавання» на відкритій водіУ Дніпропетровську за підтримки губернатора Олександра Вілкула з 6 липня по 6 серпня 2012 року буде працювати «Клуб дитячого плавання» на відкритій воді. Урочисте відкриття відбудеться 6 липня 2012 року на Комсомольському острові о 10:00. 
В урочистому відкритті запланована участь заступника голови облдержадміністрації Івана Ступака, першого заступника Дніпропетровського міського голови Анатолія Крупського, почесного гостя – бронзового призера Олімпійських ігор, багаторазового призера чемпіонатів світу та Європи, рекордсмена Європи, Заслуженого майстра спорту України з плавання, директора Палацу водних видів спорту СК «Метеор» Андрія Сердинова.

У Дніпропетровську відбувся круглий стіл «Початковий етап модернізації первинної ланки медицини в області: уроки, результати, висновки»У зустрічі взяли участь голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод, перший заступник голови обласної ради Анатолій Адамський, заступник начальника головного управління охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації Олена Лугова, голова Громадської ради при Дніпропетровській облдержадміністрації Лариса Бабич, представники громадськості, професорсько-викладацького складу Дніпропетровської державної медичної академії, керівники медичних закладів. 

На Дніпропетровщині розпочато громадський моніторинг з метою визначення впливу реформування медичної галузі на якість надання допомогиНа Дніпропетровщині стартував проект «Моніторинг експерименту із впровадження Закону України про порядок реформування системи охорони здоров`я у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій областях та місті Києві». В нашому регіоні проект реалізується в рамках спільної ініціативи Міжнародного фонду «Відродження», Фонду «Східна Європа», незалежної організації з допомоги людям з обмеженими можливостями Pact inc, благодійної організації «Ангел дитинства» та Громадської платформи з питань медичної реформи.

На Дніпропетровщині розпочався конкурсний добір кандидатів у Президентський кадровий резерв «Нова еліта нації»5 липня у Дніпропетровському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при  Президентові України (ДРІДУ НАДУ) розпочалось оцінювання учасників конкурсу з добору кандидатів від Дніпропетровської області до Президентського кадрового резерву спеціально створеною експертною комісією, до складу якої увійшли керівники облдержадміністрації, управління державної служби Головдержслужби України в Дніпропетровській області та ДРІДУ НАДУ при Президентові України.

Губернатор поставив завдання посилити пожежну безпеку на сільгосппідприємствах Дніпропетровщини під час збирання урожаюГубернатор Олександр Вілкул поставив завдання посилити пожежну безпеку на сільгосппідприємствах Дніпропетровщини під час збирання урожаю. Про це голова облдержадміністрації повідомив під час виїзної наради щодо стану протипожежного захисту сільгосппідприємств Дніпропетровщини у місцях збирання, переробки і зберігання врожаю 2012 року. На нараді була продемонстрована сучасна пожежна техніка Головного територіального управління МНС України у Дніпропетровській області.

О. Вілкул: Введення в експлуатацію об’їзної дороги дозволить вивести з правого берега щоденний потік транзитного транспортуПро це повідомив губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул під час виїзної наради щодо будівництва другої черги об’їзної дороги «Південний обхід міста Дніпропетровська». У нараді також узяли участь заступник голови облдержадміністрації Геннадій Темник, Дніпропетровський міський голова Іван Куліченко, начальник Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області Микола Сироватський, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, проектних та підрядних організацій.

Олександр Вілкул: «Заплановані на цей рік роботи з будівництва правобережних з’їздів з Кайдацького мосту виконані на 30%»Заплановані на цей рік роботи з будівництва правобережних з’їздів з Кайдацького мосту виконані на 30%. Наразі тут встановлені 10 з 24 пар опор естакади, завершуються роботи з перевлаштування газопроводів, ліній електропередач та мереж зв’язку. Тривають підготовчі роботи з перенесення водопровідного колектора. 
Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул провів виїзну нараду щодо будівництва правобережних з’їздів з Кайдацького мосту в Дніпропетровську. У нараді також узяли участь заступники голови облдержадміністрації Геннадій Темник та Іван Ступак, Дніпропетровський міський голова Іван Куліченко, керівники підрядних та проектних установ і організацій.

Олександр Вілкул: «До Дня міста Дніпропетровськ на проспекті імені Газети «Правда» будуть відкриті всі три підземні переходи»Про це голова облдержадміністрації повідомив під час наради щодо реалізації другого етапу комплексної реконструкції проспекту імені Газети «Правда» у Дніпропетровську. 
За словами губернатора, перший підземний перехід на перетині проспекту з вулицею Калинова буде відкрито вже за кілька тижнів. Ще два переходи – на Юр’ївській розв'язці (біля будинку торгівлі) та на перетині з вулицею Байкальска буде відкрито до Дня міста Дніпропетровськ у вересні 2012 року.
Вартість реконструкції трьох підземних переходів на проспекті імені Газети «Правда» - понад 10 млн грн. Кошти виділені з місцевого бюджету за ініціативою Олександра Вілкула.

Дніпропетровці перемогли в 50-тій ювілейній Європейській міжнародній регаті «Янтарні весла» серед ветеранів з академічного веслуванняГубернатор Олександр Вілкул привітав Володимира Саричева, завідувача кафедри фізичного виховання та спорту Дніпропетровського національного університету ім. Олеся Гончара, та старшого викладача цієї кафедри Олександра Севрюгіна з перемогою у 50-тій ювілейній Європейській міжнародній регаті «Янтарні весла» серед ветеранів з академічного веслування.
«Освітяни Дніпропетровщини – професіонали своєї справи. Значних успіхів вони досягають й у спорті. Перемога Володимира Саричева та Олександра Севрюгіна у міжнародній регаті «Янтарні весла» – це приклад для молодого покоління, як наполегливо і натхненно треба йти до мети. Дякую вам за це, шановні освітяни! Обласна влада робить усе для того, щоб підтримати ваші ініціативи та спонукати до нових творчих, наукових і спортивних звершень», – сказав голова облдержадміністрації Олександр Вілкул.

У Дніпропетровській області восени 2012 року в тестовому режимі стартує проект «3D дитячий садок» У Дніпропетровській області восени 2012 року в тестовому режимі стартує проект «3D дитячий садок». Зокрема, на порталі освітнього Центру (http://dp.isuo.org/) буде розміщена інформація про дитсадки регіону та їх віртуальна презентація. Про це повідомив начальник головного управління освіти і науки облдержадміністрації Олександр Демчик на нараді з керівниками управлінь і відділів освіти райдержадміністрацій та виконкомів міських рад, яку він провів за дорученням губернатора Олександра Вілкула.

Наш мер Цупров Иван Иванович не справился с управлением и врезался в деревоВчера на трассе возле села Ильичево Советского района разбился Volkswagen Multivan, за рулем которого находился мэр Орджоникидзе Днепропетровской области Иван Цупров.
Вместе с мэром в машине была и его жена, которая скончалась на месте, а сам Цупров был доставлен в реанимационное отделение больницы поселка Советское.

Олександр Вілкул: «Електронна система вступу до вишів – це сучасна практика та дієва альтернатива паперовій подачі документів»До уваги абітурієнтів та їх батьків!

Подавати документи для вступу до вишів (тільки ІІІ-IV рівнів акредитації) можна як в традиційному паперовому вигляді (особисто у приймальній комісії навчального закладу), так і в електронному за допомогою мережі Інтернет. Подавати документи можна не більше ніж до п'яти вищих навчальних закладів України та не більше ніж на три спеціальності у кожному з них.

Показники виробництва чавуну та сталі за 6 місяців поточного року збільшилися практично на 10% порівняно із аналогічним періодом 2012 року«Металурги та гірники Дніпропетровщини відзначають гарними виробничими показниками своє професійне свято, яке святкують кожну третю неділю липня (у 2012 році це 15 липня) Так, за 6 місяців поточного року виробництво чавуну у регіоні зросло на 10,3%, а сталі – на 8,9% порівняно із аналогічним періодом 2012 року. Це результат ефективної роботи підприємств гірничо-металургійного комплексу Дніпропетровщини та роботи із втілення Комплексної стратегії розвитку регіону. На підприємствах гірничо-металургійного комплексу ведеться робота з модернізації обладнання та впровадження енергозберігаючих технологій, особлива увага приділяється екологічній складовій виробництва.