Покров Четверг 16.05.24, 22:29
Сайт
Главная » 2012 » Июль » 24 » Дніпропетровці принесли Україні першу за всю історію незалежності перемогу
11:27
Дніпропетровці принесли Україні першу за всю історію незалежності перемогу
Дніпропетровці принесли Україні першу за всю історію незалежності перемогуДніпропетровці принесли Україні першу за всю історію незалежності перемогу в командній першості на чемпіонаті Європи з воднолижного спорту в категорії до 15 років

Уперше в історії воднолижного спорту України та колишнього Радянського Союзу національна збірна України, яка складалася з представників Дніпропетровщини, здобула перемогу в командній першості на чемпіонаті Європи з воднолижного спорту в категорії до 15 років. Губернатор Олександр Вілкул привітав спортсменів та відзначив високий рівень їх підготовки. 
«Дніпропетровщина виховує справжніх чемпіонів, які прославляють рідний регіон та Україну на європейському рівні. Збірна команда України, яка була сформована саме з наших спортсменів, вперше в історії воднолижного спорту України здобула таку визначну перемогу. Вітаю спортсменів Дніпропетровщини з цим високим досягненням. Професіоналізм та високий рівень підготовки наших спортсменів підтверджує лідируючі позиції Дніпропетровського регіону та активний розвиток спортивної інфраструктури області», – сказав голова облдержадміністрації Олександр Вілкул.
Чемпіонат Європи з воднолижного спорту серед юніорів за версією IWWF E&A Age Category Cable ski (електротяга) проходив з 18 по 22 липня 2012 року у Лондоні (Великобританія) на території воднолижного клубу Liquid Leisure Waterski & Wakeboard Ltd.
У складі національної команди України, яка дебютувала на цих змаганнях за версією IWWF E&A Age Category Cable sk., виступали представники воднолижного спортивного клубу «Сентоза» (м. Дніпропетровськ): Данило Фільченко, Алекс Самойлов, Ольга Івлюшкіна, Ганна Піроженко, Софія Максименкова та Ксенія Кузьменко. 
1 місце – Україна (7644 очок),
2 місце – Білорусь (7190 очок),
3 місце – Німеччина (6020 очок).
За підсумками змагань наші спортсмени завоювали 9 медалей, з яких 4 золотих, 2 срібних та 3 бронзових.
У категорії фігурне катання серед дівчат (до 15 років) всі нагороди завоювали спортсмени Дніпропетровщини: золота медаль у Софії Максименкової, срібна – в Ольги Івлюшкіної та бронзова – у Ксенії Кузьменко.
Чемпіоном Європи в категорії фігурне катання серед хлопців (до 15 років) став Данило Фільченко. Алекс Самойлов здобув бронзову медаль.
В особистому багатоборстві перше місце та звання абсолютного чемпіона Європи в категорії до 15 років здобув Данило Фільченко. 
В особистому багатоборстві серед дівчат срібну нагороду отримала Ольга Івлюшкіна, а бронзову – Софія Максименкова.

Довідка:
Змагання проводилися у двох категоріях – до 15 років і до 19 років. Спортсмени змагалися у трьох видах воднолижного спорту: стрибки з трампліна, фігурне катання, слалом. Переможців визначали у загальнокомандному заліку, особистому багатоборстві, особистій першості з трьох видів спорту та особистому багатоборстві з трьох видів воднолижного спорту. Усього розіграли 19 комплектів медалей. Головні відзнаки змагань – медалі у загальнокомандному заліку. 
У фінальному етапі Чемпіонату Європи змагалися 90 кращих юних воднолижників Європи у складі 11 збірних команд країн: Великобританії, Німеччини, Ізраїлю, Польщі, Словаччини, Білорусі, Росії, Австрії, Чехії та Нідерландів. 
Категория: Область | Просмотров: 771 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar