Покров Четверг 16.05.24, 23:49
Сайт
Главная » 2012 » Июль » 10 » Дніпропетровщина – єдиний постачальник у країни СНД безшовних нержавіючих труб для атомної енергетики
12:54
Дніпропетровщина – єдиний постачальник у країни СНД безшовних нержавіючих труб для атомної енергетики
Дніпропетровщина – єдиний постачальник у країни СНД безшовних нержавіючих труб для атомної енергетикиДніпропетровщина - єдиний постачальник у країни СНД безшовних нержавіючих труб, який здатний виготовляти труби довжиною до 27 метрів для систем охолодження потужних атомних реакторів. Це стало можливим завдяки модернізації трубоволочильного цеху ПрАТ «СЕНТРАВІС ПРОДАКШН ЮКРЕЙН», що проходить у рамках Комплексної стратегії розвитку Дніпропетровщини. Про це губернатор Олександр Вілкул сказав під час наради щодо роботи трубоволочильного цеху холодного виробництва СЕНТРАВІС. Нарада присвячена підвищенню конкурентоспроможності вітчизняних металургійних підприємств. З нагоди Дня працівників металургійної та гірничодобувної промисловості губернатор відкрив Дошку пошани трубоволочильного цеху холодного виробництва (ТВЦ) ПрАТ «СЕНТРАВІС ПРОДАКШН ЮКРЕЙН» та відзначив кращих працівників цеху Почесними грамотами облдержадміністрації. 

Трубоволочильний цех холодного виробництва ПрАТ «Сентравіс» є лідируючим постачальником холоднодеформованих труб для атомної енергетики Росії та СНД. Практично всі АЕС на території колишнього СРСР обладнані теплообмінними трубами, зробленими в трубоволочильному цеху «СЕНТРАВІС». Інструментальні труби ТВЦ використовуються в паливних системах автомобілів провідних європейських брендів. Зокрема, Audi, BMW, Mini Cooper. 
Навесні 2012 року у цеху успішно закінчені випробування по освоєнню технології термообробки особливо довгих труб (більше 20 метрів) з феритних  марок сталі. Дана технологія повністю виключає необхідність наступних обробок труб з використанням кислотних ванн, а також зменшує витратні операції додаткової обробки. 
«Гірничо-металургійний комплекс Дніпропетровщини без перебільшення є одним із найпотужніших промислових комплексів України, підприємства галузі є найважливішими містоутворюючими об’єктами регіону, основним місцем зайнятості та забезпечення необхідним рівнем соціальної захищеності населення. Використання нових технологій, підвищення конкурентоспроможності продукції, раціональне використання природних ресурсів та збереження навколишнього природного середовища – це нагальні завдання, які ставить перед нами наш Президент Віктор Федорович Янукович. Вирішення цих питань передбачено Комплексною стратегією розвитку нашого регіону. І ми спільними діями ефективно їх реалізуємо», - сказав Олександр Вілкул. 
Губернатор зазначив, що Дніпропетровщина - єдиний постачальник у країни СНД безшовних нержавіючих труб, який здатний виготовляти труби довжиною до 27 метрів для систем охолодження потужних атомних реакторів. Це стало можливим завдяки модернізації трубоволочильного цеху ПрАТ «Сентравіс». Як результат - компанією вже на вигідних умовах отримано та відправлено у виробництво замовлення на особливо довгі труби для машинобудівного дивізіону «Росатома» компанії «Атоменергомаш».
У 2012 році на ТВЦ заплановано підвищення ефективності виробництва труб малого діаметру.
У квітні 2011 року губернатор Олександр Вілкул під час робочої поїздки до ПрАТ «Сентравіс» акцентував увагу керівництва підприємства на необхідності посилити соціальну відповідальність та активніше брати участь у житті міста Нікополь. Із 1 жовтня 2011 року в компанії стартувала програма добровільного медичного страхування. У рамках соціального партнерства влади та бізнесу ПРАТ «Сентравіс» фінансує соціальні програми по трьох ключових напрямках: сучасна освіта молоді, розвиток медицини й охорони здоров’я, підтримка незахищених соціальних груп, у першу чергу, дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківської опіки, інвалідів і ветеранів. 
Незабаром у Нікополі у рамках соціального партнерства та губернаторської програми «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти» буде створено і відкрито ресурсний центр для навчання новітнім технологіям у сфері освіти та створено «Електронну школу» для дітей з особливими освітніми потребами.
«Соціальне партнерство - це приклад європейських практик та високої відповідальності влади й бізнесу перед жителями. Мета у нас одна – успішний розвиток міста й регіону та підвищення якості життя мешканців. Проекти партнерства бізнесу й влади, спрямовані на поліпшення якості життя людей, які сьогодні успішно реалізуються на Дніпропетровщині, є втіленням принципів відповідальності перед суспільством як обласної влади, так і приватних компаній, таких як «Сентравіс». Саме такі проекти роблять наші міста й райони кращим місцем для життя, що створює надійну перспективу для подальшого розвитку нашого регіону», - сказав Олександр Вілкул.
У рамках наради та з нагоди Дня працівників металургійної та гірничодобувної промисловості губернатор відкрив Дошку пошани трубоволочильного цеху холодного виробництва ПрАТ «Сентравіс продакшн Юкрейн». На Дошці пошани трубоволочильного цеху відзначені 4 бригади та 32 передовика холодного виробництва. Конструкція дошки виготовлена силами механо-енергослужби ТВЦ із труб, вироблених у цеху. Аналогічна дошка пошани буде відкрита і в трубопресовому цеху компанії 13 липня в рамках урочистих зборів до Дня Металурга.
З нагоди Дня працівників металургійної та гірничодобувної промисловості губернатор також відзначив трьох кращих працівників ТВЦ ПрАТ «Сентравіс продакшн юкрейн» Почесними грамотами облдержадміністрації.

Довідково:
В нараді також взяли участь заступник голови Дніпропетровської обласної ради Андрій Шипко, міський голова Нікополя Руслан Токар та генеральний директор ПрАТ «СЕНТРАВІС ПРОДАКШН ЮКРЕЙН» Юрій Атанасов.
У 2011 році в трубоволочильному цеху компанії було здійснено виробництво майже 8,5 тис тонн холодних труб, що на 10% перевищило планові показники. За 6 місяців поточного року цех на 100% впорався з плановим завданням, виробивши 4,6 тис тонн холодних труб.
Загальна чисельність персоналу трубоволочильного цеху в 2011 році склала 863 чоловік. За 5 місяців 2012 року колектив цеху поповнився ще на 40 чоловік і на сьогодні нараховує 903 співробітника.
Категория: Область | Просмотров: 791 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar