Покров Четверг 16.05.24, 11:59
Сайт
Главная » 2012 » Июль » 10
На Дніпропетровщині визначено переможців другого етапу Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець»27 червня 2012 року відбулося підсумкове засідання Організаційного комітету з проведення другого туру щорічного Всеукраїнського конкурсу „Кращий державний службовець” у Дніпропетровській області. У другому турі Конкурсу взяли участь 41 державний службовець, з яких 7 – працівники облдержадміністрації. У 2012 році конкурс проходить вп’яте, його мета - зростання професіоналізму, відкритості державної служби, підвищення її авторитету шляхом узагальнення досвіду роботи кращих державних службовців.

Модернізація трубного виробництва – це вагомий внесок у підвищення і зміцнення економічної конкурентоспроможності ДніпропетровщиниОлександр Вілкул: «Модернізація трубного виробництва – це вагомий внесок у підвищення і зміцнення економічної конкурентоспроможності Дніпропетровщини й усієї України»
Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул провів виїзну нараду щодо модернізації трубного виробництва в регіоні в рамках Комплексної стратегії розвитку Дніпропетровщини. Нарада пройшла на базі цеху підготовки виробництва заводу «Інтерпайп Ніко Тьюб», який було введено в експлуатацію на початку липня 2012 року. 
Реконструкція цеху підготовки виробництва проводилась з липня 2011 року по липень 2012 року та є одним з етапів підготовки заводу до прийому й використання заготовки виробництва Електросталеплавильного комплексу ТОВ «МЗ «Дніпросталь», перша плавка сталі на якому відбулася в січні 2012 року. Наразі комплекс працює в тестовому режимі. Повний запуск відбудеться восени 2012 року.

Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул відкрив сучасний навчальний центр IQ 267 заводу «Ітерпайп Ніко Тьюб»Олександр Вілкул: «Відкриття сучасного навчального центру IQ 267 для підготовки персоналу заводу «Інтерпайп Ніко Тьюб» у Нікополі – це успішний результат адаптації регіональної системи освіти до реальних потреб ринку праці» 
Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул відкрив сучасний навчальний центр IQ 267 заводу «Ітерпайп Ніко Тьюб» для підготовки та підвищення кваліфікації персоналу підприємства. Під час свого робочого візиту на завод губернатор провів нараду щодо адаптації професійно-технічної освіти до реальних потреб ринку праці регіону.

У 2012 році у Дніпропетровській державній медичній академії збільшився попит серед абітурієнтівКількість бажаючих вступити до Дніпропетровської державної медичної академії щороку не меншає. У цьому році лише за перший день роботи приймальної комісії свої заяви принесли понад 150 абітурієнтів. Наразі до медичної академії подано понад 2 тис заяв, з них  1639 - на спеціальності, де готують сімейних лікарів.
«Наразі триває процес модернізації охорони здоров’я, головною метою якого є підвищення якості надання медичних послуг та наближення медицини до людей. Наша академія – є основним навчальним закладом регіону, де готують лікарів загальної практики – сімейних лікарів, які будуть надавати медичну допомогу всій родині», - сказав ректор Дніпропетровської державної медичної академії Георгій Дзяк.

Дніпропетровщина – єдиний постачальник у країни СНД безшовних нержавіючих труб для атомної енергетикиДніпропетровщина - єдиний постачальник у країни СНД безшовних нержавіючих труб, який здатний виготовляти труби довжиною до 27 метрів для систем охолодження потужних атомних реакторів. Це стало можливим завдяки модернізації трубоволочильного цеху ПрАТ «СЕНТРАВІС ПРОДАКШН ЮКРЕЙН», що проходить у рамках Комплексної стратегії розвитку Дніпропетровщини. Про це губернатор Олександр Вілкул сказав під час наради щодо роботи трубоволочильного цеху холодного виробництва СЕНТРАВІС. Нарада присвячена підвищенню конкурентоспроможності вітчизняних металургійних підприємств. З нагоди Дня працівників металургійної та гірничодобувної промисловості губернатор відкрив Дошку пошани трубоволочильного цеху холодного виробництва (ТВЦ) ПрАТ «СЕНТРАВІС ПРОДАКШН ЮКРЕЙН» та відзначив кращих працівників цеху Почесними грамотами облдержадміністрації.

На Дніпропетровщину надійшла перша партія – 9,8 тис телетюнерів для громадян пільгових категорій, які подавали заявки на їх отриманняНа Дніпропетровщину надійшла перша партія – 9,8 тис телетюнерів (пристрої, що забезпечують прийом цифрового телевізійного сигналу) для громадян пільгових категорій, які подавали заявки на їх отримання. Доставка буде здійснюватися «Укрпоштою» безкоштовно, за адресою, вказаною громадянами в заяві. Черговість вручення визначатиметься також по мірі надходження заяв. До кінця тижня в регіон надійде ще 10,1 тис телетюнерів.