Покров Четверг 16.05.24, 06:29
Сайт
Главная » 2012 » Июль » 10 » На Дніпропетровщину надійшла перша партія – 9,8 тис телетюнерів для громадян пільгових категорій, які подавали заявки на їх отримання
10:55
На Дніпропетровщину надійшла перша партія – 9,8 тис телетюнерів для громадян пільгових категорій, які подавали заявки на їх отримання

На Дніпропетровщину надійшла перша партія – 9,8 тис телетюнерів для громадян пільгових категорій, які подавали заявки на їх отриманняНа Дніпропетровщину надійшла перша партія – 9,8 тис телетюнерів (пристрої, що забезпечують прийом цифрового телевізійного сигналу) для громадян пільгових категорій, які подавали заявки на їх отримання. Доставка буде здійснюватися «Укрпоштою» безкоштовно, за адресою, вказаною громадянами в заяві. Черговість вручення визначатиметься також по мірі надходження заяв. До кінця тижня в регіон надійде ще 10,1 тис телетюнерів.

В Україні вже побудована і на повну потужність працює телемережа наземного цифрового ефірного мовлення. Для прийому цього сигналу необхідно між антеною і телевізором підключити спеціальний пристрій – телетюнер. Цей пристрій дозволить через звичайну антену дивитися безкоштовно 32 українських телеканали, в тому числі регіональні, у високій цифровій якості зображення і звуку.

«Цифрове телебачення – це сучасний тип технології мовлення. Завдяки цьому значно покращується якість зображення і звуку в порівнянні з антенним телебаченням. З переходом на цифрове мовлення громадяни пільгових категорій, жителі віддалених міст та районів матимуть такі ж можливості отримувати інформацію, як і мешканці мегаполісів. Це принцип рівних можливостей, який впроваджують наш Президент Віктор Янукович та Уряд», - сказав голова облдержадміністрації Олександр Вілкул.

Загалом у Дніпропетровській області управліннями праці та соціального захисту населення регіону зібрано 111 тис заяв від громадян на забезпечення безкоштовними телетюнерами.

«Головним управлінням праці та соціального захисту населення Дніпропетровської облдержадміністрації вже узагальнено, сформовано та направлено до Державного комітету телебачення та радіомовлення України список на 95,3 тисячі громадян, яких буде забезпечено безкоштовними телетюнерами у 2012 році. Наступний термін відправки даних 27 липня 2012 року», - сказала в.о. начальника Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Вікторія Крупська.

На Дніпропетровщині за завданням губернатора Олександра Вілкула соціальними службами проводиться широка роз’яснювальна робота щодо отримання телетюнерів та їх способу підключення. Зокрема, такі інструкції розміщені на інформаційних дошках в управліннях праці та соціального захисту населення, поштових відділеннях, а також така інформація надається у вигляді реклами по каналах телебачення.

Громадянам, які користуються послугами супутникового та кабельного телебачення, телетюнер не потрібен. Цифровий сигнал будуть надавати компанії, які надають їм телевізійні послуги. А от громадянам, які отримують аналоговий телевізійний сигнал через кімнатну або домову антену – телетюнер потрібен. Дивитися телевізор без телетюнера за допомогою антени, яка приймає аналоговий сигнал можна буде до кінця 2016 року.



Нагадаємо, що 21 березня 2012 року Уряд прийняв постанову про забезпечення населення засобами приймання сигналів цифрового телерадіомовлення. Відповідно до цього документу безкоштовно можуть отримати телетюнер.

інваліди першої та другої групи (в тому числі інваліди війни цих груп); інваліди війни третьої групи;

особи, які виховують дитину-інваліда, за умови що дитина проживає разом з ними і не перебуває на повному державному забезпеченні;

особи з малозабезпечених сімей, які отримують державну допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям»;

особи, на яких поширюється право на отримання субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг протягом опалювального періоду 2011-2012 років.

Безкоштовне надання телетюнерів зазначеним категоріям громадян відбувається за правилом: один телетюнер – на одне житлове приміщення.


Інструкція з підключення телетюнера:

Для прийому цифрового телебачення необхідно між антеною та телевізором підключити телетюнер:


  • кабель від антени під’єднати до відповідного роз’єму на телетюнері;

  • телетюнер за допомогою потрійного кабелю з трьома роз’ємами різних кольорів, підключити до роз’ємів відповідних кольорів телевізора.

Потім потрібно ввімкнути у розетку кабелі живлення телевізора та телетюнера. Натиснути на пультах дистанційного керування телевізора та телетюнера кнопки вмикання цих пристроїв.

На екрані телевізора за кілька секунд з’явиться меню «Майстер налаштування». Використовуючи ПУЛЬТ ТЕЛЕТЮНЕРА, здійсніть послідовно необхідні налаштування, визначені у меню.


  • Мова меню: використовуйте кнопки  для вибору мови меню та натисніть кнопку ОК для підтвердження вибору.

  • Країна: використовуючи кнопки , виберіть у списку країну «Україна» та натисніть кнопку ОК для підтвердження вибору.

  • Режим екрану: використовуючи кнопки , виберіть відповідний формат екрану (якщо екран телевізора прямокутний - бажано обрати «16:9», якщо звичайний – «4:3») та натисніть кнопку ОК для підтвердження вибору.

  • Живлення антени: використовуйте кнопки  для включення живлення антени у разі потреби (режим Вкл.) та натисніть кнопку ОК для підтвердження вибору.

Виберіть у меню «Майстер налаштування» пункт Далі та натисніть кнопку ОК для підтвердження вибору.

У меню «Налаштування антени» виберіть пункт Пошук та натисніть кнопку ОК для підтвердження вибору.

Телетюнер почне пошук каналів, на екрані буде відображатися інформація про знайдені канали. Як тільки пошук каналів буде завершено, телевізор включиться на каналі, що знаходиться першим у списку каналів.

Категория: Область | Просмотров: 746 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar