Покров Четверг 16.05.24, 13:08
Сайт
Главная » 2012 » Июль » 10 » У 2012 році у Дніпропетровській державній медичній академії збільшився попит серед абітурієнтів
13:09
У 2012 році у Дніпропетровській державній медичній академії збільшився попит серед абітурієнтів
У 2012 році у Дніпропетровській державній медичній академії збільшився попит серед абітурієнтівКількість бажаючих вступити до Дніпропетровської державної медичної академії щороку не меншає. У цьому році лише за перший день роботи приймальної комісії свої заяви принесли понад 150 абітурієнтів. Наразі до медичної академії подано понад 2 тис заяв, з них  1639 - на спеціальності, де готують сімейних лікарів.
«Наразі триває процес модернізації охорони здоров’я, головною метою якого є підвищення якості надання медичних послуг та наближення медицини до людей. Наша академія – є основним навчальним закладом регіону, де готують лікарів загальної практики – сімейних лікарів, які будуть надавати медичну допомогу всій родині», - сказав ректор Дніпропетровської державної медичної академії Георгій Дзяк.
Відзначають, що за сімейними лікарями майбутнє і самі абітурієнти. У цьому році попит на спеціальності «Лікувальна справа» та «Педіатрія», де готують сімейних лікарів, значно збільшився. Наразі до Дніпропетровської державної медичної академії подано 1639 заяв на ці спеціальності.
 «Я вступаю до Дніпропетровської державної медичної академії за цільовим направленням від головного управління охорони здоров’я. Хочу бути саме сімейним лікарем, бо вірю, що це - спеціальність майбутнього», - сказав абітурієнт Микола Шелковой.
У 2012 році 103 абітурієнта, що мешкають у сільських районах, вступають до Дніпропетровської державної медичної академії за цільовим направлення від головного управління охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації, з них 77 – за спеціальністю «Лікувальна справа» та 21 - «Педіатрія». 
У 2012 році обсяг державного замовлення для цих спеціальностей складає 390 місць (305 – «Лікувальна справа», 85 – «Педіатрія»).
До того ж на Дніпропетровщині діє програма «місцевих стимулів», що передбачає грошові надбавки, безкоштовний мобільний зв'язок, проїзд у громадському транспорті, пільгове житло та інші заохочення для медиків первинної ланки. 
Категория: Область | Просмотров: 691 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar